Amersfoort

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Het is definitief: Amersfoort bouwt een nieuw stadhuis

Door Juliette Schmitt 13 november 2019

Dinsdagavond -12 november- viel de definitieve beslissing voor de bouw van het nieuwe stadhuis. 33 van de 39 raadslieden zeiden volmondig ‘ja’ tegen de komst van het hypermoderne spiksplinternieuwe gemeentehuis.

Jarenlang gesteggel

Gisterenavond was daar eindelijk de doorbraak. Na jaren gesteggel over de prijs, de plaats en het wel of niet opknappen van het oude stadhuis, is de beslissing genomen. De gemeente Amersfoort gaat voor 75 miljoen euro een spiksplinternieuw stadhuis bouwen. Volgens onze burgemeester een historisch besluit. Nieuwbouw past volgens de gemeente binnen het huisvestingsbudget. En zo’n nieuw pand heeft nog een groot voordeel het kan namelijk volledig energieneutraal gebouwd worden. Het plan om het oude stadhuis te renoveren kreeg vorige zomer te weinig steun, vooral vanwege de enorm hoge kosten.

Definitieve plek

De plek voor het hypermoderne, energieneutrale gemeentehuis is nu ook rond. De gemeente gaat bouwen op het braakliggende stuk terrein tussen de rotonde van het Eemplein en het spoor. De bouw van het nieuwe stadhuis op de Trapeziumlocatie gaat over twee jaar van start.

Geen autoloos stadhuis

GroenLinks bracht gisteren nog onder de aandacht dat ze het nieuwe stadhuis het liefst autovrij zien. Voor een autovrij stadhuis kreeg de partij gisteren onvoldoende steun. De omgeving van het nieuwe stadhuis wordt dus niet autovrij. Wel zijn de raadsleden het eens om auto’s zoveel mogelijk te weren rondom het nieuwe energieneutrale gemeentehuis.

Lees bij het AD meer over de bouw van het nieuwe stadhuis (Premium artikel)


Meer over Gemeente Amersfoort ontdekken?

Gemeente Amersfoort

Gesloten08:30 - 17:00

Stadhuisplein 1, Amersfoort

Meer lezen: 

Tof! ’t Atrium organiseert een reünie

Wie vroeger in Amersfoort op de middelbare school heeft gezeten, zal ze vast herkennen: de gekleurde...

Bij deze restaurants in Amersfoort kun je alvast reserveren voor het kerstdiner

Oproepje: wat kan er volgens jullie beter in Amersfoort?

Meer over

Gemeente Nieuws

adv.