Yes! Het eerste Ethiopische restaurant van Amersfoort is open en zo ziet het eruit

Door Annemarie Degens 4 februari 2019

Amersfoort heeft vanaf deze week weer een nieuwe keuken te ontdekken, want Awazé, het eerst Ethiopische restaurant van de stad opent de deuren aan de Kamp. Gisteren vond de officiële opening voor familie, vrienden en genodigden plaats en ook wij mochten een kijkje komen nemen.

<< < Pagina 1 / 17 >
⟵ swipe swipe ⟶

Trots laten eigenaren Henk en Wosene het resultaat van een lange tijd verbouwen zien. Het pand waar voorheen The Tavern gevestigd was, hebben ze omgetoverd tot een modern Ethiopisch restaurant vol kleurrijke, traditionele accenten en accessoires. “We hebben gebruik gemaakt van de uitstraling die het pand al had”, vertelt Henk. “Het is geen chique of hippe tent, maar een warm restaurant waar je je welkom voelt en waar het draait om het eten en de sfeer.”

Toen we Henk een maand geleden spraken over de plannen, was er nog geen naam voor het restaurant. Daar is inmiddels verandering in gekomen: “We hebben het ‘Awazé’ genoemd”, vertelt Henk. “Awazé is een belangrijk gerecht in de Ethiopische keuken. Het is de peper die veel van de gerechten de zo kenmerkende pittige smaak geeft.”

Op de kaart van Awazé staan verschillende vlees- vega- en vegangerechten zoals zachtgegaarde kippenpoten, gemalen biefstuk, gekruide linzen of een gerecht van rode bieten. Deze worden geserveerd op een grote schaal met injera, een soort Ethiopische pannenkoek, en met de hand gegeten. De gerechten worden opgediend in een ‘mesob’, een grote kleurrijke mand.

Nieuwsgierig geworden? Wij maakten een impressie van Awazé! Kijken jullie mee?

 

Honger gekregen? Vanaf woensdag is Awazé officieel geopend. Vanaf dan kun je iedere week van dinsdag tot en met zondag tussen 17.00 en 23.00 uur op de Kamp 48 terecht voor een heerlijke Ethiopische maaltijd.


Meer over Awazé Ethiopisch Restaurant ontdekken?

Awazé Ethiopisch Restaurant restaurants en horeca

Nu gesloten17:00 - 23:00

Kamp 48, Amersfoort

Bekijk meer:restaurants en horeca
<< < Pagina 1 / 17 >
⟵ swipe swipe ⟶

adv.