Verse en goedkope maaltijden haal je bij Alero Market aan de Kamp

Aangeboden door Alero Market 8 januari 2019

Geen zin om te koken, maar wel zin in een verse en gezonde maaltijd? Dan hebben we een gouden tip voor je: Alero Market op de Kamp krijgt binnenkort verse, exotische maaltijden en snacks die je alleen maar hoeft op te warmen. “De huisgemaakte maaltijden ga ik vanaf eind januari of begin februari verkopen”, vertelt Maureen Jakpa. 

Vooral Amersfoorters met een Afrikaanse afkomst zijn door het dolle heen met de komst van Alero Market, een winkel die gerund wordt door de Nigeriaanse Maureen en haar Nederlandse man. “Veel van hen zijn blij dat ze niet meer helemaal naar Amsterdam moeten voor bepaalde producten. Sommigen gingen zelfs helemaal naar België. Als je trek hebt in het eten van je thuisland, dan leg je daar de nodige kilometers voor af”, vertelt ze. Iedereen die zin heeft in bijvoorbeeld sambusafish pie of egusi soup met pounded yam hoeft nu alleen maar de Kamp op te lopen. Snacks koop je er al voor € 1.50, een uitgebreide maaltijd kost je maximaal € 15,-.

Afrikaanse Fanta

Jollof rice
Rice
Egusi soup
Meat pie
Jollof rice
Het apparaat dat alles kan vermalen. Er worden ontelbaar veel selfies mee gemaakt door mensen die het apparaat herkennen van thuis.

De winkel barst van de exotische producten, variërend van hairextensions en handgemaakte kleding tot Fanta uit Kameroen. Vooral die laatste is een grote publiekslieveling. “Het smaakt echt anders dan Nederlandse Fanta”, aldus Maureen. En bierliefhebbers die bijzondere biertjes willen scoren moeten ook maar eens langs Alero Market. Want waar vind je nou biermerken uit Kenia en Ghana? Een andere publiekstrekker is het apparaat dat werkelijk alles kan vermalen, van noten tot fruit. “Iedere familie in Afrika heeft dit. Er worden ongelooflijk veel selfies mee gemaakt, het is voor velen een stukje van thuis.” Dat is ook precies wat Maureen met haar winkel en met name het eten wil neerzetten: iedereen die op wat voor manier een band heeft met Afrika zich weer thuis laten voelen.

Alero Market winkelen

Nu gesloten12:00 - 18:00

Kamp 63, Amersfoort

Bekijk meer:winkelen

adv.