Verandering van spijs doet eten: de keukenbrigade van het Bergpaviljoen vernieuwt

Aangeboden door Bergpaviljoen Bistronomique & Bar

Foto: indebuurt Amersfoort

Ed en Theo, eigenaren van Bergpaviljoen Bistronomique & Bar kunnen het zich als de dag van gisteren herinneren: het moment waarop chef-kok Gaby de Gruil als jonge kerel kwam aanrijden op zijn motor. “Hij had een lange staart en toen nog niet zoveel ervaring. Inmiddels zijn we 21 jaar verder, heeft Gaby zijn wilde haren letterlijk verloren en verlaat hij onze keuken voorgoed”, vertelt Ed.

In Amersfoort en omstreken staat Bergpaviljoen Bistronomique & Bar al jaren bekend als een van de betere restaurants. Gaby stond 13 jaar aan het hoofd van de keuken. “We waren pas drie maanden open toen hij bij ons kwam werken. Hij begon onderaan en heeft zich ontpopt tot een fantastische chef-kok. Hij kan goed koken en is altijd steady“, vertelt eigenaar Ed. “Erg jammer dat hij ons gaat verlaten, maar natuurlijk hebben we een waardige opvolger voor hem gevonden. Maar wie wordt de chef?”

Tekst gaat verder onder de foto

Foto: Bergpaviljoen Bistronomique & Bar. Chef-kok Gaby de Gruil.

De rots in de branding

Een keuken zonder chef-kok is als een hark zonder steel. “Toen steady Gaby ons vertelde dat hij het team gaat verlaten, moesten wij op zoek naar een leidinggevende in de keuken. Zodoende zochten we een ‘nieuwe rots in de branding’.”

“Vijf jaar geleden klopte Jasper Stam aan om bij ons te komen werken. We zijn in gesprek gegaan met Jasper, toen we hoorden dat Gaby ergens anders aan de slag gaat. Sinds 2016 werkt hij als sous-chef bij ons in de keuken. Na de gesprekken hebben we besloten dat het de hoogste tijd is om Jasper als chef aan te stellen.”

Tekst gaat verder onder de foto

Foto: indebuurt Amersfoort (v.l.n.r Jelte, Gaby, Jasper)

Een nieuwe samenstelling

“Jasper is een gezelligheidsdier. Personeelsuitjes vindt hij dan ook heel erg leuk. Net als roltrappen”, vertelt Ed lachend. “We maken wat mee met die mannen, maar gelukkig geven Theo en ik altijd het goede voorbeeld.”

Tekst gaat verder onder de foto

Foto: indebuurt Amersfoort. Jasper Stam is de nieuwe chef-kok van Bergpaviljoen Bistronomique & Bar

“Onze nieuwe chef-kok kan de keuken niet in zijn eentje bestieren, daarom krijgt hij vanaf nu hulp van onze nieuwe sous-chef Jelte Kuyper”, zegt Ed. Jelte kent de keuken van het Amersfoortse restaurant inmiddels op zijn duimpje. “Hij werkt hier al 11 jaar”, vertelt de restaurant eigenaar. “Jelte kwam hier binnen toen hij net klaar was met school. Er was gelijk een klik.”

“We zijn heel blij dat Jasper de leiding in de keuken overneemt van Gaby. Hij is namelijk een keiharde werker die altijd nét een stap extra zet. Hij is een echte teamplayer en werkt dan ook graag samen met zijn collega Jelte. De kersverse sous-chef is op zijn buurt heel leergierig en hij grijpt elke kans aan. Jelte is ook nog eens ontzettend creatief en probeert van alles uit. Dat heeft hem gebracht waar hij nu is. Wij zijn ontzettend trots op deze mannen.”

Tekst gaat verder onder de foto

Foto: indebuurt Amersfoort. Jelte Kuyper is de nieuwe sous-chef van Bergpaviljoen Bistronomique & Bar

Teamgeest

“Gaby is voor mij altijd een vangnet geweest. Ook al ging het wel eens mis in de keuken, hij loste het altijd op. Ik heb ontzettend veel van hem geleerd en waar ik nu sta heb ik aan hem te danken”, zegt Jasper. Ook Jelte spreekt vol lof over de chef-kok. “Natuurlijk gaan we hem missen. Gelukkig heeft Gaby ons heel erg de kans gegeven om mee te groeien en mee te denken. Sterker nog, hij heeft ons echt gestimuleerd om dat te doen. Dat is hoe het hier werkt in het bedrijf, we mogen creatief zijn, meedenken en van alles uitproberen. Dat geeft voldoening”, zegt Jelte.

Tekst gaat verder onder de foto

Foto: Bergpaviljoen Bistronomique & Bar (v.l.n.r. Thijn, Jelte, Jasper, Luka, Thomas)

Van kerstmenu’s tot Sunday Roast

“De mooiste periode van het jaar vind ik kerstmis”, vertelt kersverse sous-chef Jelte. Oktober en november kunnen voor mij niet snel genoeg voorbij gaan”, legt hij uit. Een fonkeling verschijnt in zijn ogen als hij weer aan de drukste periode van het jaar denkt. “Het is aanpoten, maar ook zo leuk. In die periode merk je hoe hecht ons team is. Niet alleen wij als keukenbrigade, maar zeker ook de bediening en Ed en Theo. Iedereen werkt keihard mee.”

Tekst gaat verder onder de foto’s

Dat het nu een gekke tijd is weet de keukenbrigade maar al te goed. De komst van de coronacrisis betekent niet dat er geen ruimte is voor vernieuwing. Sterker nog, zowel het team als het restaurant blijven constant in ontwikkeling. Dat vinden ook Jasper en Jelte. “We houden brainstormsessies en bedenken als team allerlei leuke dingen. Laatst organiseerden we een fruits de mer festival en over twee weken kan je bij ons terecht voor een Sunday Roast“, vertelt de nieuwe chef-kok. “Neem vooral een kijkje op de website om te zien wat we allemaal gaan doen.”

Versterking

“In onze keuken werken we veel met verse vis en vegetarische gerechten. Wij zijn op zoek naar gepassioneerde mensen die het net zo leuk vinden om daar mee te werken als wij”. vertelt Jasper. “Ik denk dat er best een nieuwe markt is voor de dinerboxen die wij samenstellen. Daar willen we ook na corona mee doorgaan. We kunnen de extra handjes in de keuken dus goed gebruiken”, vult Jelte aan. “Kortom ben jij die topper die bij ons wil komen werken reageer dan. We zoeken verschillende mensen. Van de afwas tot een zelfstandig werkend kok.

Niet alleen Jasper en Jelte zijn op zoek naar extra mankracht in de keuken. Ook Lindy, hoofd bediening van het gastvrije team, is op zoek naar leuke enthousiaste collega’s. Wil jij een heerlijk glas Pavillon de Montagne proeven? Deel dan dit bericht. Bezorg jij Bergpaviljoen Bistronomique & Bar de perfecte kok? Dan verzorgen ze voor jou een heerlijke lunch voor twee personen.

Meer informatie

Bergpaviljoen Bistronomique & Bar zoekt collega’s

Bergpaviljoen Bistronomique & Bar

Wij zoeken collega’s We blijven de service van onze thuiskookmaaltijden, ook na de heropening van…

  • Fulltime/Parttime
  • 12 mei 2021

Topper

Bergpaviljoen Bistronomique & Bar

Utrechtseweg 180, 3818 ES Amersfoort

Nu geopend

Meer informatie

Bergpaviljoen Bistronomique & Bar

Utrechtseweg 180, 3818 ES Amersfoort

Nu geopend

Meer informatie

Meer in deze categorie

Amersfoorters

Ga naar “Finn is vrijwilliger bij het dierenasiel in Amersfoort: ‘Je moet wel een beetje tegen smerigheid kunnen’”

Finn is vrijwilliger bij het dierenasiel in Amersfoort: ‘Je moet wel een beetje tegen smerigheid kunnen’

Ga naar “Alle rozen verzamelen: deze Amersfoorter doet mee aan het nieuwe seizoen van The Bachelor”

Alle rozen verzamelen: deze Amersfoorter doet mee aan het nieuwe seizoen van The Bachelor

Ga naar “6 x deze (oud-)internationals zijn geboren in Amersfoort”

6 x deze (oud-)internationals zijn geboren in Amersfoort

In onze gids

Ga naar “Bistro daBar”

Bistro daBar

  • Koestraat 7
  • Restaurants en horeca
  • 17:00 - 22:00

Nu geopend

Ga naar “Bombari”

Bombari

  • Stationsstraat 42
  • Restaurants en horeca
  • 11:00 - 00:00

Nu geopend

Ga naar “Meat the Greek”

Meat the Greek

  • Krommestraat 55
  • Griekse restaurants
  • Gesloten

Nu gesloten

Aanbiedingen

Ga naar “10% extra korting op alle proefpakketten”

10% extra korting op alle proefpakketten

  • Aware Pet Products
  • Geldig t/m 6 juli 2021

Topper

Ga naar “Kersen van € 3,49 voor € 1,99”

Kersen van € 3,49 voor € 1,99

  • Lidl
  • Geldig t/m 20 juni 2021
Ga naar “Alle Heteluchtfriteuses 20% korting”

Alle Heteluchtfriteuses 20% korting

  • Blokker
  • Geldig t/m 20 juni 2021
Ga naar “Tefal Strijkweken tot 25% korting”

Tefal Strijkweken tot 25% korting

  • Blokker
  • Geldig t/m 20 juni 2021
Ga naar “Instappers € 12,99”

Instappers € 12,99

  • Aldi
  • Geldig t/m 20 juni 2021

Vacatures

Ga naar “Lazy Louis zoekt een medewerker voor in de bediening”

Lazy Louis zoekt een medewerker voor in de bediening

  • Lazy Louis Jazzcafé & Eethuys
  • Parttime

Topper

Ga naar “Bergpaviljoen Bistronomique & Bar zoekt versterking”

Bergpaviljoen Bistronomique & Bar zoekt versterking

  • Bergpaviljoen Bistronomique & Bar
  • Fulltime

Topper

Ga naar “Vyssotski zoekt versterking”

Vyssotski zoekt versterking

  • Grand Café Vyssotski
  • Fulltime/Parttime

Topper

Ga naar “Verkoopmedewerker Banketbakkerij De Jong”

Verkoopmedewerker Banketbakkerij De Jong

  • Banketbakkerij de Jong
  • Fulltime/Parttime
Ga naar “Assistent Storemanager (M/V) Erotica Amersfoort”

Assistent Storemanager (M/V) Erotica Amersfoort

  • Erotica Amersfoort
  • Fulltime

Agenda

Ga naar “Willems Wondere Weiland (2022)”

Willems Wondere Weiland (2022)

  • 2 juli 2022
Ga naar “Spoffin”

Spoffin

  • 27 augustus 2021
Ga naar “Amersfoort World Jazz Festival”

Amersfoort World Jazz Festival

  • 12 augustus 2021
Ga naar “Het Nieuwe Stadsterras”

Het Nieuwe Stadsterras

  • Het Lokaal
  • 1 juli 2021
Ga naar “Dias Latinos”

Dias Latinos

  • 2 juli 2021