Amersfoort

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Jullie hebben gekozen: in deze ijssalons verkopen ze het lekkerste ijs van Amersfoort

Door Juliette Schmitt 6 augustus 2020

Wat hebben we een geluk dat er ontzettend veel ijssalons in Amersfoort te vinden zijn. De keuze is reuze. Daarom vroegen wij aan jullie waar het lekkerste Amersfoortse ijs te krijgen is. Jullie reageerden massaal via de mail en via Facebook. Het duurde dan ook even voor we alle stemmen geteld hadden. De vijf ijssalons met de meeste stemmen hebben we opgenomen in dit lijstje. We beginnen op plek vijf en eindigen op plek één…

Pagina 5/6
⟵ swipe swipe ⟶

San Marco

Gian van ijssalon San Marco bij het door hem gemaakte bord (Foto: indebuurt Amersfoort)

IJssalon San Marco is al heel wat jaren te vinden in de Langestraat in Amersfoort. Sinds 1984 om precies te zijn. Veel indebuurt-lezers schreven ons dat het voor hen jeugdsentiment is om een ijsje te halen bij Gian van San Marco.

“We maken hier achter in de winkel al het ijs. Daar hebben we verschillende machines voor. De juiste temperatuur is voor ons het allerbelangrijkste. Het ijs mag natuurlijk niet ontdooien, niet te zacht of niet te hard zijn. Ik lees veel over ijssmaken en volg veel cursussen. Het is heel belangrijk om te blijven leren. Je bent als ijsmaker nooit uitgeleerd.”


Meer over San Marco ontdekken?

San Marco ijssalons

Geopend10:30 - 22:00

Langestraat 43, Amersfoort

Bekijk meer:ijssalons

Mazolli

Foto: Facebook Mazolli

Overladen met stemmen werd ijssalon Mazzoli uit de Langestraat. Volgens onze lezers kun je hier niet alleen terecht voor overheerlijk ijs, maar ook voor perfecte Italiaanse espresso’s. De ijssalon van Ermanno Mazzoli is een echte familiezaak. Zijn vader begon de zaak al in 1959 en sindsdien is het ijs van Ermanno niet meer weg te denken uit Amersfoort. Een prachtige, welverdiende gedeelde vierde plek, want de ijssalon die hierna komt ontving precies evenveel stemmen van indebuurt-lezers.


Meer over IJssalon Mazzoli ontdekken?

IJssalon Mazzoli ijssalons

Geopend12:00 - 21:00

Langestraat 75, Amersfoort

Bekijk meer:ijssalons

Josy’s Ice Cream Bar

Josy's
Bron: Facebook Josy’s Ice Cream Bar

In de Schimmelpennickstraat in Amersfoort zit Josy’s Ice Cream Bar. De ijszaak ontving begin dit jaar nog een award voor beste ijssalon van de provincie Utrecht. Volgens jullie mocht de zaak niet ontbreken in dit lijstje en Josy’s ontving heel veel stemmen. Een gedeelde vierde plek met Mazolli, want beide ijsbereiders ontvingen van indebuurt-lezers precies hetzelfde aantal stemmen.


Meer over Josy’s Ice Cream Bar ontdekken?

Josy’s Ice Cream Bar ijssalons

Geopend11:00 - 20:00

Schimmelpenninckstraat 55B, Amersfoort

Bekijk meer:ijssalons

Roethof

Bron: Facebook Roethof

Het staat geschreven op de papieren ijsbakjes: ‘Roethof voor het lekkerste ijs van Amersfoort.’ Vooral de wafels met slagroomijs zijn na al die jaren nog steeds enorm populair. We kregen zelfs reacties van oud-inwoners van Amersfoort, dat ze nog steeds speciaal naar Amersfoort toekomen voor zo’n heerlijke wafel. De populaire ijssalon aan de Arnhemseweg ontving heel veel stemmen en behaalde de tweede plaats in dit lijstje.


Meer over IJssalon Roethof ontdekken?

IJssalon Roethof ijssalons

Geopend12:30 - 21:00

Arnhemseweg 123, Amersfoort

Bekijk meer:ijssalons

IJs van Vitelli

Foto: IJs van Vitelli

IJs van Vitelli ontving van onze lezers de meeste stemmen en eindigt daarmee op de eerste plaats in dit lijstje. De populaire ijsszaak popt elk jaar op in het oude benzinestationnetje aan de Kwekersweg. Het ijs wordt gemaakt van verse melk, afkomstig van de koeien van boeren uit de omgeving van Amersfoort. Ook het verse fruit voor de verschillende smaken komt uit de buurt.

Het wordt de komende dagen hartstikke warm. Ideaal om een overheerlijk ijsje te scoren bij één van de toppers uit dit lijstje!


Meer over IJs van Vitelli ontdekken?

IJs van Vitelli ijssalons

Geopend12:00 - 21:00

Kwekersweg 7, Amersfoort

Bekijk meer:ijssalons

Verder lezen: 

Laat het ons weten: waar drink jij het liefst een biertje?

Aanstaande vrijdag - 7 augustus - is het de Dag van het Bier. Al honderden jaren zijn er fanatieke b...

Hier drinken Amersfoorters het liefst hun bakkie pleur

Buon appetito! 9 x Italiaans uit eten in Amersfoort

7 x restaurants in Amersfoort met bizar hoge reviews op Google

Pagina 5/6
⟵ swipe swipe ⟶

adv.