Leven in de Bloemendalsestraat: nieuw restaurant in aantocht
Zie je mensen klussen in de Bloemendalsestraat 3? Dat kan wel kloppen, want Lianne en haar man Bas zijn de trotse nieuwe eigenaren van Bistro ’t Bloemendaeltje. “We kunnen niet wachten tot de vergunning bij de gemeente erdoor is, zodat we open kunnen”, vertelt Lianne trots. “Naar verwachting is dat begin mei.”
Bij ’t Bloemendaeltje draait het om low food, een beweging die de Nederlandse producten weer op de kaart wil zetten. “Dat betekent niet dat we stamppot gaan serveren, maar dat we gebruik maken van producten die we gewoon in Nederland kunnen telen. De gerechten zelf zijn een stuk chiquer, we richten ons op het midden- en hoge segment.”
Dutch Cuisine

Voor Lianne is het belangrijk dat er zo min mogelijk verspild wordt in het restaurant en mensen zich bewust zijn van wat ze eten. “We hebben straks een basismenu dat alleen bestaat uit groenten en je kunt zelf aangeven hoeveel gram vlees je daar dan bij wil. We zijn geen steakhouse, maar als jij er een steak bij wil van 300 gram, dan kan dat gewoon. Zo kunnen mensen met verschillende dieetwensen met elkaar uit eten.”
‘Waarom maak je de groenten niet gewoon superlekker?’
Het valt Lianne op dat veel restaurants een biefstuk serveren met wat groente en patat, maar dat vervolgens de helft van het bord wordt weggegooid. “Dat is toch zonde? Waarom zou je de groente niet zo lekker maken dat je dat als gerecht kunt neerzetten? Het vlees en de vis zijn bij ons producten die je erbij neemt.”
Menu in de maak
Over het uiteindelijke menu kan Lianne nog niet heel veel zeggen, want dat is nog in de maak. “We zijn ook nog de details van de nieuwe look aan het uitwerken. We willen in ieder geval meer planten in de zaak en donkere kleuren aanbrengen, zoals donkergroen en zwart. Voor nu zijn we nog heel hard aan het klussen zodat we direct open kunnen na het akkoord van de gemeente.”
We zijn heel benieuwd naar het eindresultaat! Wil je het restaurantavontuur van Lianne en Bas volgen? Kijk dan op Facebook en Instagram.