Amersfoort

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Nieuwe hotspots: deze zaken zijn nét geopend in Amersfoort

Door Juliette Schmitt 4 augustus 2020

We kregen er de afgelopen maand een aantal nieuwe horecazaken en winkels bij in Amersfoort. We zetten alles voor je op een rij zodat je kunt noteren waar je nog langs moet om te gaan kijken, kopen en proeven. Hier komen ze!

Pagina 1/7
⟵ swipe swipe ⟶

De Koopman

Foto: De Koopman

Op zaterdag 25 juli 2020 opende De Koopman haar deuren in de Utrechtsestraat. Sinds dat weekend kun je shoppen in de nieuwste winkelformule van The Sting Companies. Toen de Hudsons Bay officieel dichtging moesten we het in Amersfoort zonder warenhuis doen. Gelukkig brandt er nu weer licht in het oude V&D pand en kunnen we er weer massaal shoppen!

In de nieuwe winkel kun je terecht voor kleding tegen relatief lage prijzen. In de eerste maanden koop je er kleding uit de voorraad van The Sting. De kleding uit de onverkochte voorraad wordt verkocht met hoge korting. Vanaf augustus wordt de voorraad aangevuld met nieuwe kleding van andere eigen merken van het moederbedrijf.


Meer over De Koopman ontdekken?

De Koopman winkelen

Utrechtsestraat 27, Amersfoort

Bekijk meer:winkelen

Marloes stijlvol wonen

Marloes en Emiel met hondje Stella. Foto: indebuurt Amersfoort

Marloes en Emiel openden een splinternieuwe woonaccessoirewinkel in de Krommestraat. “Als één van ons moest overwerken, zagen we elkaar maar een uurtje per dag en gingen we alweer naar bed. Daarom wilden we samen een winkel beginnen. Dat is superleuk én we zien elkaar veel meer”, vertelt het Amersfoortse stel.

Ze waren al een tijdje aan het rondkijken in Amersfoort toen het pand in de Krommestraat op hun pad kwam. “We hadden eerst een ander pand op het oog, maar helaas kregen we geen reactie van de eigenaar. De verhuurder van het huidige pand was juist heel enthousiast en aardig. Hij maakte gelijk alles in orde en voor we het wisten kregen we de sleutel”, vertelt Marloes.


Meer over Marloes stijlvol wonen ontdekken?

Marloes stijlvol wonen cadeauwinkels

Gesloten12:00 - 17:30

Krommestraat 22, Amersfoort

Bekijk meer:cadeauwinkels

Oud Nieuws

Marga in de koffiehoek van Oud Nieuws. Foto: indebuurt Amersfoort

Oké, niet een volledig nieuw concept, maar wel ‘opgepopt’ op een spiksplinternieuwe locatie. Tweedehandswinkel Oud Nieuws is weer open. Niet in de Arnhemsestraat, maar aan de Zwaaikom op industrieterrein de Isselt. Onder Amersfoorters is de winkel populair. Waar hij ook op-popt, de klanten komen graag even rondneuzen. Stuk voor stuk zijn ze op zoek naar een speciaal item. “Je ziet hier  allerlei mensen. Mensen zoals jij en ik, maar ook handelaren. Ze kijken graag even binnen en soms zit er wel eens een heel uniek designstuk tussen”, zegt Marga.


Meer over Kringloopwinkel Oud Nieuws ontdekken?

Kringloopwinkel Oud Nieuws kringloopwinkels

Vandaag gesloten

Zwaaikom 21 , Amersfoort

Bekijk meer:kringloopwinkels

Cascara koffie bar

De barista’s van de nieuwe koffiebar Cascara. Foto: Melt Pels

Tien jaar lang trokken Wouter en Frauke met hun cateringbedrijf langs allerlei congressen en evenementen. Tot corona roet in de koffie gooide: “Ineens lag alles stil en moesten we met creatieve ideeën komen om overeind te blijven staan”, vertelt Frauke. “Zo zijn we begonnen met de koffie en bier drive-through. Dat liep erg goed en was echt heel leuk om te doen. Maar toen de terrassen weer open gingen, merkten we dat direct. Dat was het moment dat we dachten, laten we onze eigen koffiewinkel openen.”


Meer over Cascara Coffee Bar ontdekken?

Cascara Coffee Bar koffiebars

Gesloten11:00 - 17:00

Mijnbouwweg 17, Amersfoort

Bekijk meer:koffiebars

ROER

Foto: ROER Amersfoort

Wat doe je als je even geen inkomen hebt, doordat het festivalseizoen op z’n gat ligt? Dan gooi je het roer om! Liset Nauta en Clemens Ritzer begonnen op 29 juni aan hun nieuwe avontuur als horecaondernemers aan de Eem. “Het is niet echt ons ding om dan maar niks te doen”, vertelt Liset Nauta.

Normaal gesproken verdienen Liset en Clemens hun geld door de horeca op festivals te verzorgen. “We hadden dit jaar een planning die liep van het Amersfoortse Into The Woods tot festivals in België. Normaal zijn we in de zomer een soort van nomaden die van festival naar festival trekken, maar nu blijven we gezellig aan de Eem.”


Meer over ROER ontdekken?

ROER cafés

Gesloten10:00 - 18:00

De Schans 20b, Amersfoort

Bekijk meer:cafés

Bij Lot Eten en Drinken

Foto: indebuurt Amersfoort

Midden tussen de nieuwbouwhuizen in het jongste gedeelte van Vathorst doemt een verbouwde boerderij op. Vanaf het terras kijken gasten uit over het water. De boerderij is geen woonhuis. Het is een horecagelegenheid gerund door kersverse eigenaren Vincent de Vries, die ook eigenaar is van DimS in Hooglanderveen, en Bart Viester. In de bediening worden de twee enthousiaste mannen bijgestaan door jongens en meiden met een verstandelijke beperking. Ze krijgen begeleiding van zorginstelling Careander.


Meer over Bij Lot Eten en Drinken ontdekken?

Bij Lot Eten en Drinken restaurants en horeca

Gesloten10:00 - 00:00

Hogesteeg 63, Amersfoort

Bekijk meer:restaurants en horeca

Meer lezen over nieuwe hotspots in Amersfoort?

Cynthia verbouwde een monument: ‘Onder een glazen stolp ligt een gigantische gouden pinda’

Eind december kreeg Cynthia, eigenaresse van Florissant Design, de vraag of zij een nieuwe Amersfoor...

Nieuw in de binnenstad: er komt een Shoeby aan de Utrechtsestraat

Napolitaanse pizza’s in Amersfoort: La base pizza opent binnenkort aan de Zuidsingel

Amersfoortse helden helpen geheel vrijwillig alle horecaondernemers uit onze keistad

Nieuwe hotspot in Amersfoort: Noodles by MoMi opent binnenkort

Pagina 1/7
⟵ swipe swipe ⟶
  • Wil jij een 'Nieuw in Amersfoort' alert ontvangen?
    Laat jouw e-mailadres achter en ontvang een seintje als we schrijven over nieuwe winkels, horeca of andere nieuwe plekken in Amersfoort.

adv.