Amersfoort

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Nieuw: Stadscafé In Den Grooten Slock gaat beginnen met een bierarrangement

Aangeboden door Stadscafé In den Grooten Slock Amersfoort 10 januari 2019

Bierliefhebbers zijn er genoeg in Amersfoort. Gelukkig hebben ze ook een uitstekende plek om die liefde te uiten: Stadscafé In Den Grooten Slock. Eigenaar Rolf van As blijft zijn gasten namelijk graag verrassen. “We gaan halverwege januari beginnen met een bierarrangement voor bij het diner”, vertelt Rolf. En daar blijft het niet bij…

Wie wel eens het café binnenstapt, weet dat je de meest uiteenlopende kwaliteitsbieren geschonken krijgt. Gecombineerd met het lekkere eten van de naastgelegen In Den Kleinen Hap kom je je middag of avond wel door. “We hebben zoveel bieren dat we daar iets leuks mee wilden doen”, vertelt Rolf. “Daarom gaan we zeer binnenkort beginnen met het aanbieden van een bierarrangement bij het diner. Achter ieder gerecht dat we serveren staan de verschillende bieren die er goed bij passen. Voor zo’n € 3.50 per glas krijg je bij iedere gang een bijpassend biertje.” Om te zorgen dat je van ieder biertje blijft genieten, schenken ze geen volle glazen in het arrangement. “Zo kun je meerdere biertjes drinken.”

Proeverijtjes

Naast het bierarrangement staat er speciaal voor deze donkere dagen ook een winterbierproeverij op de kaart met bijna allemaal donker bier. “Je krijgt dan per persoon vijf bieren in een proefglaasje op een speciaal plankje. Natuurlijk kun je er ook een borrelplateau bij bestellen met onder meer een bierbitterbal waar Leffe Bruin inzit.” Al vanaf € 12.50 kun je je even een ware bierkenner wanen, voor € 10,- meer krijg je er ook iets te eten bij.

Grand Prestige

Daarnaast zijn ze ook sinds jaar en dag aangesloten bij Het Genootschap van Hertog Jan, een bijzondere prestatie. “Wij mogen de vatgerijpte bieren van Grand Prestige schenken, dat is uniek in Amersfoort. Wij zijn de enige die dat doen.” De zware bieren worden gelegd op gebruikte vaten waar eerder bourbon, port of cognac in heeft gezeten. “Dat levert een hele bijzondere smaak op. Die bieren verkopen we zowel per glas als per flesje van 0.75 centiliter.”

‘We zijn de enige in Amersfoort die vatgerijpte Grand Prestige schenken’

Dat Rolf weet hij doet, bewijst de nominatie in de Café Top 100 van 2018, waar ze een 54e plek bemachtigden. In 2011 werden ze al het Hertog Jan Vriendenkring Café van het Jaar. “De keren dat zo’n vakjury langskomt, blijven natuurlijk momentopnames. Dat we beide keren zo goed presteren, betekent dat we iets structureel goed doen.”


Deze bijdrage wordt je aangeboden door Stadscafé In den Grooten Slock Amersfoort. Meer over Stadscafé In den Grooten Slock Amersfoort ontdekken?

Stadscafé In den Grooten Slock Amersfoort restaurants en horeca

Geopend11:00 - 20:00

Zevenhuizen 1A, Amersfoort

Bekijk meer:restaurants en horeca
Stadscafé In Den Grooten Slock in Café top 100

Stadscafé In Den Grooten Slock nummer 54 in de Café Top 100

We hebben weer een extra reden om trots te zijn op Amersfoort. Stadscafé In Den Grooten Slock heeft ...
Stadscafé in den grooten slock

Bij Stadscafé In Den Grooten Slock kun je nu de hele dag dineren

Je hebt niet altijd zin in een broodje carpaccio tijdens de lunch, dat snapt Rolf van As van Stadsca...
Stadscafé in den grooten slock

Rolf van As blikt terug op dertig jaar ‘de drie pandjes’ in de Langestraat

"Toen ik begon met In Den Kleinen Hap was er nog amper horeca in de Langestraat. Nog voor we open wa...

adv.