Hoe Wit-lof de wereld bakje voor bakje een stukje beter maakt

Aangeboden door Wit-Lof

Foto: Hanna van Wit-Lof met een herbruikbaar bakje

Dat je lekkere en gezonde maaltijden kunt bestellen bij Wit-Lof wist je waarschijnlijk wel, maar wist je ook dat Wit-Lof mega milieuvriendelijk bezig is? Wit-Lof levert namelijk maaltijden in glazen bakjes bij jou thuis, die je nog veel vaker kunt laten vullen. Een heel groot voordeel: veel minder afval en dus supergoed voor het milieu!

“Het duurde wel even voor we de perfecte bakjes hadden gevonden”, vertelt Hanna van Wit-Lof. “Ze  moeten namelijk best aan veel eisen voldoen. Ze moeten stevig zijn, er mogen geen geuren en smaken van andere maaltijden in achterblijven, het formaat moet groot genoeg zijn voor één gerecht en ze moeten goed sluiten zonder open te schieten. Na van alles uitgeprobeerd te hebben, kwamen we bij de glazen bakjes van de IKEA uit. De maat is perfect, de bakjes zijn van sterk glas en dus makkelijk schoon te maken. In glas blijven ook geen geuren of kleuren van andere gerechten achter en de dekseltjes klik je heel makkelijk vast. Het eten blijft ook nog eens goed warm. En dat allemaal voor maar €3,- per stuk”, vertelt Hanna.

Minder afval

De eigenaren van Wit-lof hadden al langer het idee om minder afval te produceren en te gaan recyclen. “De verpakkingsmaterialen die we gebruikten, waren al milieuvriendelijker dan die van andere bedrijven, maar wij wilden nog een stapje verdergaan. We hadden geen idee hoeveel bakjes we nodig hadden. Uiteindelijk zijn we zelf op onderzoek uitgegaan en zijn we allerlei schaaltjes gaan testen, totdat we bij de IKEA bakjes uitkwamen”, vertelt Hanna.

Hoe werkt het?

Voor €3,- extra krijg je het gerecht dat jij hebt besteld in een glazen IKEA bakje thuisbezorgd. Dat is precies dezelfde prijs die Wit-Lof ervoor betaalt bij de IKEA. Je bestelt gemakkelijk online op de website van Wit-Lof en vinkt aan dat je een herbruikbaar bakje wilt ontvangen. Het aanschafbedrag betaal je eenmalig.

Het door jouw gekozen gerecht wordt vers klaargemaakt en in het glazen bakje bij je thuisgebracht. Zo kun je genieten van een versbereide maaltijd. Bij een volgende bestelling wissel je hem om voor een gevulde versie. Je betaalt dit keer geen extra statiegeld meer. Superhandig, dus! Laat bij je bestelling wel even weten hoeveel je er inlevert, zodat Wit-Lof weet hoeveel ze moeten vullen.

Wil je jouw bakje inleveren en er geen geruild exemplaar voor terug? Ook dat kan eenvoudig via de website. Je klikt aan dat je geen nieuw bakje wilt ontvangen en je ontvangt €3,- tegoed op je volgende bestelling.

Tekst loopt door onder de foto 

Foto: Wit-Lof één van de gerechten in een herbruikbaar bakje

Geen verspilling

“Het allermooiste zou natuurlijk zijn als we op den duur helemaal geen wegwerpverpakkingsmateriaal meer hoeven te kopen. Zo gaan we verspilling tegen. Er gaan gewoon al snel honderd bakjes doorheen en de mensen thuis gooien die na het eten weg. Dat is natuurlijk hartstikke zonde”, vertelt Hanna.

“We zijn trots hoe het loopt en merken ook dat mensen zelf veel met het milieu bezig zijn. De eerste reacties zijn heel positief! En ik heb zelfs al eens bakjes bij moeten halen, omdat ze allemaal bij mensen thuis waren. Dat is natuurlijk hartstikke leuk”, zegt Hanna.

“Alle gerechten passen erin. Alleen voor de allergrootste stamppot moesten we een ander formaat aanschaffen. Dat is ongeveer een kilo aan eten en daar was het bakje net te klein voor. We hebben wel een goed alternatief gevonden voor de grote stamppotten, dus ook die kun je zonder afval bestellen.”

De indebuurt redactie probeerde het uit

De indebuurt redactie bestelde afgelopen vrijdag twee gerechten in een herbruikbaar bakje. “De bakjes zijn ideaal. Ze sluiten goed, het eten was lekker warm en ze hebben het perfecte formaat. Nadat we uitgegeten waren, heb ik ze in de vaatwasser gedaan en bij een volgende bestelling kan ik weer een nieuw bakje laten vullen. We hebben lekker thuis gegeten en hadden – op een papieren tasje na – geen afval”, vertelt redacteur Juliëtte.

Wil jij zelf meer weten over de bakjes van Wit-Lof, of een keertje een maaltijd in een herbruikbaar bakje bestellen? Kijk dan eens op de website en bestel een superlekker en vers gerecht.

Wit-Lof

4,7
(110)

Kamp 5, 3811 AM Amersfoort

Nu gesloten

Meer informatie

Wit-Lof

4,7
(110)

Kamp 5, 3811 AM Amersfoort

Nu gesloten

Meer informatie

Meer in deze categorie

Eten & drinken

Ga naar “Sint Pannekoek: 5 x hier in Amersfoort haal je heerlijke pannenkoeken”

Sint Pannekoek: 5 x hier in Amersfoort haal je heerlijke pannenkoeken

uit eten met kinderen
Ga naar “6 x deze verdwenen restaurants missen Amersfoorters nog steeds”

6 x deze verdwenen restaurants missen Amersfoorters nog steeds

Ga naar “Warme chocolademelkwandeling: dwars door de binnenstad van Amersfoort”

Warme chocolademelkwandeling: dwars door de binnenstad van Amersfoort

In onze gids

Aanbiedingen

Ga naar “Kerstbrunch Centraal Ketelhuis”

Kerstbrunch Centraal Ketelhuis

 • Centraal Ketelhuis
 • Geldig t/m 26 december 2022

Topper

Ga naar “Hangmat polyester katoen assorti 290×100 cm van € 39,99 voor € 29,99”

Hangmat polyester katoen assorti 290×100 cm van € 39,99 voor € 29,99

 • Geldig t/m 31 december 2022
Ga naar “Onesie € 12,99”

Onesie € 12,99

 • Kruidvat
 • Geldig t/m 11 december 2022
Ga naar “Satisfyer. Keuze uit het hele assortiment van € 19,95 voor € 9,98”

Satisfyer. Keuze uit het hele assortiment van € 19,95 voor € 9,98

 • Kruidvat
 • Geldig t/m 11 december 2022
Ga naar “Flanellen pyjama** van € 14,99 voor € 11,99”

Flanellen pyjama** van € 14,99 voor € 11,99

 • Kruidvat
 • Geldig t/m 11 december 2022

Vacatures

Ga naar “Crediteurenmedewerker”

Crediteurenmedewerker

 • Page Personnel
 • Fulltime/Parttime

Agenda

Ga naar “De Seizoensstreekmarkten”

De Seizoensstreekmarkten

 • Winkels op Wielen
 • T/m 17 dec
Ga naar “Hooglandse Wintersferen”

Hooglandse Wintersferen

 • 16 december 2022
Ga naar “Kerstmarkt bij Brinkhorst”

Kerstmarkt bij Brinkhorst

 • Natuurboerderij De Brinkhorst
 • 21 december 2022
Ga naar “Kunstkerstmarkt in de Mannenzaal”

Kunstkerstmarkt in de Mannenzaal

 • De Mannenzaal
 • Van 23 dec t/m 24 dec
Ga naar “3FM Serious Request Amersfoort”

3FM Serious Request Amersfoort

 • Gemeente Amersfoort
 • Van 18 dec t/m 24 dec