Jasper en Jelte geven een kijkje in de keuken: ‘Dat maakt ons vak nog mooier’

Aangeboden door Bergpaviljoen Bistronomique & Bar

v.l.n.r: Thijn, Jelte, Jasper, Luca, en Thomas. Foto: Bergpaviljoen Bistronomique en Bar

De verrassing was groot voor Jasper en Jelte van Bergpaviljoen Bistronomique en Bar toen chef Gaby na twintig jaar vertrok, om ergens anders aan de slag te gaan. “Wij kregen de kans om door te groeien en dat bevalt ontzettend goed”, vertellen chef-kok Jasper en sous-chef Jelte. Tijd om het tweetal te vragen hoe het er nu in de keuken aan toe gaat.

“Sinds 1 juni 2021 ben ik officieel chef”, vertelt Jasper. “Best wel spannend, maar ook een functie waar ik naartoe streefde. Het bevalt uitstekend, ook al is er veel veranderd. Niet alles gaat er anders aan toe nu Gaby weg is, maar Jelte en ik drukken wel meer onze stempel op de kookstijl. We koken nóg meer met pure producten, de kaart rouleert sneller en we werken alleen maar met seizoensgebonden ingrediënten.”

Een stapje omhoog

Net als Jasper ging ook Jelte een andere uitdaging aan binnen het team. “Ik werd gevraagd om als sous-chef aan de slag te gaan. Een kans die ik met beide handen aangreep. Toch was het ook voor mij een spannende ontwikkeling. Toen ik hoorde dat Gaby wegging dacht ik: wat gaat er nu gebeuren.”

“Gelukkig kreeg ik de kans om verder door te ontwikkelen. Ik ben nu dertig en heb altijd tegen mijzelf gezegd dat ik rond deze leeftijd een stapje omhoog moest in de keuken. Toen ik twijfelde of ik er wel klaar voor was, haalden eigenaren Theo en Ed die weg door mij te verzekeren dat ik het kan.”

Lees verder onder de foto >

v.l.n.r. Thijn, Jelte, Jasper, liggend Luca. Foto: Bergpaviljoen Bistronomique en Bar

Een gouden team

Ed en Theo bleken gelijk te hebben, want in de keuken van het bekende Amersfoortse restaurant staat een gouden team. “In een keuken moet je samenwerken, anders gaat het mis. En daarom is een goed team heel erg belangrijk”, zegt Jasper.

“Jelte en ik waren al goed op elkaar ingespeeld, maar in onze nieuwe functies hebben we beiden nog meer verantwoordelijkheden. Naast dat we gerechten bedenken en koken, geven we nu ook leiding aan het keukenteam, hebben we contact met leveranciers en zijn we verantwoordelijk voor de inkoop”, zegt Jasper. “In onze nieuwe functies doen we dat allemaal zelf en dat maakt ons vak nog mooier”, vult Jelte aan.

Nieuwe kaart, nieuwe gerechten

De menukaart van Bergpaviljoen Bistronomique en Bar, wijzigt om de acht weken. “Daar kiezen we in de keuken heel bewust voor. Het dwingt ons om constant te vernieuwen en nog meer te werken met ingrediënten die op dat moment het beste zijn”, zegt chef Jasper.

En al die gerechten bedenkt het team zelf. “We doen dat met het hele team. Soms komen de andere jongens doe in de keuken werken met ideeën. Wij vinden het heel belangrijk dat ook zij meedenken en blijven groeien in hun vak”, zegt Jelte.

“Zo kwamen we laatst op een fantastisch gerecht met rode spitskool van de barbecue, gemberroom en een salsa van spitskool, ui, knoflook en een timur-peperolie. Dat is een zeldzame peper uit het Himalayagebergte. We vonden het eerst spannend of onze gasten het wel wilden bestellen. De reacties zijn lovend. Ze vinden het allemaal een geweldig gerecht”, vertelt Jasper.

Lees verder onder de foto’s >

Een goede doses humor

Nu Bergpaviljoen Bistronomique en Bar weer op volle toeren draait, kan het keukenteam wel een extra teamplayer gebruiken. “We zijn vooral op zoek naar iemand met een goede doses humor”, zegt Jasper. “En het is ook wel leuk als je iets van voetbal weet”, vult Jelte lachend aan.

“We zijn eigenlijk op zoek naar iemand die net als wij een passie heeft voor ons vak. Daarin moet je gedreven zijn om veel te leren. Het is fijn als je de basisvaardigheden en diploma’s op zak hebt en samen met mij en Jelte wil doorgroeien”, zegt Jasper.

Buitenlandtripjes en mee met leveranciers

“Het maakt niet uit als je nog niet alles weet. Je leert hier van alles. Kan je geen vis fileren? Dan ga je een dagje mee met een van onze vis-leveranciers die je leren fileren. Dat soort uitjes zijn heel leerzaam en superleuk. Samen met de bediening vormen we een hecht team. En met z’n allen gaan we regelmatig een paar dagen naar het buitenland.”

Ben jij op zoek naar een toffe baan? Bergpaviljoen Bistronomique en Bar zoekt nog versterking in de volgende functies:

  • Hulp voor in de afwas
  • Aankomend sous chef 
  • Zelfstandig werken kok

Iets voor jou? Loop eens binnen of stuur een mail naar [email protected].

Meer informatie

Wij zijn op zoek naar een junior sous chef

Bergpaviljoen Bistronomique & Bar

Wij zijn op zoek naar een collega en zoeken een junior sous chef. We bieden:…

  • Fulltime
  • Geplaatst op 3 september 202129

Topper

Bergpaviljoen Bistronomique & Bar

Utrechtseweg 180, 3818 ES Amersfoort

Nu geopend

Meer informatie

Bergpaviljoen Bistronomique & Bar

Utrechtseweg 180, 3818 ES Amersfoort

Nu geopend

Meer informatie

Meer in deze categorie

Eten & drinken

Ga naar “Wil je meemaken: dit is jouw kans op een uniek kijkje achter de schermen in dit toffe hotel”

Wil je meemaken: dit is jouw kans op een uniek kijkje achter de schermen in dit toffe hotel

Aangeboden door Conferentiehotel Kontakt der Kontinenten

Ga naar “Amersfoortse terras top 10: dit zijn de beste terrassen van Amersfoort volgens onze lezers”

Amersfoortse terras top 10: dit zijn de beste terrassen van Amersfoort volgens onze lezers

Ga naar “Onzin: niet één Amersfoorts terras in de terras top 10 van Nederland”

Onzin: niet één Amersfoorts terras in de terras top 10 van Nederland

In onze gids

Ga naar “de Kolkrijst”

de Kolkrijst

  • Zevenhuizerstraat 151
  • Cafés
  • 15:00 - 02:00

Nu geopend

Ga naar “Samen by Livingstone”

Samen by Livingstone

  • Kamperbinnenpoort 4
  • Lunch
  • Gesloten
Ga naar “Jantje Margien Brocante”

Jantje Margien Brocante

  • Vermeerstraat 50
  • Vintage
  • Gesloten

Nu gesloten

Aanbiedingen

Ga naar “Jan van Haasteren puzzel 950 stukjes € 8,99”

Jan van Haasteren puzzel 950 stukjes € 8,99

  • Kruidvat
  • Geldig t/m 26 september 2021

Topper

Ga naar “Blokker serviesserie Moskou 3+1 gratis”

Blokker serviesserie Moskou 3+1 gratis

  • Blokker
  • Geldig t/m 19 september 2021

Topper

Ga naar “alle Blokker keukenhulpen 2e halve prijs”

alle Blokker keukenhulpen 2e halve prijs

  • Blokker
  • Geldig t/m 19 september 2021

Topper

Ga naar “Kiproerbak met sperziebonen en rijst € 1,59”

Kiproerbak met sperziebonen en rijst € 1,59

  • Albert Heijn
  • Geldig t/m 26 september 2021

Topper

Ga naar “alle EKO afvalemmers 25% korting”

alle EKO afvalemmers 25% korting

  • Blokker
  • Geldig t/m 19 september 2021

Topper

Vacatures

Ga naar “Wij zijn op zoek naar een junior sous chef”

Wij zijn op zoek naar een junior sous chef

  • Bergpaviljoen Bistronomique & Bar
  • Fulltime

Topper

Ga naar “Assistent Hotel Manager”

Assistent Hotel Manager

  • Independent Recruiters
  • Fulltime/Parttime

Topper

Ga naar “Medewerker Formulierenverwerking”

Medewerker Formulierenverwerking

  • Olympia
  • Fulltime

Topper

Ga naar “Bijbaan – Postsorteerder PostNL Amersfoort”

Bijbaan – Postsorteerder PostNL Amersfoort

  • Tempo-Team
  • Parttime

Topper

Ga naar “Manager / Kwartiermaker Volwassenenonderwijs”

Manager / Kwartiermaker Volwassenenonderwijs

  • MBO Amersfoort
  • Fulltime/Parttime

Topper

Agenda

Ga naar “Popronde Amersfoort 2021”

Popronde Amersfoort 2021

  • 25 september 2021

Topper

Ga naar “World Cleanup Day Amersfoort”

World Cleanup Day Amersfoort

  • 18 september 2021

Topper

Ga naar “Marathon Amersfoort”

Marathon Amersfoort

  • 17 oktober 2021

Topper

Ga naar “Marathon Amersfoort”

Marathon Amersfoort

  • 17 oktober 2021

Topper