Eten bij Het Lokaal: lekker, gezellig en huiselijk

Aangeboden door Het Lokaal 25 januari 2019

Dineren in Het Lokaal? Kan dat? Jazeker! Sterker nog, dat hebben we zelf getest. We werden een avondje in de watten gelegd door chef-kok Tobias en de rest van het team, en dat zijn we nog steeds niet vergeten. Ladingen bietjes, paddenstoelen en andere winterse groenten vonden de weg naar onze tafel. En, verrassend genoeg, wijn uit Nijkerk. 

Maar wat ons voornamelijk is bijgebleven, is dat we het gevoel kregen dat we meer dan welkom waren. Bij binnenkomst staat er een bordje op tafel: ‘Welkom Roeliene en Annemarie’. Waar in Amersfoort gebeurt dat nou nog meer? Het aperitiefje wordt ingeschonken en we brengen de eerste toost van de avond uit.

Warm en huiselijk

We kijken om ons heen en zien meerdere mensen genieten van de gerechtjes op tafel en van elkaars gezelschap. Op de achtergrond klinkt een gezellig deuntje, zonder dat het geluid overheerst. Aan de muur hangt een gigantische menukaart met alle gerechten waar je uit kunt kiezen. Afhankelijk van het menu dat je gekozen hebt, krijg je 5, 7 of 9 gerechten op tafel. Natuurlijk mogen dat allemaal verschillende gerechten zijn, maar mocht je de bietenrisotto nu zo voortreffelijk vinden dat je die nog een keertje wil, houden ze je zeker niet tegen.

Uitleg van de chef

Het bijzondere aan eten bij Het Lokaal, is dat de chef-kok ook geregeld aan je tafel staat om uit te leggen wat hij zojuist voor je heeft bereid. Mits je dat niet stiekem al in de gaten hebt gehouden natuurlijk, want dankzij de open keuken zie je het enthousiasme waarmee Tobias werkt al van kilometers afstand. We krijgen ieder een snoezig bordje – mooi kitsch is niet lelijk – en een heerlijke salade met gebakken paddenstoelen op het midden van de tafel. Het idee is dat je zelf opschept wat je lekker vindt en kunt delen wat je wil. De rest van de gerechten komt op verschillende momenten op tafel en we blijven maar eten. Vooral de hertenstoof en ravioli vallen in de smaak.

Streekproducten

Veel van de ingrediënten komen uit de directe omgeving van Amersfoort en zijn waar mogelijk biologisch van oorsprong. Je zit dus niet alleen verantwoord te eten, maar ook nog gezond. Rechts van het restaurant bevindt zich de streeksupermarkt, waar je veel van de ingrediënten waarmee Tobias kookt, kunt kopen. Uniek, toch? Dat geldt ook voor de wijn die we ingeschonken krijgen. We moeten eerlijk bekennen dat we niet veel verwachtten van een wijn die in Nederland geproduceerd wordt – daar heb je toch zon voor nodig? – maar we zaten er volledig naast. De Johanitter van Aan de Breede Beek uit Nijkerk is waanzinnig lekker. De € 6,- die je per glas betaalt is het meer dan waard.

Dessert

Tobias komt onze kant op terwijl wij met beide handen op onze buik kloppen. Vol. Meer dan vol. Maar de woorden ‘grand dessert’ zorgen voor leven in de brouwerij. Hij komt terug met een stoofpeertje met anijs, een crème brûlée, de luchtigste tiramisu die we ooit gegeten hebben, echt vanille-ijs en een waanzinnige brownie. En ja, dat ging állemaal op. Na afloop drinken we de beste koffie van Nederland met een bijpassend likeurtje. Eten bij Het Lokaal bleek een waar feestje. Een avond waarop je aan niets hoeft te denken en alleen maar hoeft te genieten van lekkere gerechten, goed gezelschap en enthousiast personeel.

Dineren bij Het Lokaal kan van donderdag tot en met zondag.


Deze bijdrage wordt je aangeboden door Het Lokaal Meer over Het Lokaal ontdekken?

Het Lokaal supermarkten

Nu open10:00 - 21:00

*Openingstijden kunnen afwijken tijdens de feestdagen

Oliemolenhof 90, Amersfoort

Bekijk meer:supermarkten

adv.