Amersfoort

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

We staan in de top 10: Amersfoort is vriendelijk voor vegans!

Door Patrick Boone 22 oktober 2020

Amersfoort staat in de top 10 van meest vegan-friendly steden van Nederland. Dat heeft Holidu onderzocht, op basis van gegevens uit de Happy Cow app. Het onderzoek is uitgevoerd in de aanloop naar World Vegan Day en rankt Amersfoort als nummer 9 in het lijstje. Yes!

Als je naar het lijstje kijkt, dan staan we eigenlijk gedeeld negende met onze Brabantse vrienden in Den Bosch. Maar goed, wij vermoeden dat de Bosschenaren het ook wel begrijpen als we onszelf dan op de negende plek positioneren. Het is gewoon leuker als je hoger in de lijst te staat. Maar waarom staan we dan zo hoog?

Wij hebben Bindicafé en meer

Het antwoord daarop is simpel: we hebben gewoon veel te bieden als het gaat om vegan vriendelijke restaurants. Volgens het onderzoek van Holidu zijn er 28 restaurants waar je als vegan goed terecht kunt. Denk bijvoorbeeld aan de Arabische tapas van Habibi, SEM Sla en Meer, Coffee Corazon en Grand Café de Kromme. In het onderzoek wordt specifiek het volledig veganistische Bindicafé genoemd, die als Amersfoortse trekpleister voor vegans gezien wordt gezien.

Foto: Smaakvolle gerechten van Bindicafe

Hoe hebben ze dat bepaald?

De gegevens zijn in oktober 2020 verzameld via Happy Cow, een community die reizigers helpt bij het vinden van plant-based, vegetarisch, maar vooral veganistische voeding. Om de top tien te bepalen, werden het aantal veganistische restaurants, het aantal vegetarische restaurants en ook de restaurants met vegan opties afgewogen tegen het aantal inwoners van de 37 grootste steden in Nederland, met meer dan 75.000 inwoners.

Wat is jouw favoriete vega(n) spot in Amersfoort?

Dit vegan nieuwtje smaakt naar meer! Nu we deze toppositie hebben gehaald, willen we natuurlijk proberen nóg hoger te komen. Op 1 november gaan wij alvast een handje helpen door een lijstje met de beste Amersfoortse vegan restaurants te publiceren. Ken jij nog een smaakvolle vegan hotspot die je alleen kent als je Amersfoorter bent? Tip ons via deze link of reageer onder het Facebookbericht van dit artikel.

Lees meer: 

8 x lekker vegetarisch eten in Amersfoort

Word je als vegetariër ook altijd zo moe van die eeuwige geitenkaassalade op iedere menukaart? Deze ...

Deze Amersfoortse restaurants doen mee aan De Vegetarische Restaurantweek

Hoe gaat jouw week zonder vlees? 5x vegetarisch uit eten in Amersfoort

Meer over

Eten & drinken

adv.