Amersfoort

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Lepeltje Lepeltje Amersfoort: ‘Dit jaar wijken we uit’

Door Juliette Schmitt 29 mei 2020

Wij kunnen ons bijna geen pinksterweekend voorstellen zonder de food trucks van Lepeltje Lepeltje op het Brouwersplantsoen. Dit jaar vind je daar helaas geen rollende barbecues, frietkramen, biertjes, wijntjes of live muziek vanuit de kraampjes op wielen. Of toch wel..?

Een pinksterweekend zonder Lepeltje Lepeltje Amersfoort is bijna niet voor te stellen. Om de bekende Lepeltjesfeer toch naar de stad te brengen, is Lepeltje Lepeltje Wijkt Uit in het leven geroepen. Een alternatief met bekende Lepeltjecateraars staat komende vier weekenden in de startblokken”, aldus Jiska Roewen, ondereel van de organisatie van Lepeltje Lepeltje.

Tekst loopt door onder de foto 

Lepeltje Lepeltje 2018
Foto: Ietse Horneman (foto genomen voor de coronacrisis)

Vier weekenden

Vanaf het pinksterweekend rollen er vier weekenden lang food trucks door de Amersfoortse woonwijken. Van 29 mei tot en met 21 juni kun je op vrijdag en zondag genieten van al het lekkers van – inmiddels – bekende smaakmakers van Lepeltje Lepeltje. Lekker eten, alleen dan net iets meer verspreid én op 1,5 meter.

Tekst loopt door onder de foto 

Foto: Ietse Horneman

Zes locaties

Vanaf aankomend weekend kun je de mobiele keukens op zes verschillende plekken in Amersfoort vinden. Over de locaties is goed nagedacht. Het zijn namelijk allemaal openbare plekken, waar voldoende veilige afstand bewaard kan worden.

Tekst loopt door onder de foto 

Lepeltje Lepeltje 2018
Foto: Indebuurt Amersfoort (foto genomen voor de coronacrisis)

Soesterkwartier

In het Soesterkwartier vind je vanaf aankomend weekend twee rollende cateraars: Marktslagers aan de Industrieweg 9 en Rock City Brewing aan de Mijnbouwweg.

Zonnehof

Op de Zonnehof staat de food truck van cateraar ‘Of je Spaanse Worst lust’.

Kruiskamp

In de wijk Kruiskamp tref je vanaf aankomend weekend de rollende cateraar ‘Woest’ aan. Je vindt de truck voor de SBO Michaëlschool. ‘Hou je Waffle’ staat voor kinderdagverblijf Kids & Co bij het Neptunesplein. 

De Nieuwe stad

In de Nieuwe Stad, vlakbij het Eemplein, kun je de heerlijke gerechten van cateraar Habibi scoren.

Afhalen

Je kunt de menu’s van tevoren bekijken via de website van Lepeltje Lepeltje en het is zelfs mogelijk om alvast een bestelling te plaatsen. Kies je liever ter plekke uit waar je zin in hebt? Dat kan ook! Op vrijdag en zondag kun je op de bonnefooi naar je favoriete cateraar toegaan. De bakplaathelden staan op veilige afstand van je vandaan. Alle deelnemers houden zich aan de maatregelen van het RIVM. 

De komende vier weekenden kun je op vrijdag van 16.00 – 21.00 uur terecht bij de rollende cateraars. Op zondag zijn de keukens op wielen geopend tussen 14.00 – 21.00 uur.

Verder lezen:

Napolitaanse pizza’s in Amersfoort: La base pizza opent binnenkort aan de Zuidsingel

Merel en Sidney zijn gek op Italiaanse pizza's. Sidney leerde de perfecte pizza zelfs bakken in Nape...

Jullie hebben besloten: hier in Amersfoort eet je straks weer de lekkerste hamburger van Amersfoort

Horeca in Amersfoort gaat bijna open: dit zijn de regels

Hoppa! De Zuivelhoeve wint derde prijs Beste Foodspecialiteitenwinkel van Nederland

Meer over

Doen Eten bij

adv.