Amersfoort

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Mag dat: krijgen we nog een groot watergevecht in Amersfoort?

Door Melt Pels 11 augustus 2020

Er zijn zoveel regels, dat we vaak niet meer weten wat nou wel of niet mag in Amersfoort. Daarom vragen we onszelf af, mag dat? Deze week hebben we de vraag: mag je een watergevecht organiseren in Amersfoort?

In het tropische Amersfoort zou een watergevecht nu wel lekker verkoelend zijn. Maar mag dat eigenlijk wel, zo’n verkoelende battle organiseren? Of steekt het coronavirus ook hier een stokje voor? We zoeken het uit.

Watergevecht Eemplein

Floor Visser is het meesterbrein achter het grote watergevecht op het Eemplein een aantal jaren terug. Denkt zij dat zo’n waterspektakel als twee jaar terug nu ook zou kunnen? Floor vertelt: “Het wel zou mogen, mits je het netjes via de gemeente regelt”. Floor organiseert al jaren openbare festivals zoals de Gaypride, de schaatsbaan op het Eemplein, Dias Latinos of het Rabobank Amersfoort Jazz.

Corona

Een grootschalig watergevecht mag volgens de coronaregels gewoon gehouden worden. “Je moet het wel even aanmelden bij de gemeente. Als die goedkeuring geeft kun je aan de slag gaan. Het is namelijk een meldingsplichtig evenement. Daarnaast moeten alle aanwezigen onder de 18 jaar zijn. Zijn er deelnemers boven de 18, dan zal iedereen anderhalve meter afstand moeten houden”, vertelt Floor. Gelukkig redden de meeste waterpistolen de anderhalve meter wel.

De gemeente laat weten dat het aanmelden van zo’n evenement tussen de zes en twaalf weken kan duren. Dus als iemand dat nu nog wilt organiseren, gaat dat vrij lastig worden.

Droogte

“Gezien de droogte, zou ik het nu ook niet doen”, voegt Floor toe. “Vitens geeft aan dat het enorm droog is en dat er een flink watertekort is. Het is dus niet echt verantwoord om nu het Eemplein onder water te zetten.”

De combinatie van de droogte en de veiligheidsmaatregelen rondom het coronavirus maken dat het dit jaar een lastige opgave wordt om een grootschalige ‘aquarel’ te organiseren. Misschien is het dan maar beter om dit jaar op een andere manier lekker af te koelen:

Het water op in Amersfoort: hier huur je een boot, kano of supboard

Nu het mooi weer is, wil je maar één ding: verkoeling. Voor wie het water op wil, maar geen eigen bo...

6 x Afkoelen aan het Amersfoortse water

Lekker weer kan leuk zijn, maar zo warm als het nu is... Als jij op zoek bent naar een beetje verkoe...

Deze stranden rondom Amersfoort zijn ideaal om af te koelen tijdens een hittegolf

Phoe, wij vegen het zweet al van ons voorhoofd af. Tijd om even verkoeling op te zoeken. De temperat...

Huisdieren hebben het zwaar met de warmte: zo kun je ze helpen

We drinken liters water extra en zetten ’s avonds de ramen tegen elkaar open, we zijn voorzichtig me...

Jullie hebben gekozen: in deze ijssalons verkopen ze het lekkerste ijs van Amersfoort

Wat hebben we een geluk dat er ontzettend veel ijssalons in Amersfoort te vinden zijn. De keuze is r...

 

Meer over

Corona Gemeente

adv.