Gastheer Herman van de Monnikendam: ‘Het is een belevenis die je niet snel vergeet’

Aangeboden door Restaurant de Monnikendam

gastheer van restaurant De Monnikendam Herman van der Meulen. Foto: indebuurt Amersfoort

Op het terras van Restaurant De Monnikendam zit je praktisch naast de Stadsring. Toch hoor of zie je niks van het verkeer. Sterker nog: het is er adembenemend mooi en je zit heerlijk rustig aan het water. “Hier lunchen of dineren moet een belevenis zijn die je niet snel vergeet”, vertelt gastheer Herman van der Meulen.

Over de afgelopen maanden denken eigenaren Kristel en Richard liever niet te lang na, want die stilte in hun geliefde restaurant willen zij nooit meer meemaken. Tijdens de lockdown staken ze de handen uit de mouwen en begonnen flink te verbouwen.

Een middeleeuwse wijntrap

Als je de aangebouwde serre binnenkomt valt het gelijk al op: de bar is verdwenen. “We hebben er een pantry van gemaakt, een afgesloten ruimte waar de bediening van alles kan voorbereiden, schoonmaken en klaarzetten. De bar was eigenlijk heel onhandig, hij was best groot en stond alleen maar in de weg. Vanuit de pantry hebben we een goed overzicht op de tafels in het restaurant”, vertelt Kristel.

“Stiekem ben ik nog trotser op de wijntrap die we hebben gecreëerd. Via de middeleeuwse trap in een van de torens kwam je vroeger uit bij een luik, dat toegang gaf tot de brug van de Monikkendampoort. Voor die trap zat een deur en eigenlijk wisten we nooit zo goed wat we daarmee moesten. Wat we wel wisten: het tochtte daar altijd”, legt Kristel uit.

Achter een glazen deur zie je de trap. Aan de wand heeft het stel wijnrekken bevestigd. “Het ziet er leuk uit en we hebben een mooie plek om de wijn te bewaren.”

Tekst gaat verder onder de foto’s

Een complete beleving

Gastheer Herman is al heel wat jaren werkzaam in het Amersfoortse restaurant. “Alles moet kloppen: van het moment dat je reserveert tot je na een heerlijke lunch of een uitgebreid diner de poort weer verlaat. Je moet je hier op je gemak voelen en wij doen daar alles aan om jou dat gevoel te geven. Hier blijven we als team scherp op en we blijven ons ontwikkelen”, legt hij uit.

Restaurant de Monnikendam zoekt een ervaren kracht met kennis van wijn en spijs die het team van gastheren en gastvrouwen compleet maakt. Iemand die het overzicht kan bewaren en zorgt dat er constante kwaliteit wordt geleverd. “We zoeken een gemotiveerde persoon die het leuk vindt om het team naar een nog hoger niveau te brengen”, legt Kristel uit.

Ook de keukenbrigade van het restaurant breidt uit. In september start een oud leerling van Richard in de keuken. “Zij is net afgestudeerd en maakt ons vaste keukenteam compleet”, zegt chef-kok Richard.

Wilde eend

De chef-kok kijkt uit naar het wildseizoen. “Dat vind ik altijd een mooi seizoen met fijne smaken. In augustus gaat het al een klein beetje van start met wilde eend. En wat maar weinig mensen weten is dat je in de zomer ook uitstekend ree kunt eten. De bok wordt namelijk in de zomer bejaagd en de ree-geit in de winter. Je hoeft als wildliefhebber dus helemaal niet te wachten tot de herfst.”

Tekst gaat verder onder de foto’s

Seizoensgebonden producten

In de keuken wordt uitsluitend gewerkt met ingrediënten uit het seizoen. “Voorheen kon je ook a la carte bestellen, maar sinds kort hebben we besloten om alleen met menu’s te werken. Zo kunnen we nog beter inspelen op de beste producten uit het seizoen en hele mooie gerechten serveren aan onze gasten”, legt Richard uit.

Volgens de chef krijg je hier echt alleen het beste van het beste: “Als je a la carte kunt bestellen, dan moet je altijd bepaalde ingrediënten op voorraad hebben. Sinds we alleen met de menu’s werken hebben we minder voedselverspilling.”

Wil jij ervaren hoe het is om te lunchen of te dineren bij Restaurant de Monnikendam? Reserveer dan snel een tafel.

Ben jij de ervaren kracht die het gastvrije team van Restaurant de Monnikendam naar een nog hoger niveau brengt? Stuur dan snel je motivatiebrief naar [email protected] en wie weet heb jij binnenkort een nieuwe baan binnen één van de allermooiste pekken van Amersfoort.

Meer informatie

Restaurant de Monnikendam zoekt een gastheer/gastvrouw

Restaurant de Monnikendam

  • Fulltime
  • Geplaatst op 14 juli 202125

Restaurant de Monnikendam

Plantsoen Oost 2, 3811 HH Amersfoort

Nu gesloten

Meer informatie

Restaurant de Monnikendam

Plantsoen Oost 2, 3811 HH Amersfoort

Nu gesloten

Meer informatie

Meer in deze categorie

Eten & drinken

Ga naar “Vakantie in Amersfoort: dit moet je weten”

Vakantie in Amersfoort: dit moet je weten

Ga naar “Friet of patat: dit zeggen de meeste Amersfoorters”

Friet of patat: dit zeggen de meeste Amersfoorters

Ga naar “5 x deze restaurants zijn rolstoelvriendelijk volgens The Fork”

5 x deze restaurants zijn rolstoelvriendelijk volgens The Fork

In onze gids

Ga naar “Het Derde Erf”

Het Derde Erf

  • Birkstraat 125
  • Boodschappen
  • Gesloten
Ga naar “Little Roastery”

Little Roastery

  • Winkelen
  • Gesloten
Ga naar “Kringloopwinkel HowBazar”

Kringloopwinkel HowBazar

  • Kosmonaut 13
  • Kringloopwinkels
  • Gesloten

Nu gesloten

Aanbiedingen

Ga naar “Uitschuifbare verticale pashouder van € 19,99 voor € 12,99”

Uitschuifbare verticale pashouder van € 19,99 voor € 12,99

  • Kruidvat
  • Geldig t/m 8 augustus 2021
Ga naar “Alle tuinkussens 1+1 gratis, vanaf € 5,00”

Alle tuinkussens 1+1 gratis, vanaf € 5,00

  • Kwantum
  • Geldig t/m 8 augustus 2021
Ga naar “Bekijk alle behang 3+1 gratis, vanaf € 4,25”

Bekijk alle behang 3+1 gratis, vanaf € 4,25

  • Kwantum
  • Geldig t/m 8 augustus 2021
Ga naar “AH Bloemkool € 0,99”

AH Bloemkool € 0,99

  • Albert Heijn
  • Geldig t/m 8 augustus 2021
Ga naar “Bolderkar opvouwbaar zwart € 29,00”

Bolderkar opvouwbaar zwart € 29,00

  • Albert Heijn
  • Geldig t/m 8 augustus 2021

Vacatures

Ga naar “Kooktalent met smaak gezocht”

Kooktalent met smaak gezocht

  • De Beren
  • Fulltime

Topper

Ga naar “Afdeling Zonnebloem Amersfoort Emiclaer is op zoek naar een nieuwe voorzitter”

Afdeling Zonnebloem Amersfoort Emiclaer is op zoek naar een nieuwe voorzitter

  • Vrijwillig
Ga naar “Vacature zelfstandig werkend kok”

Vacature zelfstandig werkend kok

  • Kafé van Zanten
  • Fulltime
Ga naar “Assistent Hotel Manager”

Assistent Hotel Manager

  • Independent Recruiters
  • Fulltime/Parttime
Ga naar “General Ledger Accountant”

General Ledger Accountant

  • Walters People
  • Fulltime/Parttime

Agenda

Ga naar “Het Nieuwe Stadsterras”

Het Nieuwe Stadsterras

  • Het Lokaal
  • 1 juli 2021
Ga naar “Willems Wondere Weiland (2022)”

Willems Wondere Weiland (2022)

  • 2 juli 2022
Ga naar “Amersfoort World Jazz Festival”

Amersfoort World Jazz Festival

  • 12 augustus 2021
Ga naar “Spoffin”

Spoffin

  • FLUOR
  • 27 augustus 2021
Ga naar “Struinen in de Tuinen 2021”

Struinen in de Tuinen 2021

  • Kultlab
  • 5 september 2021