Amersfoort

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Dit mist er nog in de Amersfoortse horeca (volgens jullie)

Door Annemarie Degens 23 augustus 2019

Eerder deze week plaatsten we een oproepje: welke horeca mist er volgens jullie nog in Amersfoort? En we kregen veel, heel veel reacties. Zo veel dat als we ze allemaal zouden behandelen, we overmorgen nog bezig zouden zijn met dit artikel. Daarom besloten we de meest genoemde én de origineelste reacties te verwerken in een lijstje.

Page 1/6
⟵ swipe swipe ⟶

Loetje

Veel van jullie waren er duidelijk over: restaurant Loetje mag best naar Amersfoort komen. Loetje, het restaurant dat bekend staat om z’n goede biefstuk, is tegenwoordig op steeds meer locaties te vinden dus waarom ook niet in Amersfoort?

Happy Italy

Ook populair in de reacties: ‘fastfooditaliaan’ Happy Italy. Waar andere lezers liever een ‘Italiaan op niveau’ in de stad zouden zien, stemden veel van jullie voor deze keten. Ook niet zo gek, bij Happy Italy heb je supersnel een grote, lekkere én goedkope pizza op je bord. Hmmm!

Dunkin Donuts

Ooit werd ‘ie ons beloofd, maar we hebben ‘m nog steeds niet in onze armen mogen sluiten: een Dunkin Donuts! Maar dat ‘ie ons beloofd is zijn jullie niet vergeten: veel van jullie herinnerden ons eraan in de comments en via de mail. En inderdaad, waar blijft ‘ie dan, die Dunkin Donuts in Amersfoort?

Steakhouse

Hoewel we in Amersfoort meerdere restaurants hebben waar je een prima stuk vlees kunt eten, zoals Hete Kolen, El Ternero en RAUW, willen jullie meer: een écht steakhouse mist nog in Amersfoort. Zo eentje als Ribhouse Texas in Woudenberg bijvoorbeeld, lekker Amerikaans met grote stukken vleesch.

Vega of vegan

Foto: Pexels

Tegenover al dit vleesgeweld staat dan weer een andere wens: een restaurant dat zich enkel en alleen richt op vegetarische en/of veganistische gerechten. Zoals Yvonne het verwoordt: “Een vega/vegan restaurant, maar dan niet eentje die alleen maar hypergezonde dingen heeft maar ook gewoon junkfood. Maar in ieder geval eentje waar je als vegetarier niet na hoeft te denken of wordt afgescheept met een vegaburger/bijgerechten/pasta.”

Discotheek

Foto: Pexels

 

Sommigen van jullie dachten lekker out of the box als het gaat om het begrip horeca: geen restaurant, maar een discotheek! Die mist natuurlijk al heel lang in het Amersfoortse uitgaansleven. Zoals Robert ons mailt: “Ik mis nog een gezellige discotheek. Zoals vroeger Starlight in Nijkerkerveen en de Klaveet in Achterveld.” Nou, wij zien kansen!

Page 1/6
⟵ swipe swipe ⟶

Meer over

Eten & drinken

adv.