Nieuw in Amersfoort: Vietnamees restaurant Ninh Binh
Aan de Hof, in het oude pand van Jackie Brown, zit sinds deze week een nieuw Vietnamees restaurant: Ninh Binh….
Het wildseizoen is al even bezig en loopt officieel tot 2e kerstdag. Ook in Amersfoort kan je deze herfst volop genieten van wild vlees. Wij zetten zeven restaurants op een rij waar je hert, fazant en haas kan eten.
Voor een Amersfoortse wildstoof kan je terecht bij restaurant Bavoort in Leusden. Dat is een stoofbot van hert, ree en haas gestoofd in bier van de Amersfoortse bierbrouwerij Rock City. Daarnaast heeft Bavoort een speciale wild menukaart met daarop bijvoorbeeld hertenbiefstuk, terrine van wild en fazant.
Op de Hof in het centrum van Amersfoort vind je Eethuis Mama Roux. De menukaart staat deze herfst vol met heerlijke wildopties. Start bijvoorbeeld met een charcuterie van wild of een trio van eend. Kies daarna bij het hoofdgerecht uit hazenbout gestoofd in donker bier of wild zwijn medaillons. Hert kan uiteraard ook niet ontbreken op de menukaart. Als hoofdgerecht kan je kiezen voor een proeverij van hert bestaande uit biefstuk, bakleverworst en bitterbal. Succes met kiezen!
Bruincafé van Zanten bestaat al sinds 1979 en nog altijd is het een drukbezet café met lekkere biertjes en goed eten. Deze herfst staat er wild op het menu, namelijk een paté van fazant als voorgerecht met brioche, roodlof en cipollini ui. Als hoofdgerecht serveert van Zanten hert met pastinaak, stoofpeer en shiitake. De ingrediënten worden zo lokaal mogelijk ingekocht. Smullen maar!
In Hoevelaken vind je Eetcafé de Foep, wat ook wel ‘De Huiskamer van Hoevelaken’ wordt genoemd. De Foep serveert lokaal bier uit Hoevelaken en heeft een menukaart met veel keuzemogelijkheden. Dit seizoen staat er een wildstoof op het menu met champignons, wortel en kruidkoek. De Foep heeft ook regelmatig wildopties buiten de kaart, voor wie van een verrassing houdt.
Bij het met een BIB Gourmand onderscheiden restaurant De Aubergerie kan je kiezen voor een keuzemenu of je laten verrassen door de chef. De gerechten zijn geïnspireerd op de Franse keuken en de Aubergerie serveert voor ieder wat wils. Bij elke gang kan je een bijpassende wijn drinken om de culinaire ervaring compleet te maken. Op de menukaart staan verschillende wildopties zoals herten bovenbil, maar vraag ook zeker aan de chef naar de opties buiten de kaart.
Recht tegenover het Centraal Station vind je Restaurant de Overburen. Het seizoensmenu bestaat uit een variatie van allerlei wildgerechten. Denk hierbij aan een wildburger, hertenbiefstuk, wildstoof of wild bouillon. Sluit je maaltijd af met een herfst crumble of kaasplankje en geniet bij de gerechten van bijpassende dranken.
Twee jaar geleden opende het karakteristieke restaurant ‘Bij Lot’ zijn deuren aan de rand van de nieuwbouwwijk Vathorst. Bij Lot serveert seizoensgerechten en deze herfst staan er verschillende wildopties op het menu. Denk bijvoorbeeld aan een rosbief van hert, paté van fazant en hertenbiefstuk. De omgeving van Bij Lot is prachtig, dus combineer een diner zeker eens met een wandeling.
Blijf op de hoogte
Schrijf je in voor de nieuwsbrief van indebuurt Amersfoort en blijf op de hoogte van alles over en rondom Amersfoort.
Aangeboden door Japas Nijkerk
In onze gids
Populaire rubrieken
In onze gids
Populaire rubrieken
Topper