Amersfoort

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Eten bij: Thais restaurant HOT op de Hof in Amersfoort

Door Juliette Schmitt 24 januari 2020
Op 18 december opende HOT (House of Thailand) haar deuren op de Hof in Amersfoort; een knus en hip Thais restaurant in hartje keistad. Reden genoeg om de proef op de som te nemen; hoe lekker is deze nieuwe Thai in centrum Amersfoort? 

Bij binnenkomst in de zaak waan je je even in Thailand: exotische geuren verspreiden zich door het restaurant dat op een doorsnee donderdagavond bomvol zit. Eigenaren Ramon Berends en Lisa Nima zetten een keur aan authentiek Thaise gerechtjes neer; we hoeven niet meer te dromen van Thailand, we zíjn in Thailand!
Tekst loopt door onder de foto
Foto: indebuurt Amersfoort (Ramon aan tafel bij gasten)

Spiksplinternieuw

Vanaf half december konden gasten bij HOT terecht voor verschillende drankjes. In het weekend van 20 december serveerden trotse eigenaren Ramon en Lisa voor het eerst hun Thaise gerechtjes. “Iedereen mocht van alles proeven, we hadden veel te veel eten”, vertelt Ramon lachend. En vanaf dat moment loopt het storm bij de gloednieuwe Thai. Het nieuwe restaurant draait nu een maandje met gezellige, volle avonden. Lisa staat in de keuken en Ramon ontfermt zich als gastheer over de gasten.

Verschillende gerechtjes om lekker te delen

Ramon is zelf helemaal weg van de garnalenkoekjes, maar er staan nog veel meer lekkere gerechtjes op de kaart. We laten ons dan ook graag verrassen door chef Lisa en gastheer Ramon. “Ik heb een aantal gerechtjes voor jullie uitgekozen, die kunnen jullie delen”, zegt Ramon. Al gauw staat de tafel vol heerlijk geurende gerechten; vers gemaakte springrolls met garnalen en groenten, een  Som Tam Thai soep, gemarineerde Thaise kippenpasteitjes, en een goed gevulde, licht pittige groene curry. Het is meer dan genoeg en we genieten van de diversiteit aan smaken in de verschillende gerechtjes.

Chef Lisa

Lisa staat trots in de keuken van haar nieuwe restaurant. Tijd om met ons te praten heeft ze niet, want de bonnen met bestellingen blijven binnenkomen. Ze begrijpt de authentieke Thaise keuken goed en geeft haar gerechten een modern tintje.

Voordat Lisa en Ramon hun droomrestaurant openden, ging Lisa in Thailand in de leer bij haar moeder. Daar leerde ze authentiek Thais koken. “De gerechten zijn écht Thais, maar wel met een modern tintje”, legt Ramon uit.

“We wilden graag iets voor onszelf beginnen. Lisa wilde het liefst een kroeg met een danspaal in het midden, maar ik wilde weg uit de nachtelijke horeca”, vertelt Ramon. Zelf werkte hij jaren als bedrijfsleider in de Miles en kent de Amersfoortse horeca dus op z’n duimpje.

Tekst Loopt door onder de foto 

Foto: indebuurt Amersfoort (Lisa aan het werk in de keuken) 

Duurzaam

Het vlees dat HOT serveert, is halal en er wordt zoveel mogelijk gebruik gemaakt van biologische ingrediënten. Maar ook veganisten en vegetariërs zijn bij het nieuwe Thaise restaurant op de goede plek. De keuze aan vegetarische en vegan gerechten is ruim.

“Duurzaamheid is binnen ons restaurant een belangrijk thema. Alles is bijvoorbeeld van gerecycled materiaal, of van hergebruikte spullen. De rietjes zijn van bamboe en de servetten van gerecycled papier”, legt Ramon uit.

HOT is een fantastische nieuwe hotspot in Amersfoort. De gerechten zijn heerlijk en de sfeer is gemoedelijk en gezellig. Wil je zelf een gezellig avondje Thai-en? House Of Thailand is open op maandag, donderdag, vrijdag, zaterdag en zondag van 17.00 – 23.00 uur.


Meer over HOT (House Of Thailand) ontdekken?

HOT (House Of Thailand) thaise restaurants

Vandaag gesloten

Zevenhuizen 7 , Amersfoort

Bekijk meer:thaise restaurants

 

  • Wil jij een 'Nieuw in Amersfoort' alert ontvangen?
    Laat jouw e-mailadres achter en ontvang een seintje als we schrijven over nieuwe winkels, horeca of andere nieuwe plekken in Amersfoort.

adv.