Amersfoort

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

MAG DAT: een alcoholvrij biertje na 20.00 uur kopen?

Door Melt Pels 27 oktober 2020

Eén van de nieuwe coronamaatregelen is dat supermarkten na 20.00 uur geen alcohol meer mogen verkopen. Veel winkels sluiten daarom na dat tijdstip de gangpaden met bier en wijn af. Maar, wat als je nou trek hebt in een alcoholvrij biertje? Wij zoeken uit of dat nog kan in Amersfoort na 20.00 uur.

We bellen met de Lidl in Vathorst. Dit filiaal is namelijk dagelijks tot 21.00 uur open. Hoe pakken zij deze nieuwe regel aan? Filiaalmanager Chris van den Hoek vertelt: “Je kunt een alcoholvrij biertje gewoon bij de kassa afrekenen. Dat moet geen probleem zijn.”

Kassa blokkade

Wie na 20.00 uur alcohol probeert af te rekenen bij de Lidl krijgt een ander antwoord. “De kassa accepteert het niet. Onze medewerkers kunnen alle alcoholische dranken na 20.00 niet eens aanslaan. Zo zorgen we ervoor dat we niet per ongeluk alcohol na 20.00 uur verkopen. Deze blokkade staat niet op de verkoop van 0.0% en alcohol-vrije dranken.” De supermarktmanager geeft aan dat de Amersfoorters zich netjes aan de maatregel houden. “Op een enkel geval na hebben we nog geen problemen gehad met klanten die boos werden. Er staan ook overal gigantische borden in de winkel die de klanten over het verkoopverbod informeert.”

Albert Heijn

In de Albert Heijn wordt wordt er op een andere manier omgegaan met het verkoopverbod op alcohol na 20.00 uur. Jerina van Heck, woordvoerder van Albert Heijn vertelt: ”Winkels dekken of sluiten de schappen en/of gangpaden waar de alcoholische dranken staan af. Dat kunnen ze op verschillende manieren doen. Bijvoorbeeld met behulp van rolcontainers, kratjes, doeken en afzetlint.”

En de alcoholvrije drank? ”Het gaat alleen om alcoholische dranken, niet om alcoholvrij bier. Vaak vinden winkels wel manieren om deze producten wel toegankelijk te houden voor klanten.” Wanneer je door de blokkade niet bij het alcoholvrije bier kunt komen, kun je een medewerker om hulp vragen.

Vind je dit een handig artikel? Deel het met je vrienden en familie op jouw Facebookpagina.

Lees ook:

Wilco Kelderman

Trots! Amersfoortse Wilco Kelderman derde in Giro d’Italia

De in Amersfoort geboren Wilco Kelderman leek lang af te stevenen op het winnen van de Giro d'Italia...

Goed nieuws: misschien toch nog een babyolifantje in DierenPark Amersfoort

Als het een beetje meezit, verwelkomen we dit jaar nog een nieuw gezinslid voor de olifanten in Dier...

6 x nog meer verdwenen Amersfoortse winkels die iedereen nog kent

De winkels van vorige week riepen veel herinneringen bij jullie op. Jullie stuurden allemaal winkeln...

Favorieten van oud collega Charella: ‘Het wordt een beetje een corona-editie’

De beste tips, die komen van locals! Want wie in een stad woont en leeft, kent vaak de leukste plekj...

adv.