De Koffieboetiek is helemaal af: ‘Wow, dit hebben we weer gefikst’

Aangeboden door Koffieboetiek 8 november 2017

Toen de Koffieboetiek openging, misten Rob en Monique nog een essentieel onderdeel: de bijbehorende winkel met mode en accessoires. Die is na hard werken nu helemaal af. Monique: “We staan er niet altijd bij stil, maar als ik om mij heen kijk denk ik, wow, dit hebben we weer gefikst.”

Rob en Monique verplaatsten hun kledingwinkel Keizerin naar De Kamp, zodat er een plekje vrijkwam voor hun conceptstore De Koffieboetiek. Daar vind je naast een knusse koffiezaak nu allerlei accessoires, cadeauartikelen en veelal duurzame mode. Na twee weken verbouwen heeft de winkel een compleet andere uitstraling gekregen. “Mensen die denken dat ze bij Keizerin naar binnenstappen, zijn positief verrast”, vertelt Monique. “We vinden het zelf ook echt heel mooi geworden. Als ik ’s avonds alleen ben en om heen kijk, voel ik me heel trots.”

Koffieboetiek
Foto: Roeliene Bos

Klaar voor de winter

Een rondje door de winkel leert dat Rob en Monique helemaal klaar zijn voor de winter. Zo hangen er warme sjaals waar een lus aan vastzit, zodat hij er nooit meer vandoor vliegt op de fiets. Maar de grote trots van Monique zijn de winterjassen van Softshell, die volgens haar mooi én praktisch zijn. “Ik vind hem echt prachtig, mijn hele personeel loopt erin. Hij is winddicht, de rits kan van onder open zodat je er nog in kunt fietsen en hij is waterafstotend. De jas is gewoon precies goed.”

De Koffieboetiek
De favoriete jas van Monique

Speciale thee

Ben je uitgewinkeld? Dan loop je gemakkelijk naar de koffiezaak voor een warme drank met wat lekkers. De naam Koffieboetiek verraad al dat ze trots zijn op hun koffie, maar ook de thee heeft een speciaal plekje gekregen bij Rob en Monique. Ze weten er dan ook veel vanaf. “Thee wordt bijna overal met honderd graden geschonken, maar als je dat met een groene thee doet, dan smaakt het bitter”, vertelt Monique. Iedere thee wordt dan ook op de juiste temperatuur gezet in een ‘glazen theebol’. Daar krijg je een wekkertje bij, zodat je weet hoe lang jouw specifieke thee moet trekken.

Barista Nynke begint te glimmen als het over de warme dranken gaat; thee en koffie laten haar hart duidelijk sneller kloppen. “We hebben ook cascara thee, die wordt gemaakt van de schil van de koffiebes. Laatst hadden we een voorraad uit Thailand, die smaakte een beetje naar frambozen en kaneel.” Rob is er ook fan van: “Die uit Colombia smaakte naar rozijnen. Het is heel apart.”

Praktische info

Goed om te weten, je kunt de koffie of thee ook gewoon meenemen voor onderweg mocht je een beetje krap in de tijd zitten. En als je net wat meer tijd hebt, snuffel dan zeker even door de modeartikelen. Als je daar namelijk iets van aanschaft, mag je gratis genieten van een kopje koffie of thee in de koffiezaak.

Koffieboetiek conceptstores

nu gesloten10:00 - 17:30

Zuidsingel 70A, Amersfoort

Bekijk meer:conceptstores