Amersfoort

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

MAG DAT: parkeren bij een oplaadpaal als je geen elektrische auto hebt?

Door Melt Pels 8 september 2020

Regels: je houdt er krampachtig aan vast óf je probeert ze zoveel mogelijk te verbreken. Maar soms weten we eigenlijk niet zo goed wat er wel of niet mag. Daarom vragen wij ons bij heel veel dingen af: mag dat? Deze week: als je geen ander plekje kunt vinden, mag je een niet-elektrische auto dan bij een oplaadpaal parkeren?

Het verkeer is een van de grootste oorzaken van ongezonde lucht in een stad. Om de luchtkwaliteit te verbeteren wordt het gebruik van elektrisch vervoer gestimuleerd. Elektrische auto’s geven minder uitlaatgassen af, zijn stiller en zuiniger dan gewone auto’s. In Amersfoort zie je in parkeergarages en op bepaalde parkeerterreinen dan ook speciale oplaadplekken voor elektrische auto’s.

Verboden

Maar mag iedereen daar zomaar parkeren? Het simpele antwoord is nee. Een niet-elektrische auto mag niet parkeren op een plek met een oplaadpaal. Volgens een artikel van het AD moet een (elektrische) auto die bij een laadpaal geparkeerd staat, bezig zijn met opladen. Auto-exepert Niek Schenk beaamt dit: “Zelfs een elektrische auto mag er alleen maar staan als het snoer daadwerkelijk aangesloten is om de auto op te laden.”

Op het moment dat de batterij vol is moet de auto verplaatst worden zodat iemand anders de laadpaal kan gebruiken. Dus… even een ander plekje zoeken en je parkeer-skills showen. Gelukkig voor jou, hebben we hier een handig lijstje voor:

Goedemorgen Amersfoort

Goedkoop parkeren in of nabij het centrum van Amersfoort

Parkeren in Amersfoort kan best wel lastig zijn, vooral op zaterdag. En als het niet lastig is, dan ...

MAG DAT: je tweewieler zomaar op straat parkeren in Amersfoort

Mag dat, voor je eigen oprit parkeren in Amersfoort?

Car GIF - Find & Share on GIPHY

adv.