Evi zette Apple Bandit op de kaart van Vyssotski: ‘Ik vond dat het hier ontbrak’

Aangeboden door Grand Café Vyssotski

Links Nyah en rechts Evi. Foto: indebuurt Amersfoort

Elk jaar kijkt het team van Vyssotski uit naar de opening van het terrasseizoen. Zodra de eerste zonnestralen in het vroege voorjaar doorbreken, zijn de dames en heren van het Amersfoortse grand café er helemaal klaar voor. Ook dit jaar stonden ze te trappelen en toen kwam corona…

Evi werkt al zo’n tweeënhalf jaar voor Vyssotski. Ze is 21-jaar en gek op Apple Bandit. “Dat drankje is mijn lievelingsdrankje. Ik heb het in Vyssotski geïntroduceerd, want toen ik hier net kwam werken hadden ze het niet in het assortiment.” Evi is net als haar collega’s superblij dat de Amersfoortse terrassen weer open zijn. “Door de gezelligheid op het terras vergeet je af en toe de ellende rondom corona en dat is hartstikke fijn.”

Het terras op

Het is een typische Amersfoortse vrijdagmiddag met goed weer op komst. De scholen in het midden van ons land krijgen vanmiddag vakantie en veel Amersfoorters maken zich klaar voor een middag op het terras. “De vaste gasten kwamen gelukkig al terug toen we net weer open mochten. Ik had het gevoel dat ze ons wilden steunen”, vertelt Evi. Vanmiddag loopt ze samen met haar collega in de bediening op het terras. “Vooral in de avonden is het heel gezellig. Danscafés mogen nog niet echt open, dus vieren jongeren hun uitgaansavond op het terras. Soms vergeten ze wel eens dat er corona heerst, maar gelukkig houden ze zich wel aan de regels als je ze daarop aanspreekt”, zegt Evi.

Tekst loopt door onder de foto 

Foto: indebuurt Amersfoort

Sociaal en gezellig

“Toen ik hier net kwam werken wisselde het personeel nog wel eens. De laatste tijd is dat minder en werken we in een vast team. Iedereen blijft hier over het algemeen lang werken. Dat komt denk ik vooral omdat we het heel gezellig hebben met elkaar. Onze gasten merken dat ook. Ik vind het heel grappig dat we allemaal onze eigen vaste gasten hebben, die komen vaak speciaal voor ons terug.”

“Bijvoorbeeld meneer Perestrojka”, zegt Evi. Een grote glimlach verschijnt op haar gezicht. “Die man komt hier elke vrijdagochtend. Hij eet elke vrijdag een broodje perestrojka, dat is een broodje met gerookte zalm. Hij drinkt drie kopjes koffie. Na het derde bakje is het klaar en gaat hij weer weg. Toen we zijn naam nog niet kenden hebben we hem naar het broodje vernoemd dat hij altijd eet. Gelukkig weten we nu wel hoe hij heet.”

Tekst loopt door onder de foto 

Foto: indebuurt Amersfoort (Links Nyah en rechts Evi)

Over de top

“Het was in de periode van Kerstmis toen ik voor de allereerste keer bij Vyssotski naar binnenliep. Ik kwam samen met mijn moeder eten en werkelijk alles hierbinnen was versierd. Het was echt een beetje over de top, maar ik vond het geweldig. ‘Hier moet ik werken’, zei ik toen tegen mijzelf. Ik ben een grote kerstfan, dus die periode zat wel snor. Al snel bleek dat het hier het hele jaar door gezellig is. Dat komt door het team, maar ook door alle kleuren. Het is gewoon niet standaard, maar lekker los en alles mag net even iets anders”, legt Evi uit.

Haar sollicitatiegesprek liep ook ‘net even iets anders’. “Bram, de eigenaar van Vyssotski, voerde met mij het sollicitatiegesprek. Net die dag was hij alleen aan het werk en werd het binnen hartstikke druk. Al pratend ben ik hem door de hele zaak gevolgd. Van achter de bar, tot in de keuken. Dat was een hele ervaring”, vertelt Evi.

De lekkerste tosti

Welke werkdag haar lievelingsdag is weet Evi niet. “Ik vind alle dagen leuk. In het weekend is het vooral in de avond superdruk op het terras. De sfeer is dan goed en wordt steeds gezelliger naarmate de gasten een beetje aangeschoten raken. Een dinsdagavond vind ik ook superleuk om te werken. Over het algemeen is het dan wat rustiger en heb ik weer meer tijd om een praatje te maken. Van sommige gasten ken ik inmiddels alle verhalen”, legt Evi uit.

Over haar lievelingslunchgerecht bij Vyssotski hoeft Evi niet lang na te denken. “Dat is een tosti met pesto, kaas en tomaat. Volgens mij is dat de lievelingstosti van bijna al mijn collega’s.” Uit de keuken komt de geur van de tosti je tegemoet. Evi heeft er vast een voor zichzelf klaargemaakt.

“Ik merk de laatste weken dat er steeds weer meer dagjes mensen naar Amersfoort komen. Ze vragen dan wat hier leuk is om te doen. Dan noem ik altijd de Krommestraat, het leukste straatje van Amersfoort. Dat vind ik ook echt, maar dat komt denk ik omdat ik er woon.”

Lekker aanschuiven

Wil jij ook genieten van een koude Apple Bandit, Evi’s lievelingstosti, of een heel ander hapje en drankje? Je kunt zonder reservering terecht op het terras van Vyssotski. Het gezellige team staat voor je klaar, zodat jij ontspannen kunt genieten van een borrel, een lunch of een uitgebreid diner.

Verder lezen:

Grand Café Vyssotski

4,5
(275)

Lieve Vrouwestraat 17, 3811BP Amersfoort

Nu gesloten

Meer informatie

Meer in deze categorie

Eten & drinken

Ga naar “Hier vind je restaurants in de binnenstad van Amersfoort vlak bij een parkeergarage”

Hier vind je restaurants in de binnenstad van Amersfoort vlak bij een parkeergarage

Ga naar “Yes! Met deze deal geniet je van de lekkerste sushi én drink je onbeperkt cocktails”

Yes! Met deze deal geniet je van de lekkerste sushi én drink je onbeperkt cocktails

Aangeboden door Japas Nijkerk

Ga naar “Dit is waarom Amersfoorters pannenkoeken eten op 2 februari”

Dit is waarom Amersfoorters pannenkoeken eten op 2 februari

uit eten met kinderen

In onze gids

Aanbiedingen

Ga naar “Skechers sneakers 36 t/m 46 € 39,99”

Skechers sneakers 36 t/m 46 € 39,99

 • Kruidvat
 • Geldig t/m 12 februari 2023
Ga naar “Fleece panty € 9,99”

Fleece panty € 9,99

 • Kruidvat
 • Geldig t/m 12 februari 2023
Ga naar “Pvc Click Flex Strook Pella Eiken € 34,00”

Pvc Click Flex Strook Pella Eiken € 34,00

 • Kwantum
 • Geldig t/m 30 juni 2023
Ga naar “Pauline Wingelaar € 2,99”

Pauline Wingelaar € 2,99

 • Kruidvat
 • Geldig t/m 12 februari 2023
Ga naar “Nomad fleece vest € 19,99”

Nomad fleece vest € 19,99

 • Albert Heijn
 • Geldig t/m 12 februari 2023

Agenda

Ga naar “Nieuw! Schilderen met olieverf op waterbasis”

Nieuw! Schilderen met olieverf op waterbasis

 • Lida Meines Portretschilderijen en Schildercursussen
 • T/m 12 feb

Topper

Ga naar “Carnaval in Amersfoort”

Carnaval in Amersfoort

 • Van 18 feb t/m 21 feb