Amersfoort

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Mag dat: een tentje opzetten in een park in Amersfoort?

Door Janine Guijt 11 juli 2019

Eén van de fijnste dingen aan de zomer? Lange avonden in het park! Wat ons betreft kan zo’n broeierige parkavond met fijn gezelschap en een biertje niet lang genoeg duren en dus vroegen we ons af: mag je je tentje opzetten en overnachten in het park in Amersfoort?

Nope

Een tentje opzetten – om te checken of ‘ie niet lek is, of vol met schimmel zit voor je op vakantie gaat – is natuurlijk geen probleem. Maar je mag er niet in blijven slapen! Dat laatste zal waarschijnlijk geen verrassing zijn voor je. Overnachten in een tent (of caravan) mag je in Amersfoort echt alleen maar op een camping, lezen we in de Algemene Plaatselijke Verordening van de gemeente Amersfoort:

Het is verboden ten behoeve van recreatief nachtverblijf kampeermiddelen te plaatsen of geplaatst te houden buiten een kampeerterrein dat als zodanig in het bestemmingsplan, de beheersverordening, exploitatieplan of een voorbereidingsbesluit is bestemd of mede bestemd.

Duidelijke taal.

Boete

Word je betrapt door een handhaver van Stadsbeheer, of een boswachter? Dan word je in ieder geval weggestuurd, en in het ergste geval krijg je ook nog een bekeuring. De boete voor wildkamperen bedraagt maar liefst €140,-. Daar had je dus best een paar nachtjes van op een camping kunnen zitten!

Lees ook:

MAG DAT: je camper of caravan voor de deur parkeren in Amersfoort

De zomervakantie komt steeds dichterbij en het mooie weer is zelfs nu al gearriveerd. Dat betekent d...

Meer over

Gemeente

adv.