Cadeautje van de gemeente: een gratis kaart van je wijk, gemaakt door Lex van Elten

Door Roeliene Bos 4 december 2018

De gemeente Amersfoort heeft de hulp van Lex van Elten ingeschakeld om de campagne ‘Welk rooksignaal geef jij af?’ wat op te leuken. De gemeente is deze campagne gestart vanwege de discussie rondom houtrook. Lex tekende elf verschillende wijken, die je gratis kunt bestellen op de website van de gemeente.

Mag je nou nog je kacheltje aansteken in de winter? En hoe zit het met de vuurkorf in de tuin? Duidelijke landelijke regels zijn er (nog) niet, maar in Amersfoort is de gemeente vast een campagne gestart om mensen te attenderen op de overlast van houtrook. Onderdeel van die campagne zijn dus de elf tekeningen van Lex van Elten, die de gemeente gratis thuis laat sturen op A5-formaat.

Welk rooksignaal geef jij af in Nieuwland?

Welk rooksignaal geef jij af in Nieuwland?Weet jij welke nadelen er kleven aan het stoken van houtkachels en open haarden? En dat #houtrook bovendien ongezond is?Wil je deze tekening ontvangen of meer info? Kijk op www.amersfoort.nl/houtrook

Posted by Gemeente Amersfoort on Monday, 3 December 2018

Maar… waarom?

Is die houtrook nou echt zo slecht? Volgens de gemeente levert het stoken van hout vaak overlast op voor de buren. Niet alleen de geur kan als hinderlijk worden ervaren, maar ook de (dikke) rook die uit je schoorsteen walmt. Die is namelijk slecht voor de gezondheid, met name kleine kinderen en mensen met longaandoeningen hebben er last van. Daarnaast is een veelgehoorde reden tegen het opstoken van de kachel de uitstoot van fijnstof. Die schadelijke deeltjes zijn zo klein, dat ze ingeademd kunnen worden.

Lex van Elten gratis tekening van je wijk

Lex van Elten tekende het centrum en ging het internet over: ‘Amersfoorters zijn trots op hun stad’

Lex van Elten is afgelopen week bij heel veel Amersfoorters op Facebook voorbij gekomen met zijn tek...

Meer over

Gemeente

adv.