Amersfoort

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Geen extra kosten maken, wel energie besparen? Dat doe je zo!

Aangeboden door Energiebox Amersfoort 1 mei 2020

Werk jij net als veel andere Amersfoorters tijdens de coronacrisis vanuit huis en heb je het gevoel dat de energierekening binnenkort wel eens kan oplopen? Dan hebben wij heel goed nieuws voor je: je kunt namelijk gratis een Energiebox aanvragen. De gemeente neemt de kosten van deze slimme box op zich en jij kunt tot wel €150,- per jaar besparen.

Geld besparen zonder dat het ook maar iets kost; dat klinkt bijna te mooi om waar te zijn. Toch kun je als huiseigenaar in Amersfoort gratis een Energiebox en adviesgesprek aanvragen. Je vraagt dit eenvoudig online aan. Ook al heb je het gevoel dat je al energiezuinig bezig bent, het kan altijd beter en dus voordeliger.

De box wordt je aangeboden door de gemeente Amersfoort en door Project Energiebox en is er dus niet om reclame te maken voor een energieleverancier. Hij is er echt voor jou! In de box vind je allerlei hulpmiddelen en handige tools (ter waarde van €50,-), die jou kunnen helpen om energie te besparen. Denk bijvoorbeeld aan tochtstrip’s, een douchecoach, radiatorfolie en slimme stekkers, die bijdragen aan minder verlies van energie. Daarnaast wordt er ook nog gekeken naar andere mogelijkheden voor energiebesparing in jouw huis. Naast de handige apparaatjes en tools die in de box zitten, krijg je ook nog eens gratis energieadvies op maat. Zo kun je jaarlijks tot wel €200,- aan energiekosten besparen.

Tekst loopt door onder de foto

Foto: De inhoud van de Energiebox

Een cadeautje van de gemeente

De slimme box, die jou gaat helpen met het besparen van energie, wordt gratis bij je thuisbezorgd. De gemeente Amersfoort betaalt de kosten, zodat onze stad in de toekomst (nog) duurzamer wordt. Je moet jezelf wel telefonisch of online aanmelden. Vervolgens maakt een adviseur een afspraak om ‘m thuis bij je af te leveren.

Vanwege het coronavirus vinden de adviesgesprekken met een adviseur telefonisch, via Skype of via videobellen plaats. Tijdens dat gesprek legt de adviseur jou uit wat er allemaal in de box zit en hoe je deze slimme hulpmiddelen het beste kunt gebruiken. Met behulp van de Energiebox, en een gratis adviesgesprek, helpt de energiecoach je met het verlagen van jouw energieverbruik. Alle tips op maat, legt de adviseur vast in een persoonlijk adviesrapport. In het rapport vind je heldere informatie over hoe jij thuis energie kunt besparen, zonder dat dit hoge kosten met zich meebrengt.

Tekst loopt door onder de foto 

Foto: adviseur brengt een Energiebox langs

Geen reclame of verplichtingen

De adviseurs van de Energiebox zijn speciaal opgeleid om jou het beste advies te geven. De tien adviseurs komen allemaal uit de directe omgeving van Amersfoort en weten dus goed wat er allemaal in de gemeente speelt.

De energieadviseurs winnen er niks mee als jij de box gaat gebruiken. Behalve dat zij, net als jij, een bijdrage leveren aan een CO2 neutraler Amersfoort. De opleiding van de adviseurs en het advies dat zij jou geven, worden volledig betaald door de gemeente. Voor jou zijn hier dus nul extra kosten aan verbonden.

Minder CO2 uitstoot

In deze tijd lijkt het wellicht wat vreemd om bezig te zijn met het verminderen van CO2 uitstoot. Toch is het volgens de gemeente Amersfoort ook nu belangrijk om een steentje bij te dragen aan een CO2 vriendelijkere stad.

Vanuit de landelijke overheid, en zelfs vanuit Europa, is er bepaald dat Nederland in de toekomst minder CO2 mag uitstoten. Daarom krijgen Nederlandse gemeenten de opdracht om er alles aan te doen om hun steentje bij te dragen. En dat geldt ook voor onze gemeente.

In Utrecht is de Energiebox inmiddels een groot succes. Daar bespaarden al meer de 6000 huishoudens jaarlijks op hun energiekosten. Gemiddeld bespaarden Utrechtse huishoudens €113,- per jaar door slim gebruik te maken van de box en van het persoonlijke bespaaradvies. Samen zorgden de Utrechtse huishoudens voor een vermindering van de CO2 uitstoot. Zoveel, dat de vermindering net zo groot is als de zuiverende werking van 70.257 bomen.

Nu heb jij kans om te starten met besparen en ook nog eens mee te helpen om Amersfoort groener te maken. Doe ook mee door te bellen met 033-3039890 of meld je gratis online aan. Wacht niet te lang, want het aantal energieboxen is beperkt!


Deze bijdrage wordt je aangeboden door Energiebox Amersfoort. Meer over Energiebox Amersfoort ontdekken?

Energiebox Amersfoort

Verder lezen:

Even gluren: deze Amersfoortse villa heeft een park als achtertuin

Je hebt woningen met een flinke tuin én je hebt woningen met een park als achtertuin. De tuin van de...

Amersfoorters zetten woning sneller te koop door de coronacrisis

Grote belangstelling voor online verkoop nieuwbouwwoningen in Vathorst

Laat je inspireren door de bijzondere tuinverbouwing van Florissant Design

adv.