Dineren tussen de visfans bij De Visscher: ‘Het is altijd lekker’

Aangeboden door De Visscher Visspecialiteiten 10 februari 2018

Twee keer per maand tovert Jannes Knepper zijn viswinkel De Visscher in Emiclaerhof om tot gezellig restaurant. Een hoop vaste gasten weet maandelijks de weg naar het restaurant te vinden en wij mochten ook op bezoek.

Bij binnenkomst worden netjes onze jassen aangenomen en aan de kapstok gehangen. Een gezellig tafeltje aan het raam met daarop een kaarsje en wijnglas staat al op ons te wachten. “We serveren verschillende wijnen van Wijnhuis Alexander”, vertelt de ober ons. “Je kunt kiezen voor het wijnarrangement of gewoon losse wijnen bestellen.” Een licht mousserende witte wijn vindt de weg naar ons glas en het duurt niet lang voordat de aardappelvissoep voor ons neer wordt gezet. De eetavonden bij De Visscher hebben iedere maand een ander thema. Deze maand is het de beurt aan Scandinavië om zich van haar beste kant te laten zien. Een buffet met onder meer zalm, paling en scampi’s ligt klaar om opgeschept te worden.

Vaste gasten

Leo, Francine, Jaap, Rieky, Jacquy, Marga en Jan schuiven al jaren iedere maand aan voor een flinke portie vis. Op de vraag waarom ze iedere maand weer terugkomen, volgt een grote grijns op het gezicht van Leo. “Omdat Jannes anders met de vis blijft zitten.” De hele groep schiet in de lach. Jan voegt dan serieus toe: “Het is altijd lekker en gezellig. Je hebt helemaal niet het idee dat je in een winkel dineert, de aankleding is heel leuk. En je komt hier nooit iets tekort.” De zelfbenoemde Benidorm Bastards lachen wat af en genieten ondertussen van het Scandinavische buffet. “We zijn allemaal visliefhebbers. Vlees eet ik bijna niet meer”, aldus Jan.

Vis, vis en nog eens vis

Na de koude gerechten een plekje in onze buik te hebben gegeven, is het tijd voor de warme ronde. Een aardappelgratin met ansjovis, een witvis met mosterdsaus, alles is mogelijk. De buffetvorm is overigens niet standaard tijdens de eetavonden, doorgaans eet je er gewoon à la carte, waardoor het restaurantgevoel nog beter tot zijn recht komt. De wijn is op, de aardappelgratin is op en het volgende hoogtepunt is aangebroken: het toetje. Een warme apfelstrudel met vanillesaus, slagroom en kaneelijs vult ons bord. Het is de perfecte afsluiting van een avondje dineren tussen de visfans.

Praktische info

Een eetavond bijwonen? Dat kan voor € 22.50, exclusief drankjes. Reserveren is handig, want de winkel van Jannes zit geregeld vol. De data zijn als volgt:

  • 7 en 8 maart (voorjaar met asperges)
  • 4 en 5 april (Italiaanse avond)
  • 2 en 3 mei (Scampi’s)
  • 6 en 7 juni (Zeeuwse mosselen)
  • 4 en 5 juli (zomerse barbecue-avond)
  • 5 en 6 september (Sliptong avond)
  • 3 en 4 oktober (Scampi avond)
  • 7 en 8 november (Tapas avond)
  • 5 en 6 december (Feestelijk!)

De Visscher Visspecialiteiten viswinkels

Vandaag gesloten

Emiclaerhof 236, Amersfoort

Bekijk meer:viswinkels

adv.