Stemmen maar! Welk restaurant is het leukste van Amersfoort?

Door Roeliene Bos 29 januari 2019

Eet jij geregeld je buikje rond in Amersfoort? Dan weet jij vast al op welk restaurant jij gaat stemmen in de landelijke Verkiezing van het Leukste Restaurants. Er doen een hele hoop Amersfoortse restaurants aan mee en ze kunnen iedere stem gebruiken. Tussen 28 januari en 13 maart kan er gestemd worden

Per gemeente zijn er twee awards te verdelen: die voor de meeste stemmen en die voor de hoogste waardering. Het kan natuurlijk voorkomen dat een restaurant met beide awards naar huis gaat. Ook is er een provincie winnaar. Die score word bepaald op basis van de combinatie tussen het aantal stemmen en de gemiddelde waardering. Het aantal stemmen dat is uitgebracht telt mee voor 60 procent en de gemiddelde waardering voor 40 procent. En dan wordt het pas echt spannend: de landelijke winnaar. Daarvoor gelden dezelfde regels als voor de provincie winnaar.

Om mee te dingen voor een prijs, moet het restaurant minstens dertig stemmen binnen weten te harken.

Gold award

Als je als restaurant minimaal dertig stemmen krijgt met een gemiddelde score van een 9 of hoger, dan krijg je een gold award. Vorig jaar ging deze prijs naar Grand Café de Kromme, die ook in de top tien van de provincie Utrecht belandde. De uitreiking van de prijzen vindt plaats op maandag 15 april bij Thuishaven in Amsterdam. Laten we hopen dat Amersfoort dit jaar weer net zo succesvol is!

Bart en Dick winnen met De Kromme een Gold Award in restaurantverkiezing

"Mijn mailbox en WhatsApp ontplofte vanochtend", vertelt Dick van Stempvoort stralend. Vandaag werd ...

adv.