Amersfoort

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Healthy and Joy is net open en de avocadospread is nu al niet aan te slepen

Door Juliette Schmitt 17 februari 2020

Op Valentijnsdag opende Healthy and Joy in het centrum van Amersfoort haar deuren. Toepasselijk, hun slogan is namelijk ‘Spread the Love’. De spiksplinternieuwe zaak is van Joy (25) en Sergey (26). Een jong stel uit Alphen aan den Rijn. Per toeval stuitten zij op het prachtige pand naast de Kamperbinnenpoort en sinds afgelopen vrijdag is het zo druk dat de avocadospread niet meer aan te slepen is.

Op maandagmiddag is het gezellig druk in het mooi verbouwde pand in de Kamperbinnenpoort 4. Mensen komen langs voor een kop koffie, verse thee, smoothie, sapje, gluten- en suikervrije taartjes of een gezonde lunch. “Mensen denken dat we vegan zijn, maar dat zijn we eigenlijk niet. We doen wel alles net even anders, ook al zegt iedereen dat natuurlijk. Een salade draai je thuis ook wel in elkaar, maar een heerlijk broodje met avocadospread maak je thuis niet zo snel. De meeste gerechten zijn overigens wel vegan te krijgen bij Healthy and Joy. We zijn er voor iedereen”, vertelt Joy.

Tekst loopt door onder de foto 

Foto: indebuurt Amersfoort

Koffie van Giraffe

“De koffie komt van Giraffe uit Rotterdam. We zijn de eerste in Amersfoort met deze koffie. Ik lustte eigenlijk helemaal geen koffie, tot ik deze ging drinken. Hij is echt ziek lekker en ook nog eens goed voor de boer; die wordt namelijk goed voor de bonen betaald”, vertelt Joy.

Healthy and Joy heeft allerlei koffievarianten. Bijkomend voordeel: de koppen zijn behoorlijk groot. “Sommige mensen willen een cappuccino met gewone volle melk, ik vraag dan of ze ‘m weleens hebben gedronken met hazelnootmelk, omdat dat misschien nog wel lekkerder is”, zegt Joy lachend.

Tekst loopt door onder de foto 

Foto: indebuurt Amersfoort

Shoppen in Amersfoort

Joy en Sergey liepen per toeval tegen het pand op de Kamperbinnenpoort aan. “We komen eigenlijk uit Alphen aan den Rijn, waar wij onze eerste vestiging van Healthy and Joy in 2017 hebben geopend. We hadden toen net drie maanden een relatie en gingen het avontuur gewoon samen aan. In Alphen begonnen we ooit heel klein, met vijftig vierkante meter. Later zijn we doorgegroeid naar een groter pand. Toen we in Amersfoort aan het shoppen waren, zagen we dit prachtige pand en hebben we gebeld met de verhuurder. Zij bleken super aardig en dachten heel erg met ons mee. Opeens ging het razendsnel en kregen we begin januari de sleutel. We zijn flink aan het verbouwen geweest en op 14 februari 2020 zijn we officieel opengegaan in Amersfoort”, vertelt Joy.

Tekst loopt door onder de foto

Foto: indebuurt Amersfoort

Gezond en lekker

“We richten ons wel op gezond eten, maar het moet vooral heel erg lekker zijn. Dat vinden wij het belangrijkste. Sergey heeft de menukaart bedacht en ik heb de aankleding voor mijn rekening genomen. Eigenlijk komen we beiden helemaal niet uit de horeca. Sergey werkte vroeger in de gehandicaptenzorg en ik heb de Schoevers opleiding gedaan. Later heb ik wel nog een opleiding Voeding en Diëtiek gedaan, en ben ik een tijdje personal trainer geweest. Gezonde voeding heeft mij dus wel altijd aangesproken.”

“Sinds we dit samen doen, gaat het hartstikke goed. Ik heb wel wallen onder mijn ogen van het harde werken, het klussen en het dagelijks heen en weer rijden van Alphen naar Amersfoort, maar het draait heel goed hier en dat is hartstikke fijn”, vertelt Joy.

Tekst loopt door onder de foto 

foto: indebuurt Amersfoort

Amersfoort is anders dan Alphen

“We kenden Amersfoort helemaal niet, maar wat is het een supermooie en gemoedelijke stad. Veel gemoedelijker dan Alphen, denk ik. Er komen hier ook heel veel toeristen. We begonnen gewoon met een Nederlandse kaart, omdat we dat gewend zijn vanuit Alphen, maar hier in Amersfoort kan je niet meer zonder Engelstalige kaart, vanwege de velen toeristen. Dat zijn wel zaken waar we nu achterkomen”, vertelt Joy.


Meer over Healthy and Joy ontdekken?

Healthy and Joy lunch

Geopend09:00 - 17:00

Kamperbinnenpoort 4 , Amersfoort

Bekijk meer:lunch

adv.