Amersfoort

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Boot Koffie in Het Lokaal wint de Koffie Top 100

Door Roeliene Bos 25 september 2018

De beste koffie van Nederland vind je in… Amersfoort natuurlijk! De Koffie Top 100 van Misset Horeca riep de Boot-dependance in Het Lokaal uit tot de absolute winnaar. “De koffie ontroerde tot tranen, zo mooi”, valt er te lezen in het juryrapport

“Ik weet dat we goede koffie schenken, maar de dag dat de vakjury langskwam, ging het voor mijn gevoel helemaal niet zo soepel”, vertelt barista Dennis van Zal. “Ik stond die dag in mijn eentje en moest ook de reguliere gasten helpen, dus de druk was hoger dan normaal.” De jury merkte daar blijkbaar niets van, want zij verkozen de koffie in Het Lokaal werd unaniem tot de beste koffie van Nederland. “Blijkbaar werkt mijn automatische piloot erg goed”, lacht hij.

Verschillende smaken

het lokaal wint koffie top 100
Boot Koffie in Het Lokaal

Toen Dennis bezig was met de voorbereidingen, kreeg hij een last-minute ingeving. “Ik was de molen aan het instellen en de koffie aan het proeven, toen ik me bedacht dat we al twintig jaar samenwerken met de familie Hartmann. Ik wilde een ode brengen aan die familie door alleen maar koffie te schenken met bonen van hun plantage. Zo kon ik laten zien dat ik heel veel kan doen met dezelfde bonen, door ze anders te branden.” Dat viel in de smaak bij de jury, die vooral ondersteboven was van Dennis’ filterkoffie. We lezen in het juryrapport: “En als dan de bereidingen zó mooi zijn dat de vakjury bijna een 6 wil geven voor de filterkoffie – wat nog nooit is gebeurd in de Koffie Top 100 – is maar één conclusie mogelijk: Boot Koffie in Amersfoort is de allerbeste.”

Zelf proeven

Zelf ook een enorme koffieliefhebber? De komende tijd schenken ze de winnende koffie bij Boot Koffie in Het Lokaal. “Zowel de cappuccino als de filterkoffie”, aldus Dennis. “Hoe lang we die gaan schenken, hangt een beetje af van hoeveel mensen er langskomen. De komende weken zal ik wat vaker op de vloer te vinden zijn dan normaal, haha.”

De rest van de uitslag vind je op de website van Misset Horeca.

Deze lekkernijen van Het Lokaal heb je gemist toen je op vakantie was

Het was heerlijk om er even uit te zijn, maar nu je weer terug bent in ons gezellige stadje is het t...

Meer over Het Lokaal ontdekken?

Het Lokaal supermarkten

Geopend09:00 - 18:00

Oliemolenhof 90, Amersfoort

Bekijk meer:supermarkten

adv.