Toffe dinertip: de eetavonden bij De Visscher Visspecialiteiten

Aangeboden door De Visscher Visspecialiteiten 3 april 2019

Twee keer per maand tovert Jannes Knepper zijn viswinkel De Visscher in Emiclaerhof om tot gezellig restaurant. Een hoop vaste gasten weet maandelijks de weg naar het restaurant te vinden en wij mochten ook op bezoek.

Bij binnenkomst worden netjes onze jassen aangenomen en aan de kapstok gehangen. Een gezellig tafeltje aan het raam met daarop een kaarsje en wijnglas staat al op ons te wachten. “We serveren verschillende wijnen van Wijnhuis Alexander”, vertelt de ober ons. “Je kunt kiezen voor het wijnarrangement of gewoon losse wijnen bestellen.” Een licht mousserende witte wijn vindt de weg naar ons glas en het duurt niet lang voordat de aardappelvissoep voor ons neer wordt gezet. De eetavonden bij De Visscher hebben iedere maand een ander thema. Deze maand is het de beurt aan Scandinavië om zich van haar beste kant te laten zien.

Vaste gasten

Leo, Francine, Jaap, Rieky, Jacquy, Marga en Jan schuiven al jaren iedere maand aan voor een flinke portie vis. Op de vraag waarom ze iedere maand weer terugkomen, volgt een grote grijns op het gezicht van Leo. “Omdat Jannes anders met de vis blijft zitten.” De hele groep schiet in de lach. Jan voegt dan serieus toe: “Het is altijd lekker en gezellig. Je hebt helemaal niet het idee dat je in een winkel dineert, de aankleding is heel leuk. En je komt hier nooit iets tekort.” De zelfbenoemde Benidorm Bastards lachen wat af en genieten ondertussen van het Scandinavische lekkers op hun bord. “We zijn allemaal visliefhebbers. Vlees eet ik bijna niet meer”, aldus Jan.

Vis, vis en nog eens vis

Na de koude gerechten een plekje in onze buik te hebben gegeven, is het tijd voor de warme ronde. Een aardappelgratin met ansjovis, een witvis met mosterdsaus, alles is mogelijk. De wijn is op, de aardappelgratin is op en het volgende hoogtepunt is aangebroken: het toetje. Een warme apfelstrudel met vanillesaus, slagroom en kaneelijs vult ons bord. Het is de perfecte afsluiting van een avondje dineren tussen de visfans.

Praktische info

Een eetavond bijwonen? Check dan onderstaande informatie

eetavond de visscher

Een fotoverslag:


Deze bijdrage wordt je aangeboden door De Visscher Visspecialiteiten. Meer over De Visscher Visspecialiteiten ontdekken?

De Visscher Visspecialiteiten viswinkels

Nu gesloten11:00 - 18:30

Emiclaerhof 236, Amersfoort

Bekijk meer:viswinkels

adv.