Amersfoort

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Wijnliefhebbers, deze is voor jullie: bij dit restaurant schenken ze hun eigen wijn

Aangeboden door Bergpaviljoen Bistronomique & Bar 23 mei 2019

“Deze wijn vindt echt iedereen lekker”, zegt Ed van Bergpaviljoen Bistronomique en Bar stellig. “Dat klinkt alsof ik overdrijf, maar het is echt zo.” Samen met compagnon Theo struinde hij rond in Frankrijk, waar hij op bezoek ging bij een Nederlandse wijnmaker op zoek naar nieuwe wijnen voor in het assortiment. 

“Ik heb tijdens die reis heel veel geproefd natuurlijk”, zegt Ed lachend. “We proeven sowieso heel veel wijn, dat vinden we leuk. Ons doel was om een wijn te maken die iedereen toegankelijk vindt, maar toch iets bijzonders heeft.” Het resultaat is een 100 procent chardonnay, zonder houtlagering en volledig biologisch. “Hij proeft heel schoon, elegant en fris.”

Eigen wijnen

Je kunt een wijn met heel veel woorden omschrijven, maar het beste kun je hem gewoon opdrinken. Uiteraard mochten we dit ‘schone wijntje’ even proeven en hoe gek het ook klinkt, de term ‘schoon’ is heel toepasselijk. Zowel Ed als Theo hebben hun eigen special bedacht. Ed een witte, Theo een rode. “Op de etiketten staan leuke uitspraken, om de flessen iets persoonlijks mee te geven. In ons kantoortje hangt een scheurkalender met positieve quotes erop. Toen we de juiste verhoudingen van de witte wijn hadden, besloot ik de uitspraak van die dag te gebruiken op het etiket. Dat werd ‘simpele dingen kun je bijzonder maken door ze met bijzondere mensen te doen’, en dat past ook heel erg bij me.”

Doosjes meenemen

Heb je een glas of twee geproefd tijdens je diner of lunch en wil je meer? Dat kan, want je kunt de flessen gewoon kopen in het restaurant. “Je kan een fles meenemen of gelijk een hele doos. De meeste flessen van onze eigen wijn verkopen we voor € 7,50 per stuk. Dan heb je een echt goede wijn en je weet precies waar hij gemaakt is.”


Meer over Bergpaviljoen Bistronomique & Bar ontdekken?

Bergpaviljoen Bistronomique & Bar restaurants en horeca

Gesloten12:00 - 22:00

Utrechtseweg 180, Amersfoort

Bekijk meer:restaurants en horeca

adv.