Amersfoort

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Napolitaanse pizza’s in Amersfoort: La base pizza opent binnenkort aan de Zuidsingel

Door Juliette Schmitt 27 mei 2020

Merel en Sidney zijn gek op Italiaanse pizza’s. Sidney leerde de perfecte pizza zelfs bakken in Napels. Het stel uit Weesp ontdekte de mooiste stad van Nederland en dat is voor Amersfoortse pizza lovers heel goed nieuws! Op 1 juli opent La base pizza namelijk een splinternieuw restaurant aan de Zuidsingel in hartje Amersfoort.

Een echte Napolitaanse pizza bakken is niet voor elke hobbykok weggelegd. De authentieke pizza wordt uitsluitend gebakken met verse ingrediënten uit Italië. De buffelmozzarella, grana padano, prosciutto crudo en nog veel meer verse Italiaanse ingrediënten hebben allemaal een speciaal keurmerk. Dit D.O.P-keurmerk (Denominazione di Origine Protetta) garandeert de hoogste kwaliteit van authentiek Italiaanse ingrediënten. En wie denkt dat het wel snor zit als je alleen de beste ingrediënten in huis hebt, die heeft het mooi mis. Voor het bakken van de perfecte pizza is een handgemaakte houtoven uit Napels nodig, die de pizza op 480 graden afbakt. En wij kunnen daar zeer binnenkort in Amersfoort van gaan genieten!

“We gaan in Amersfoort vanwege het milieu werken met een elektrische oven en hebben daarmee een primeur te pakken, want we zijn de eerste in Nederland die met deze oven gaan werken. De oven is goedgekeurd door de AVPN in Napels en daar komt de oven ook echt vandaan”, vertelt eigenaresse Merel.

Naar Amersfoort

“Zo’n vijf jaar geleden openden we ons eerste pizza restaurant in Weesp. Sidney had in Napels geleerd hoe hij op authentieke wijze pizza moet bakken. We kochten een speciale oven in Italië en openden ons eigen restaurant”, vertelt eigenaresse Merel.

“Toen kwam Amersfoort opeens op ons pad. Ik kende de stad al een beetje, omdat ik hier familie heb wonen. We waren een dagje aan het rondlopen en kwamen het pandje aan de Zuidsingel tegen. Eigenlijk vonden we het meteen heel leuk, want het had een beetje dezelfde uitstraling als het pand van ons restaurant in Weesp. Ook zo klein, echt oud en uitkijkend over het water. We waren meteen verkocht en besloten om een tweede restaurant in Amersfoort te openen”, legt Merel uit.

Tekst loopt door onder de afbeelding

Ons nieuwe avontuur gaat beginnen! Vanaf maandag starten we met de verbouwing van ons tweede la base pizza restaurant….

Posted by La base Amersfoort on Tuesday, 21 April 2020

Verbouwing

Momenteel wordt er nog flink verbouwd in het toekomstige restaurant aan de Zuidsingel in Amersfoort. “We hopen 1 juli 2020 open te gaan, maar dat hangt nog wel een beetje af van het moment waarop alle meubels geleverd worden. We hebben bijvoorbeeld gekozen voor marmeren tafeltjes. En ook de oven moet natuurlijk op tijd binnen zijn”, vertelt Merel.

Foto: Facebook La base pizza
Foto: Facebook La base pizza
Foto: Facebook La base pizza

Italiaanse pizzabakkers

Aan de pizzabakkers zal het in ieder geval niet liggen. Speciaal voor de vestiging in Amersfoort hebben Merel en Sidney twee Italiaanse pizzabakkers aangenomen. “Zij kunnen een echte authentieke pizza bakken. We willen de kwaliteit van de pizza’s, net als in Weesp, hooghouden. Net als in ons andere restaurant gaan we uitsluitend met verse ingrediënten uit Italië werken. Alle ingrediënten, behalve de frisdrank, komen uit Italië”, legt Merel uit.

Tekst loopt door onder de foto 

🍕PIZZA TIME🍕Kan je niet wachten tot 1 juli en wil je nu alvast weten welke pizza’s er op de kaart komen? Check dan…

Posted by La base Amersfoort on Friday, 15 May 2020

Een gekke tijd

“Het is een hele gekke tijd om te openen, maar we hebben er wel enorm veel zin in. Toen we definitief hadden besloten om in Amersfoort te starten, was er nog helemaal geen sprake van het coronavirus. Hoe dat straks allemaal gaat lopen, weten we nog niet. Waarschijnlijk kunnen Amersfoorters straks ook pizza’s afhalen en misschien gaan we ook bezorgen. Dat is ook een beetje afhankelijk van of we op tijd bezorgfietsen binnenkrijgen”, vertelt Merel.


Meer over La base pizza Amersfoort ontdekken?

La base pizza Amersfoort

Gesloten17:00 - 22:00 *

Zuidsingel 65, Amersfoort

Verder lezen:

Hoppa! De Zuivelhoeve wint derde prijs Beste Foodspecialiteitenwinkel van Nederland

De winkel van Amber (26) en Marcha (31) wint de derde prijs in de verkiezing 'Beste Foodspecialiteit...

Supertof! De winst van dit Amersfoortse bier gaat rechtstreeks naar de lokale horeca

Puur van het land: eten van de boer bij jou in de buurt

Binnenkijken bij ijssalon San Marco: ‘De passie voor het ijsmaken is er na 36 jaar nog steeds’

  • Wil jij een 'Nieuw in Amersfoort' alert ontvangen?
    Laat jouw e-mailadres achter en ontvang een seintje als we schrijven over nieuwe winkels, horeca of andere nieuwe plekken in Amersfoort.

adv.