Zonnestralen breken door: Jackie Brown is de perfecte borrelplek

Aangeboden door Jackie Brown 12 maart 2018

We kijken er allemaal naar uit: de lente. En met die zonnestralen van de laatste dagen begint het er steeds meer op te lijken. Jackie Brown gooide 1 maart het terras weer open, reden voor ons om eens even een wijntje te komen drinken met een borrelhapje. Want dat je er lekker kunt lunchen en dineren wist je al, maar ook voor de borrel zit je op de goede plek. 

Waar we gelijk blij van worden, is de ruime keuze aan wijnen bij Jackie Brown. Zowel de liefhebbers van rode als witte wijn, hebben de keuze uit zes verschillende soorten. Weet je niet precies wat je moet kiezen? Dan vraag je het gewoon aan het personeel, dat je zonder moeite weet te adviseren. Onze persoonlijke favoriet is de Zuid-Afrikaanse Cabernet Sauvignon, maar ga gerust zelf op onderzoek uit.

Hapje eten erbij?

Het gevaar van comfortabele terrasstoelen – want die hebben ze – en obers die je lege glazen op tijd in de smiezen hebben, is dat je lang blijft zitten. En als je lang blijft zitten, krijg je een keer honger. Maar daar hebben ze bij Jackie Brown over nagedacht. “Alle bites zijn tot sluitingstijd te verkrijgen, dus doordeweeks kun je tot 00.00 eten bestellen en in het weekend zelfs tot 01.00”, vertelt eigenaar Wouter te Loo. Dat betekent wijntjes drinken met een plankje Manchego met chilli jam ernaast. Of een bordje met twee verschillende kroketjes: red curry & masala. De borrelkaart van Jackie Brown is nét een tikkeltje anders dan de meeste kaarten; een welkome toevoeging in de Amersfoortse horeca.

Cocktails en gin-tonics

 

Toen we nog midden in de donkere winterdagen zaten, slopen we al eens bij Jackie Brown naar binnen om de cocktailkaart te testen. Toen genoten we er al van, maar we kunnen ons heel goed voorstellen dat zo’n Gingeringin nog beter smaakt met een zonnetje op je bol. De gin-tonics zijn ook de moeite waard, zowel de variant met vlierbloesem, zoethout en sinaasappel als die met komkommer en limoen. Tel de fijne borrelkaart op bij het feit dat ze iedere dag van 11.30 tot 00.00 geopend zijn – en in het weekend zelfs tot 01.00 – en je weet waar je in de lente moet borrelen.

Wat ons betreft wordt het snel nog een paar graden warmer. Wij drinken er vast een wijntje op. Cheers!

Jackie Brown restaurants en horeca

Nu open11:30 - 01:00

Hof 23, Amersfoort

Bekijk meer:restaurants en horeca