Amersfoort

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Geen zooi op straat: 2 x zo kom je van je grofvuil af in Amersfoort

Door Eva van Dantzig 18 juli 2019

Leuk hoor, een nieuw bankstel. Maar moet je die oude dan gewoon op straat zetten? Het is een grote ergernis van veel Amersfoorters, al die zooi op straat. Een afvalcontainer is om je vuilniszak in te doen, niet om je oude matras naast te leggen. Buiten het feit dat het behoorlijk asociaal is, kun je er zelfs een flinke boete voor krijgen. Grofvuil kun je op een paar manieren kwijt in Amersfoort. Als het moet halen ze het zelfs voor je op! Waar wacht je nog op?

Page 1/3
⟵ swipe swipe ⟶

Grofvuil wegbrengen

 

grofvuil Amersfoort

Huishoudelijk afval kan naar het ROVA-milieubrengstation gebracht worden. Denk bijvoorbeeld aan grof tuinafval, matrassen, autobanden, grote stukken piepschuim, sloopafval en ander materiaal dat niet in de container past. Bekijk de website van het afvalbrengstation voor meer informatie. 

Grofvuil laten ophalen

grofvuil Amersfoort
Foto: ANP

Rova komt jouw grofvuil niet zomaar van je stoep plukken. Je moet eerst een afspraak maken en je vuil voor 07.30 uur op de afgesproken dag buiten zetten, niet op de avond ervoor dus. Ook mag je niet meer dan drie kuub op straat zetten, moet je het afval zoveel mogelijk bundelen en mag die bundel niet langer zijn dan 1,50 meter en niet meer wegen dan 25 kilogram.

Omdat het afval met een kraan wordt opgehaald, moet je voorkomen dat er auto’s in de buurt van je gedumpte meubels staan. Ook bomen, lantaarnpalen, muren en schuttingen staan al snel in de weg. Restafvalcontainers met grof huishoudelijk afval worden niet geleegd.

Het ophalen van je grofvuil is helemaal gratis en je hoeft ook niet thuis te blijven, dus dat is ideaal geregeld. Voor de overige voorwaarden, verwijzen we je door naar de site van ROVA. Maar een ding weet je nu wel: je kan niet zomaar je grofvuil op straat zetten en verwachten dat het opgehaald wordt. Dat voorkomt dat de straten bezaaid liggen met meubelstukken die niemand meer wil hebben.

Meer weten over afval in Amersfoort? Lees ook dit:

Omgekeerd inzamelen in Amersfoort

Ook het Soesterkwartier gaat binnenkort op een andere manier afval inzamelen

Het Soesterkwartier in Amersfoort is aan de beurt voor de nieuwe manier van afval inzamelen. Begin v...

Mag dat: je lege chipszak bij het plasticafval gooien?

Regels zijn er genoeg, maar best wel vaak weten we eigenlijk niet zo goed wat er wel of niet mag. Da...

Om gek van te worden: dit mag allemaal niét bij het plastic afval

Sta jij ook wel eens met een plastic verpakking in je handen en vraag je je dan af waar je het in vr...
Page 1/3
⟵ swipe swipe ⟶

Meer over

Gemeente

adv.