Amersfoort

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

De Singels in Amersfoort zijn officieel autoluw: dit zijn de regels

Door Melt Pels 4 januari 2021

Het is zover, auto’s en vrachtwagens zijn niet meer welkom op de Singels. De binnenstad van Amersfoort is definitief autoluw. Dit werd eind vorig jaar besloten door de gemeenteraad en is deze week ingegaan.

Vanaf de eerste maandag van 2021 is de binnenstad alleen toegankelijk voor fietsers en wandelaars. Bewoners en ondernemers kunnen ontheffing aanvragen om alsnog met de auto naar hun huis of pand te kunnen.

Visite

Ondernemers en bewoners die ontheffing krijgen, kunnen tijdelijk toegang geven aan klanten en gasten. Het blijft dus mogelijk om zware spullen met de auto op te halen, of iemand die in de binnenstad woont, met de auto op te pikken. Via een app op je telefoon meld je bezoek gemakkelijk aan, waardoor zij over de Singels mogen rijden.

Hieronder zie je een kaart met de gebieden in rood die autoluw zijn.

Foto: Gemeente Amersfoort

Camera’s

Er zijn camera’s geplaatst die nummerborden lezen en opslaan. Als je in het autoluwe gebied rijdt, en niet binnen 15 minuten wordt aangemeld op de app, ben je in overtreding en ontvang je de komende weken nog een waarschuwing. Over een paar weken wordt er niet meer gewaarschuwd en ontvangen overtreders een boete.

Andere maatregelen

Van twee straten is de rijrichting omgedraaid, in plaats van de stad in, gaan ze de stad uit. Dit zijn de Zuidsingel, tussen de Kamperbinnenpoort en de Sint Andriesstraat en de Grote Sint Jansstraat.

De toegangswegen bij de Molenstraat, de Kleine Haag, de Kamp (ter hoogte van de Kamperbinnenpoort) en de Bloemendalsestraat (ter hoogte van de Teut) zijn verbouwd, zodat het duidelijk is dat je een ander gebied inrijdt.

Lees alle maatregelen op de website van de gemeente.

Lees ook:

Favorieten van Jeroen de Greeff: ‘Het liefst haal ik daar 52 weken per jaar appeltaart’

Elke week vragen we een Amersfoorter om ons te tippen over zijn of haar favoriete plekken in Amersfo...

Tabaksspeciaalzaak Paul de Wilde sluit definitief de deuren na lockdown

Zo gefietst: dit komt er in het oude pand van de Next-Level aan de Zuidsingel

adv.