Amersfoort

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Nieuw stadhuis: dit gaat de gemeente doen met de ideeën van Amersfoorters

Door Patrick Boone 14 oktober 2020

Dat Amersfoort een nieuw stadhuis krijgt is voor de meesten van ons geen nieuws meer. De plek is al bekend en afgelopen zomer kregen alle Amersfoorters de mogelijkheid om mee te denken over het ‘Huis voor de stad’. De wensen van inwoners, medewerkers en experts zijn nu gebundeld. Staan jouw ideeën in het ambitiedocument?

Toekomstbestendig

Het belangrijkste speerpunt wordt dat er ‘een toekomstbestendig huis voor de stad’ gerealiseerd wordt, waar ontmoetingen centraal staan. De stad groeit, er wordt hard gewerkt aan het verduurzamen van Amersfoort en iedereen moet zich welkom voelen. “Een huis voor de stad moet passen in dat toekomstbeeld. Het moet een goede werkplek zijn voor de medewerkers, maar bovenal moeten gebruikers en bezoekers voelen dat het nieuwe gebouw een huis is voor hén. Daarom is het goed dat we dit samen met de stad en de organisatie realiseren”, zegt verantwoordelijk wethouder Willem Jan Stegeman over de plannen.

Wat vind jij?

De gemeente wil nog steeds heel graag weten wat jij vindt van de ambities die zijn uitgesproken over het nieuwe stadhuis. Lees hier meer, check de onderstaande video en reageer via het participatieplatform Met Amersfoort op de plannen.


Meer over Gemeente Amersfoort ontdekken?

Gemeente Amersfoort

Vandaag gesloten

Stadhuisplein 1, Amersfoort

Lees meer:

Zo rijk zijn Amersfoorters: gemiddelde vermogen flink gestegen in een jaar tijd

Het CBS berekent elk jaar het gemiddelde vermogen van Nederlandse huishouders. Al het geld dat je op...

Tips: 4 x leuke dingen die je nog gewoon kunt doen

Lief! Deze Dommel zoekt een nieuw huisje en heeft hetzelfde kapsel als Semafoor

adv.