Amersfoort

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Mag dat: met zijn tweeën naast elkaar op een terras in Amersfoort zitten?

Door Carin van der Meij 2 juni 2020

De eerste drankjes en bitterballen zijn al geserveerd. Nu de horeca in Amersfoort weer open is, gaan veel Amersfoorters het terras op. Er zijn wel wat regels waar je je aan moet houden tijdens een terrasbezoek. Wij zoeken uit: mag je met zijn tweeën naast elkaar op een terras zitten?

Het antwoord op deze vraag is: ja, je hoeft in dit geval geen anderhalve meter afstand te houden. Toch raden we je aan om dit wél te doen.

Uitzondering voor huishoudens en tweetallen

Op de website van de vereniging Koninklijke Horeca Nederland lezen we dat er op het terras vanaf drie personen wordt gecontroleerd. Dat betekent dat naast huishoudens ook tweetallen geen rekening hoeven te houden met anderhalve meter afstand tijdens een middagje borrelen op het terras.

Kom je met drie personen die niet bij één huishouden horen? Tja, dan moet je dus wel anderhalve meter afstand houden.

Op de bon

Tweetallen en huishoudens hoeven dus geen rekening te houden met de onderlinge afstand. Kun je een boete krijgen wanneer je toch met meer dan drie personen – die geen huishouden vormen – op het terras (te) dicht bij elkaar zit? Dat kan, maar de kans is klein. De eerste verantwoordelijkheid ligt bij de eigenaar van het café. Hij of zij moet de klanten erop aanspreken. Loopt het uit de hand? Dan kan de uitbater de politie bellen en riskeer je een boete.

Lees ook:

VIDEO: zo zag de heropening van de terrassen er uit

Met een knaller en de bijhorende zenuwen, bereidde de horeca van Amersfoort zich voor om hun terrass...

FOTO’S: zo maakte de Amersfoortse horeca zich klaar voor heropening op 1 juni

Nu de terrassen weer open zijn: dít team maakt je terrasdag nog net even wat leuker

adv.