Amersfoort

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Horeca in Amersfoort gaat bijna open: dit zijn de regels

Door Carin van der Meij 19 mei 2020

Het is officieel: op 1 juni om 12.00 uur gaat de Amersfoortse horeca weer open! Feestcafés, clubs en discotheken moeten nog even geduld hebben, maar we kunnen wél weer uit eten, naar het café en het terras.

Pagina 1/7
⟵ swipe swipe ⟶

Update 19 mei 2020, 19.30 uur. 

Dertig man

In de kroegen en restaurants is binnen plek voor dertig man, exclusief personeel. Iedereen moet aan een tafel zitten met onderling anderhalve meter afstand. Dat laatste geldt niet voor mensen die een huishouden vormen: die mogen wel gewoon bij elkaar zitten.

Ton en Lynn van restaurant Peter & Selie zijn helemaal klaar voor de opening op 1 juni 2020: “We hebben de tafelstelling aangepast. We hebben nu 26 zitplaatsen gecreëerd, die allemaal 1,5 meter van elkaar afstaan. We hebben er zin in en zijn corona-proof.”

Controlegesprek

Als je hebt gereserveerd, ben je er nog niet. Bij binnenkomst moet je eerst je handen wassen. Je kunt ook desinfecterende gel gebruiken. Daarna is er door het personeel een controlegesprek. Verwacht vragen zoals: heb je de afgelopen 24 uur last gehad van hoesten, koorts of benauwdheidsklachten? Of heeft een huisgenoot hier last van gehad? Bij griep of verkoudheidsklachten mag een restaurant of kroeg in Amersfoort je weer buitenzetten.

Terras

Wil je liever een terrasje pakken? Dan zijn er twee regels: iedereen moet aan een tafel zitten en er moet onderling anderhalve meter afstand zijn, tenzij je onderdeel uitmaakt van hetzelfde huishouden. De limiet is afhankelijk van hoe groot het terras is. Hoe groter het terras, hoe meer Amersfoorters een tafeltje kunnen bemachtigen. Reserveren is niet nodig.

Anderhalve meter in de horeca

Ondanks de versoepelde maatregelen moeten we nog steeds zoveel mogelijk anderhalve meter afstand houden. Maar hoe zit dat dan met het horecapersoneel? Moeten ze echt van zo’n afstand jouw drankje naar je toe gooien? Volgens het protocol van de Koninklijke Horeca Nederland mag de bediening deze regel even links laten liggen bij het serveren van eten en drinken. Ook als ze je bestelling opnemen of afruimen.

Reserveren en controlegesprek

Gasten moeten vooraf reserveren. Maar dan ben je er nog niet… Bij binnenkomst moet je eerst je handen wassen. Je kunt ook desinfecterende gel gebruiken. Daarna is er door het personeel een controlegesprek. Verwacht vragen als: heb je de afgelopen 24 uur last gehad van hoesten, koorts of benauwdheidsklachten? Of heeft een huisgenoot hier last van gehad? Bij griep of verkoudheidsklachten mag een restaurant of kroeg jou weer buitenzetten.

Toilet

Wil je even naar het toilet? Dat wordt een uitdaging. Eerst moet worden gecheckt of het maximum aantal mensen binnen niet wordt overschreden. Daarna stelt het personeel wat vragen om te checken of je klachten hebt. Alles oké? Dan mag je naar binnen om gebruik te maken van het toilet.

Als gasten vertrekken

Als gasten weg zijn worden de menukaart, stoelen en tafels grondig gereinigd door het personeel. Daarna is het weer tijd voor de volgende gasten die gereserveerd hebben.

Verder lezen:

Nieuwe service: je kunt bij deze opticien privé shoppen

Ben je toe aan een nieuwe bril, of is je huidige montuur aan vervanging toe? Dan kan het zijn dat je...

Amersfoort is blij: kappers, terrassen en bioscopen gaan weer open

Wat jammer! Pop-up kringloopwinkel in de Arnhemsestraat sluit definitief

Huurstijging tijdens de coronacrisis: wat doen Amersfoortse woningstichtingen

Pagina 1/7
⟵ swipe swipe ⟶

adv.