Teckel Salidou: ‘Ik ben bij sommige gasten stiekem op schoot geklommen’

Aangeboden door Juffrouw Jacoba 9 januari 2019

Je denkt misschien dat teckel Salidou jullie niet in de gaten houdt als je een crêpe of wentelteefje eet bij Juffrouw Jacoba, maar niets is minder waar. Uit betrouwbare bron hebben we namelijk vernomen dat hij het afgelopen jaar alles in de smiezen had. 

“Ik sta natuurlijk niet zo hoog op mijn pootjes, dus ik moet op andere manieren aandacht trekken. Gelukkig kan ik heel goed blaffen, vind ik zelf dan. Maar als er iets lekkers uit de keuken komt, doe ik mijn best om me héél stil te houden en stiekem richting de gasten te kruipen. Ik mag namelijk niet bedelen van Manon en Barbara, zo oneerlijk is dat. Al die gasten zie ik dag in dag uit lekkere dingen naar binnen werken, en ik krijg brokken. Brokken! Nee hoor, ik wil ook wel eens een crêpe of een beetje slagroom. Dus loop ik pootje voor pootje richting de gasten en zet mijn liefste snoetje in, dat kan menigeen niet weerstaan.”

Knuffelen

“Nadat ik stukjes huisgemaakte crêpes, galettes, wentelteefjes en croques heb opgegeten, is het tijd om uit te buiken. Als het zonnetje schijnt scharrel ik wat door de tuin, tot ik een lekker plekje vind om in slaap te vallen. Maar wat ik pas echt leuk vind, is stiekem op schoot kruipen bij al die lieve gasten van Juffrouw Jacoba. Alleen als ze het leuk vinden hoor, ik merk het gauw genoeg als mensen mij niet lief of me zelfs een beetje eng vinden. Alleen snap ik dat nooit zo goed, ik doe toch niemand kwaad? Afijn, gelukkig zijn er heel veel gasten die mij graag een aai over mijn bol geven, heerlijk vind ik dat.”

Buitenlands blaffen

“Het viel me het afgelopen jaar op dat ik niet meer iedereen kon verstaan. Van Manon en Barbara begreep ik dat er ‘toeristen’ in de zaak waren, mensen die een andere taal spreken en nog nooit in Amersfoort waren geweest. Ik ben natuurlijk apetrots dat al die mensen nu thuis vertellen dat ze een echte Amersfoortse hond hebben leren kennen en ik door hen op de foto ben gezet. Nog even en ik word beroemd! Op Koningsdag hoop ik de koning en koningin te zien, die komen namelijk ook naar Amersfoort. Dan zal ik zeker even naar ze blaffen. En wie weet… krijg ik wel een knuffel van Máxima. Ik hoor net dat de crêpes weer klaar zijn, dus ik ga ervandoor. Gelukkig nieuwjaar allemaal!”


Deze bijdrage wordt je aangeboden door Juffrouw Jacoba. Meer over Juffrouw Jacoba ontdekken?

Juffrouw Jacoba cafés

Vandaag gesloten

Krankeledenstraat 6, Amersfoort

Bekijk meer:cafés

adv.