Amersfoort

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Hoppa! De Zuivelhoeve wint derde prijs Beste Foodspecialiteitenwinkel van Nederland

Door Juliette Schmitt 20 mei 2020

De winkel van Amber (26) en Marcha (31) wint de derde prijs in de verkiezing ‘Beste Foodspecialiteitenwinkel’ van Nederland. Een hele eer volgens de twee dames: “Er deden ongelofelijk veel goede zaken mee aan de wedstrijd en dan is het wel heel tof dat twee broekies ervandoor gaan met de derde prijs.”

Marcha en Amber runnen samen een kaasspecialiteitenwinkel in de Langestraat in Amersfoort. “Het is best wel grappig dat veel mensen nog steeds een beeld hebben van een oude man als kaasboer. Klanten in de winkel denken vaak dat ik de weekendkracht ben”, zegt Amber lachend. “Met deze prijs laten we als jonge ondernemers iedereen een poepie ruiken”, vertelt de eigenaresse van de Zuivelhoeve.

Tekst loopt door onder de foto 

Foto: Leo Coomen

De wedstrijd

“Als winkel mag je jezelf opgeven als je officieel gecertificeerd bent als specialiteiten winkel. Je krijgt dan een soort keurmerk, dat je kunt vergelijken met het keurmerk van de Keurslager”, vertelt Amber eigenaresse van de Zuivelhoeve. “Wij hebben dat keurmerk en daarom konden we meedoen aan de wedstrijd. We moesten onszelf opgeven en opeens waren we één van de 37 deelnemende speciaalzaken in onze categorie, die kans maakten op de prijs ‘Beste Foodspecialiteitenwinkel van Nederland”, legt Amber uit.

“Vanaf de voorronde ging het opeens heel snel. Nadat we ons hadden ingeschreven, zijn er verschillende vakjuryleden en mystery-shoppers geweest. De juryleden stelden vragen en keken rond in de winkel. Van het eerste jurylid kreeg ik niet zo goed hoogte. Hij schreef heel veel en zei vrij weinig. Het tweede jurylid dat langskwam, kocht allemaal lekkere producten bij ons, dus toen hadden we het gevoel dat het wel goed zat. In totaal werden we op veel verschillende punten beoordeeld, zoals kennis en persoonlijke aandacht, maar ook het gebruik van social media kwam aanbod. We kregen uiteindelijk geen cijfers, maar wel aandachtspunten en sterke punten”, vertelt Amber.

Tekst loopt door onder de foto 

Geen echte uitreiking

“We kregen al snel te horen dat we bij de laatste vijf waren geëindigd. En dat we dus in de race voor de finale zaten. De uitreiking zou plaatsvinden in april. In Studio 21, met Humberto Tan als presentator. Daar keken we echt naar uit! Maar helaas kon de hele uitreiking vanwege het coronavirus niet doorgaan. Toen kregen we vorige week een mailtje dat we derde waren geworden. Wel een beetje een domper dus, om dit via de mail te lezen. We zijn wel heel trots op de derde prijs en gaan ons voor volgend jaar weer inschrijven. Dan hopen we natuurlijk goud te scoren”, zegt Amber.

Tekst loopt door onder de foto 

Foto: Leo Coomen

Toekomstplannen

Met de derde prijs voor Beste Foodspecialiteitenwinkel op zak, kijken de twee dames positief naar de toekomst. “We hebben wel flink wat slapeloze nachten gehad door het coronavirus. We wisten niet of we dicht moesten en dat zorgde best wel voor stress. We werken alleen maar met verse producten en dan moet je alles weggooien. Gelukkig hoefde dat niet en zijn we veel aan het nadenken over de toekomst”, vertelt Amber.

Bij die toekomstplannen hoort ook een kleine verbouwing van de winkel. “We willen achterin een open keuken plaatsen, waar we allerlei dips gaan maken. In de toekomst willen we vanuit daar ook tapasplanken gaan samenstellen. De klanten kunnen dan zelf de ingrediënten uitkiezen. Van grillworsten en broden, tot heerlijke kazen en dips. Daar gaan we ons in de toekomst ook op richten”, vertelt Amber.


Meer over De Zuivelhoeve ontdekken?

De Zuivelhoeve kaaswinkels

Geopend08:00 - 18:00

Langestraat 133, Amersfoort

Bekijk meer:kaaswinkels

Verder lezen:

Proef Amersfoort 2020: iets anders, net zo lekker

Proef Amersfoort bestaat dit jaar vijfentwintig jaar. Alle deelnemende horecazaken keken er dit jaar...

Supertof! De winst van dit Amersfoortse bier gaat rechtstreeks naar de lokale horeca

Puur van het land: eten van de boer bij jou in de buurt

Unieke kans: biologisch kalfsvlees uit de Veluwe nú bezorgd bij jou thuis!

adv.