Amersfoort

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Geen plek voor alle marktkramen op de Hof en het Lieve Vrouwekerkhof

Door Juliette Schmitt 3 juni 2020

Voordat wij Amersfoorters ooit gehoord hadden van het coronavirus, was er voldoende ruimte op de Hof en het Lieve Vrouwekerkhof voor zowel de horeca als de markt. Sinds we ons massaal houden aan 1,5 meter afstand ontstaat er ruimtegebrek en dus moet een deel van de markt uitwijken naar een andere locatie. 

De Amersfoortse horeca en de verkopers op de markt zijn met de gemeente in gesprek gegaan en samen hebben zij afspraken gemaakt.

Vanaf 5 juni wordt de vrijdagmarkt, die normaal gesproken op de Hof en het Lieve Vrouwekerhof staat, tijdelijk verplaatst naar het Eemplein en de Grote Koppel. Op zaterdag kun je gewoon naar de Hof toe, om een bezoekje te brengen aan de markt. Omdat de ruimte ook op zaterdag beperkt is, wijken sommige non-food kramen en de kramen met bloemen en planten uit naar het Havik.

Meer ruimte nodig

Door de 1,5 meter samenleving hebben de horecabedrijven per 1 juni meer ruimte nodig. De terrassen mogen weer open, maar wel onder strikte voorwaarden. De tafeltjes op de terrassen moeten ruimer neergezet worden, vanwege de 1,5 meter afstand. Maar ook de markt is ruimer opgezet dan normaal. Meer ruimte tussen de kramen en veel afstand voor wachtende marktgangers.

Geen auto’s en fietsen

Om de marktkramen en bezoekers voldoende ruimte te geven wordt het Havik op zaterdagen tussen 05.00 uur en 19.30 uur afgesloten voor auto- en fietsverkeer. Iedereen die toch met zijn fiets de stad in wil, kan hem parkeren in de bewaakte fietsenstallingen bij het St. Jorisplein, de Kamperbinnenpoort, Amicitia of de gloednieuwe fietsenstalling bij het Eemplein.

De gemeente weet nog niet tot wanneer de marktkramen ergens anders staan. Dat is volgens de gemeente geheel afhankelijk van de versoepeling van de coronamaatregelen.

Verder lezen:

Fijn! Het Eemplein heeft een gloednieuwe bewaakte fietsenstalling

Sinds 1 juni 2020 heeft het Eemplein een bewaakte fietsenstalling. Vanaf nu dus geen fietsenzee meer...

Drukte met Pinksteren: deze maatregelen treft Amersfoort bij de Eem

Mag dat: een bankje voor je huis zetten in Amersfoort?

Fietsen zijn niet welkom op de zaterdagmarkt

adv.