Amersfoort

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Amersfoortse starters opgelet: dit spaarpotje is speciaal voor jullie

Door Juliette Schmitt 2 juli 2020

Krijg jij ook zo’n hoofdpijn van de alsmaar stijgende huizenprijzen in Amersfoort? Laat jouw salaris het niet toe om flink over te bieden op de vraagprijs van jouw droomhuis? Woon je daarom in een veel te duur huurhuis, nog steeds bij je ouders of in een armzalig studentenkamertje? Kans dat deze starterslening van de gemeente Amersfoort jou kan helpen. Hoe dat allemaal werkt leggen wij je uit.

Ben jij al tijden op zoek naar een koopwoning in Amersfoort, maar wil het financieel niet lukken om dat voor elkaar te boksen? Dat probleem herkennen veel starters op de Amersfoortse woningmarkt. De gemeente Amersfoort helpt je een handje door je naast je hypotheek bij de bank ook een tweede hypotheek van maximaal €35.000 te lenen. Met deze speciale starterslening vergroot jij je kans om jouw eerste eigen paleisje te kopen.

Voor wie is de starterslening?

De lening is er voor alle Amersfoorters die voor het eerst een huis willen kopen binnen de gemeente. Jij moet minimaal één jaar ingeschreven staan in de basisregistratie personen (BRP) van de gemeente Amersfoort. Wil je samen met iemand anders een huis kopen? Dan geldt dat één van jullie minimaal een jaar ingeschreven moet staan. Je kunt de extra lening gebruiken voor zowel nieuwbouwhuizen als voor bestaande koopwoningen.

Uitlegvideo

Een hypotheek of een lening is niet voor alle Amersfoortse starters gesneden koek. Daarom maakte de gemeente een handige uitlegvideo. Na het kijken van de video weet jij of je wel of niet in aanmerking komt voor een lening voor jouw eerste koophuis.

Tekst loopt door onder de video

 

Hoe vraag je hem aan?

Klinkt dit allemaal als muziek in jouw oren en kan je niet wachten om de lening aan te vragen? Schrijf dan een mail of een brief naar de gemeente. In die brief beschrijf jij dat je een starterslening wil aanvragen. Vergeet er niet in te vermelden dat je aan de gestelde voorwaarden voldoet.

Voeg ook een kopie van een getekend koopcontract (bij bestaande bouw) of een kopie van een getekende koop-en aannemingsovereenkomst (bij een nieuwbouwwoning). Maak alle privacygevoelige informatie, zoals het mailadres en het telefoonnummer van de verkopende partij, onleesbaar. De naw-gegevens mogen wel zichtbaar blijven. De contactgegevens waar je mail of brief heen moeten vind je hier.

Goedkeuring of afwijzing

Als je aan alle voorwaarden voldoet én er nog budget voor de starterslening beschikbaar is, krijg je binnen vijf werkdagen een toekenningsbesluit vanuit de gemeente. Vervolgens vraag je de starterslening verder aan bij SVn. Als het budget op is, of je niet aan de voorwaarden voldoet, krijg je binnen vijf werkdagen een afwijzing. Die afwijzing kun je ook gebruiken om aan te tonen dat je de financiering niet rond hebt gekregen. De moeite waard dus om weer eens wat vrije uurtjes op Funda te spenderen!

Verder lezen:

Wonen en sporten: oud zwembad in Liendert maakt plaats voor woningen en een sportcomplex

Sinds de sloopkogel in 2018 dwars door het zwembad in Liendert ging, is er gesteggel over de bouw va...

Wat leuk! Hier zie je hoe oud een huis of gebouw in Amersfoort is

Het winkelpand van Tabaksspeciaalzaak Paul de Wilde staat te koop in het centrum van Amersfoort

Een gloednieuwe woonwijk op het oudste industrieterrein van Amersfoort: goed idee?

adv.