Amersfoort

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Dieven komen overal: zo vaak wordt er ingebroken in een Amersfoortse schuur of garage

Door Kirsten Spooren 22 augustus 2019

Elke dag weer wordt er in Nederland zo’n 70 keer ingebroken in een schuur, box of garage. Heel vervelend! In Amersfoort is dit in de eerste helft van 2019 al 33 keer gebeurd. Dit is minder vaak dan vorig jaar, toen er 46 keer werd ingebroken. 

Dit blijkt uit data van de politie die onze collega’s van Independer in kaart hebben gebracht. Op onderstaande kaart kun je zien hoe het met de inbraken in bijgebouwen is gesteld in jouw stad en in de rest van Nederland.

Bron: Independer

Ingebroken in jouw schuur

 Is er bij jou ingebroken? Allereerst doe je dan natuurlijk aangifte. Maar je gaat waarschijnlijk ook tussen je paperassen op zoek naar je inboedelverzekering, want daarmee ben je in principe gedekt voor diefstal van spullen uit je schuur of garagebox. “Wel is het van belang om bij waardevolle spullen goed te kijken naar het maximaal verzekerde bedrag”, aldus Bas Knopperts van Independer.

“Denk bijvoorbeeld aan elektrische fietsen of duur gereedschap.” Independer inventariseerde de dekking van 55 verschillende inboedelverzekeringen. Hieruit blijkt dat 15 van deze verzekeringen een maximaal verzekerd bedrag hanteren voor diefstal uit een bijgebouw. Met bedragen tussen de 250 en 10.000 euro zijn de onderlinge verschillen groot. Check de inhoud van je schuur én van je verzekering

‘’Mensen die veel van waarde in hun schuur hebben staan, kunnen het best controleren of hun verzekering een maximaal verzekerd bedrag hanteert en of dit toereikend is. Als dit niet het geval is, kunnen zij uitwijken naar een polis die dit maximale bedrag er niet in heeft zitten”, aldus Bas.

Oeps, vergeten op slot te doen….

Bijna elke verzekeraar hanteert wel de regel dat er alleen dekking is als er zichtbare sporen van inbraak zijn. Zijn die er niet en ben je bijvoorbeeld vergeten je schuur op slot te doen? Dan zal een verzekeraar niet uitbetalen. 

Lees ook…

Iedere dag komen er 3 mensen bij in Amersfoort

Mensen verhuizen binnen Nederland, immigreren of er worden kinderen geboren: er zijn allerlei redene...

Zoveel auto’s, brommers en motoren werden er in het laatste half jaar van 2018 in Amersfoort gestolen

Het aantal gestolen brommers, auto's en motoren is in het afgelopen jaar ruim vijf procent gestegen....

Anti-inbraaktips in 7 gifjes: zo maak je het inbrekers écht moeilijker in Amersfoort

Het is een vaststaand feit: in de zomervakantie zijn inbrekers extra actief. We hebben zeven tips op...

Meer over

Gemeente

adv.