Amersfoort

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Buon appetito! 9 x Italiaans uit eten in Amersfoort

Door Juliette Schmitt 28 juli 2020

Van Napolitaanse pizza en cannelloni tot lasagne en spaghetti alla carbonara. Overheerlijk Italiaans eten kan op héél veel plekken in Amersfoort. Welk Italiaans restaurant uit dit lijstje kun jij al afstrepen?

Pagina 1/10
⟵ swipe swipe ⟶

La Piazza di Roma

Foto: Google Maps

Volgens veel Amersfoorters zijn ze heerlijk, de pizza’s van La Piazza di Roma op het Euterpeplein. La Piazza di Roma is een echt Italiaans familierestaurant en is al vele jaren populair bij Amersfoorters. Je geniet hier overigens niet alleen van pizza. Op het menu vind je verschillende gerechten. Vlees, vis, pasta’s, pizza’s, salades en tiramisu; bij La Piazza di Roma weten ze er wel raad mee.


Meer over La Piazza Di Roma ontdekken?

La Piazza Di Roma italiaanse restaurants

Gesloten14:00 - 22:00

Euterpeplein 3, Amersfoort

Bekijk meer:italiaanse restaurants

Da Luca

Luca Gobbo. Foto: Ingelise de Vries
Luca Gobbo. Foto: Ingelise de Vries

Luca Gobbo en zijn vrouw Christa toverden ruim dertig jaar geleden een afhaalcentrum om in een populair Italiaans restaurant. Zijn pizza’s en zijn beroemde bonenschotel zijn al jaren een begrip in Amersfoort. Da Laca was ooit het vierde Italiaanse restaurant in onze binnenstad. Het restaurant van Luca en zijn vrouw vind je in de Bloemendalsestraat.


Meer over Da Luca ontdekken?

Da Luca restaurants en horeca

Gesloten17:00 - 22:00

Bloemendalsestraat 25, Amersfoort

Bekijk meer:restaurants en horeca

Ristorante San Giorgio

Bron: Facebook San Giorgio

Een ander écht Amersfoorts begrip is Restaurant San Giorgio. Het Italiaanse restaurant is al sinds de jaren zeventig te vinden in de Krommestraat in Amersfoort. Voor gastheer Luciano staan gezelligheid en kwaliteit voorop. Hij adviseert zijn gasten dan ook graag over het wekelijks wisselende menu. In de keuken van San Giorgio worden gerechten bereid uit verschillende Italiaanse streken.


Meer over San Giorgio ontdekken?

San Giorgio restaurants en horeca

Gesloten17:00 - 23:00

Krommestraat 44, Amersfoort

Bekijk meer:restaurants en horeca

Lorenza

Foto: Google

Sinds 1983 verspreid Lorenza heerlijke Italiaanse geuren over het Lieve Vrouwekerkhof. Het restaurant is sinds die tijd niet meer weg te denken uit Amersfoort. Je kunt er genieten van verschillende pizza’s en pasta’s. Of je nu komt lunchen of dineren, bij Lorenza kan je genieten van lekkere Italiaanse gerechten. Kom je niet uit Amersfoort en wil je overnachten? Ook dan kan je prima bij Lorenza terecht. Boven het restaurant vind je namelijk 16 hotelkamers.


Meer over Restaurant Lorenza ontdekken?

Restaurant Lorenza restaurants en horeca

Gesloten12:00 - 23:00

Lieve Vrouwestraat 14 , Amersfoort

Bekijk meer:restaurants en horeca

La Scala

Foto: Facebook La Scala

Ze zou met haar vriend voor een paar jaar in Amersfoort komen werken. Ruim 35 jaar later, runt Tosca de Martin Italiaans restaurant La Scala op de Hof in Amersfoort nog steeds. Of je nu gek bent op pizza of meer een liefhebber bent van pasta: voor beide typische Italiaanse gerechten ben je bij La Scala aan het juiste adres.


Meer over La Scala ontdekken?

La Scala restaurants en horeca

Gesloten12:00 - 22:00

Hof 24, Amersfoort

Bekijk meer:restaurants en horeca

O’ Sole Mio

Foto: Facebook O’ Sole Mio

Sinds 1974 is O’ Sole Mio te vinden aan de Zuidsingel. Al vele jaren kun je in het restaurant terecht voor verschillende Italiaanse specialiteiten. O’ Sole Mio is een echt Italiaans familiebedrijf. Naast pizza’s en pasta’s staan er ook diverse vis-, vlees- en vegetarische gerechten op de uitgebreide kaart.


Meer over O Sole Mio ontdekken?

O Sole Mio restaurants en horeca

Gesloten17:00 - 22:00

Zuidsingel 57, Amersfoort

Bekijk meer:restaurants en horeca

Trattoria Riposo

Foto: indebuurt Amersfoort

Trattoria Riposo is een heerlijke plek om samen met vrienden en familie te genieten van de Italiaanse cucina povera: de eenvoudige Italiaanse keuken. Het restaurant vind je midden op de Hof. Je kunt hier elke dag terecht voor een lekkere borrel, een Italiaanse lunch of diner met bijpassende Italiaanse wijn of bier.


Meer over Riposo ontdekken?

Riposo restaurants en horeca

Gesloten10:00 - 22:00

Hof 38, Amersfoort

Bekijk meer:restaurants en horeca

La base pizza

Foto: Merel en Sidney voor hun zaak in Weesp (eigenaren van La base pizza)

Een echte Napolitaanse pizza bakken is niet voor elke hobbykok weggelegd. De authentieke pizza wordt uitsluitend gebakken met verse ingrediënten uit Italië. De buffelmozzarella, grana padano, prosciutto crudo en nog veel meer verse Italiaanse ingrediënten hebben allemaal een speciaal keurmerk. Dit D.O.P-keurmerk (Denominazione di Origine Protetta) garandeert de hoogste kwaliteit van authentiek Italiaanse ingrediënten. En wie denkt dat het wel snor zit als je alleen de beste ingrediënten in huis hebt, die heeft het mooi mis. Voor het bakken van de perfecte pizza is een handgemaakte houtoven uit Napels nodig, die de pizza op 480 graden afbakt.


Meer over La base pizza Amersfoort ontdekken?

La base pizza Amersfoort

Gesloten17:00 - 22:00 *

Zuidsingel 65, Amersfoort

Little Italy

Foto: Facebook Little Italy

Sinds 2013 kun je voor pizza’s, pasta’s en een uitgebreide lunch terecht bij Little Italy. Het restaurant is gevestigd aan de Stadsring. Als je op het terras neerstrijkt, zie je genoeg gebeuren. Groot voordeel van het restaurant; je kunt er voor relatief weinig centen lunchen en dineren. Meer zin in een kopje Italiaanse espresso? Ook voor een lekkere kop koffie kun je bij Little Italy terecht.


Meer over Little Italy ontdekken?

Little Italy italiaanse restaurants

Gesloten08:00 - 20:00

Stadsring 50, Amersfoort

Bekijk meer:italiaanse restaurants

Jouw favoriete Italiaanse restaurant

foto: indebuurt Amersfoort

Staat jouw favoriete Italiaanse restaurant niet in het lijstje? Laat ons weten waar jij de lekkerste pizza of beste pasta van Amersfoort hebt gegeten. Stuur ons een mailtje en wie weet, gaan we binnenkort eens buurten bij jouw favoriete Italiaanse restaurant.

Verder lezen:

Eten op een heel bijzonder terras: ‘Gasten hebben het gevoel dat ze in een mediterraans dorpje zitten’

Het uitzicht is prachtig en de rust bijna adembenemend. Zodra je neerstrijkt op het terras van resta...

Van popcorn tot M&M’s: 7 x deze speciaalwinkels willen wij ook in Amersfoort

7 x restaurants in Amersfoort met bizar hoge reviews op Google

Supergezond eten voor een prikkie: het kan in het heropende eetcafé van Nieuw Mos

 

Pagina 1/10
⟵ swipe swipe ⟶

Meer over

Eten & drinken

adv.