Supertof! Tijdens deze tour ontdek je de lekkerste vegan hapjes én leuke hotspots

Aangeboden door Vegan Food Tour Utrecht

De stad Utrecht zit vol mooie plekken met bijzondere verhalen en horecagelegenheden met heerlijk plantaardig eten. Patrick en Daisy nemen je op hun Vegan Food Tour Utrecht een middag mee langs een heleboel van die plekjes en laten je smullen van veganistische hapjes. Hun missie: “mensen laten proeven én ervaren dat je niks hoeft te missen als je vegan eet. Sterker nog: het is een verrijking!”

Patrick en Daisy zijn gek op Utrecht en op lekker eten. Die liefde delen ze met veel enthousiasme tijdens hun vegan food tours. Dat doen ze lopend of op de fiets. Ze nemen je mee langs bekende hotspots in de stad waar ze je onbekende verhalen vertellen en ze laten je plekken zien waar je nog nooit bent geweest.

Lees verder onder de foto >

Je proeft niet alleen eten | Foto: Vegan Food Tour

Van haute cuisine tot fastfood

De route gaat ook langs zeven horecagelegenheden waar Patrick en Daisy je laten proeven wat zij lekker vinden. Dat kan van alles zijn. Van smakelijke bitterballen tot haute cuisine, van Mediterrane en Indiase gerechten tot oer-Hollandse lekkernijen, je komt het allemaal tegen. Al die heerlijke hapjes hebben één ding gemeen: ze zijn plantaardig.

Want dieren zijn niet om op te eten, vinden de makers van de Vegan Food Tour Utrecht en de horecazaken die je bezoekt. Dat je daar geen hap minder om hoeft te eten (integendeel!) ontdek je zelf tijdens de Vegan Food Tour door Utrecht. Je kunt je er zelfs te buiten gaan aan veganistisch fastfood. Zorg wel dat je een beetje ruimte hebt voor al dat lekkers. Je lunch kun je achterwege laten!

Lees verder onder de foto >

Boek een tour met je vrienden of collega’s | Foto: Vegan Food Tour

Utrecht opnieuw ontdekken

“Midden in de coronatijd kwamen we terug van een lange wereldreis”, vertelt Patrick. “We hebben eerst de tijd genomen om onze eigen stad te herontdekken. We waren verrast toen we zagen hoeveel restaurants een veganistische kaart hebben. Dat er ontzettend veel lekkere plantaardige gerechten zijn hebben we overal op de wereld geproefd. Maar je vindt ze ook in ons eigen Utrecht! Dát willen we met iedereen delen.”

“We laten je op de Vegan Food Tour Utrecht ontdekken hoe creatief en lekker er gekookt wordt met plantaardige ingrediënten”, zegt Daisy. “En we vertellen je de inspirerende verhalen van de ondernemers die deze gerechten serveren. Waarom kiezen zij voor de plantaardige keuken? Ik weet zeker dat je net zo zult smullen als wij toen we deze zaken ontdekten.” 

Ook Patrick was vroeger een vleeseter

Mocht je bang zijn dat veganistisch eten minder smakelijk is, luister dan naar Patrick: “Vroeger was ik een fervent vleeseter. Ik kon me geen maaltijd zonder vlees voorstellen. Ik werkte zelfs een tijdje bij een slager. Nu eet ik lekkerder dan ooit. Beter voor mij, beter voor de dieren en beter voor het klimaat!”

Het gesprek over duurzaamheid en dierenwelzijn wordt niet vermeden tijdens de tour. “Maar het zijn vooral de ondernemers die laten zien en proeven dat vegan eten in Utrecht lekker is. Daardoor raken wij én onze deelnemers elke week geïnspireerd,” zegt Daisy.

Lees verder onder de foto >

Je doet de Vegan Food Tour lopend of op de (elektrische) fiets | Foto: Vegan Food Tour

Lopen of fietsen

Mooie plekken en lekker plantaardig eten vind je in de binnenstad van Utrecht op loopafstand. Tijdens de wandeling leg je zo’n zes kilometer af, hoor je mooie verhalen en smul je van bijzondere gerechten. Maar ook buiten het centrum is veel te zien en te proeven.

Daarvoor stappen de gidsen samen met hun deelnemers op de fiets. Een stadsfiets of een elektrische fiets wordt op verzoek voor je geregeld. Maar je mag ook je eigen tweewieler meenemen. Je fietst zo’n twintig kilometer en maakt onderweg een flink aantal stops. Je hoeft niet te trainen van tevoren, zolang je het leuk vindt om lekker te fietsen komt het goed.

Lees verder onder de foto >

Boek een tour met je vrienden of collega’s | Foto: Vegan Food Tour

Boek een Vegan Food Tour

Patrick en Daisy nemen je graag mee op een van de tours van Vegan Food Tour Utrecht op vrijdag-, zaterdag- en zondagmiddag. Je kunt voor jezelf een ticket boeken, of met vrienden, familie of collega’s op stap gaan. Voor grote groepen draaien Patrick en Daisy hun hand niet om. Ze kunnen de tour volledig op maat maken. In overleg is bijna alles mogelijk, op alle dagen van de week.

Enthousiast over de Vegan Food Tour? Boek dan snel! Check de voorwaarden op de site of bel Patrick op 06-44217999. Heerlijk eten, lekker wandelen én de stad ontdekken!

Meer in deze categorie

Eten & drinken

Ga naar “Ideaal! Hier check je of jouw favoriete terras in de zon ligt”

Ideaal! Hier check je of jouw favoriete terras in de zon ligt

Ga naar “Lekker! Hier in Amersfoort geniet je nu van goedkope cocktails én eten kinderen gratis”

Lekker! Hier in Amersfoort geniet je nu van goedkope cocktails én eten kinderen gratis

Aangeboden door Humphrey’s

Ga naar “7 x een hamburger scoren in Amersfoort”

7 x een hamburger scoren in Amersfoort

Foto: Pexels

In onze gids

Agenda

Ga naar “De Seizoensstreekmarkten”

De Seizoensstreekmarkten

 • Winkels op Wielen
 • T/m 16 dec
Ga naar “Marathon Amersfoort”

Marathon Amersfoort

 • 11 juni 2023
Ga naar “Obstaclerun”

Obstaclerun

 • 2 juli 2023
Ga naar “Kerstmannenloop 2023”

Kerstmannenloop 2023

 • 15 december 2023
Ga naar “Meewindkoers 2023”

Meewindkoers 2023

 • 8 oktober 2023

Aanbiedingen

Ga naar “Pvc Click Flex Strook Pella Eiken € 34,00”

Pvc Click Flex Strook Pella Eiken € 34,00

 • Kwantum
 • Geldig t/m 30 juni 2023
Ga naar “PATHÉ BIOSCOOP TICKETS van € 25 voor € 12,50”

PATHÉ BIOSCOOP TICKETS van € 25 voor € 12,50

 • Kruidvat
 • Geldig t/m 11 juni 2023
Ga naar “alle bh’s”

alle bh’s

 • HEMA
 • Geldig t/m 11 juni 2023
Ga naar “Wagner Big city pizza’s van € 7,98 voor € 3,99”

Wagner Big city pizza’s van € 7,98 voor € 3,99

 • PLUS
 • Geldig t/m 10 juni 2023
Ga naar “Nederlandse Aardbeien of frambozen van € 2,99 voor € 2,49”

Nederlandse Aardbeien of frambozen van € 2,99 voor € 2,49

 • PLUS
 • Geldig t/m 10 juni 2023