Amersfoorters starten een petitie tegen de woningbouw in Park Schothorst

Door Roeliene Bos 18 april 2019

Het plan van de gemeente om woningen te bouwen in Park Schothorst, schiet bij veel omwonenden in het verkeerde keelgat. Wethouders Astrid Janssen en Menno Tigelaar willen op de plek waar ooit de boerderij van Amfors stond, een nieuwbouwwijk bouwen. Omwonenden startten een petitie die inmiddels al bijna duizend keer is getekend.

“Park Schothorst is de groene long van de stad en talloze inwoners maken er dagelijks actief gebruik van. Huizenbouw van de voorgenomen 60 (!) woningen op deze plek zal het aangezicht van het park blijvend negatief veranderen en zal afbreuk doen aan het karakter van het park”, is te lezen in de petitie. De initiatiefnemers maken zich vooral zorgen over de komst van gemotoriseerd verkeer, want dat zou het karakter van het park ‘fundamenteel veranderen’.

Functie van het park

Parken
Bron: Facebook Stadspark Schothorst.

Verder schrijven ze: “In de herontwikkeling van het terrein zou gezocht moeten worden naar een bestemming die bijdraagt aan de functie van het park. Een woonwijk midden op deze plek doet juist afbreuk aan de functie van het park en is zeer ongewenst. Laat ons park het unieke groene hart blijven dat het is. Maak van het park geen woonwijk, maar laat Park Schothorst een park blijven!”

Definitief

Definitief zijn de bouwplannen nog niet – zo is er nog geen bod gedaan op de grond – maar de huidige eigenaar van de grond heeft wel afgesproken dat de gemeente het eerste recht van koop heeft. Ook hoe de wijk er uit zou komen te zien is nog niet bekend.

Meer over

Gemeente Nieuws

adv.