8 x unieke Amersfoortse restaurants zoals je ze nergens anders vindt

Door Annemarie Degens 29 januari 2019

Amersfoort loopt over van het horeca-aanbod, het een opvallender dan het ander. Zo kan een stad natuurlijk niet zonder de bekende ketens en grote namen, maar we zijn ook maar wat blij met de unieke zaakjes die onze stad rijk is. We zetten alle unieke winkeltjes al eens op een rijtje, deze week doen we hetzelfde met de unieke Amersfoortse restaurants en lunchzaakjes!

<< < Pagina 1 / 8 >
⟵ swipe swipe ⟶

SEM Sla en Meer

Foto: Charella Hulsbosch

Hip, origineel, een steeds wisselende kaart, supergezond en als je wilt ook vegan: wij kunnen geen genoeg krijgen van de salades van SEM Sla en Meer.  Bij SEM vinden ze het belangrijk dat gezonde voeding vooral ook lekker smaakt, en naar onze mening lukt dat prima! Naast salades vind je bij SEM sapjes, soepen, taartjes en ook voor een broodje kun je hier terecht. Ook leuk: je kunt helemaal zelf een salade samenstellen.


Meer over SEM Sla en Meer ontdekken?

SEM Sla en Meer restaurants en horeca

Nu gesloten11:00 - 21:00

Kortegracht 6, Amersfoort

Bekijk meer:restaurants en horeca

Brood & Zoets

De ontbijtfavoriet van Brood en Zoets: Acai Bowl

Je zit bijna nergens in Amersfoort leuker én mooier dan bij Brood & Zoets op de hoek van de Mooierstraat en de Kortegracht. Elke dag bakt het team van Brood & Zoets  de lekkerste taartjes,  gezondste sapjes en lekkerste broodjes. Ook staan er verse soep en een biologische quiche op het menu, en ernaast een eerlijke kop koffie of thee. Ook aan de allergieën is gedacht, daarom heeft Brood & Zoets soyamelk, suikervrije taarten en glutenvrij brood.


Meer over Brood en Zoets ontdekken?

Brood en Zoets bakkers

Nu gesloten11:00 - 17:30

Mooierstraat 3, Amersfoort

Bekijk meer:bakkers

Dara

‘Een kosmopolitische ontmoetingsplaats aan de Eemhaven in Amersfoort’, noemt Dara zichzelf. Wij vinden Dara vooral een origineel wereldrestaurant waar je uren kunt genieten van verschillende kleine gerechtjes uit alle windstreken. Dara is modern en voelt grootstedelijk, maar toch zit je in het enorme pand naast het spoor warm en knus. Extra fijn: de gerechten mogen dan Arabisch geïnspireerd zijn, ze worden wel bereid met lokale producten die de smaak van de omgeving met zich mee brengen. Win-win!


Meer over Wereldrestaurant Dara ontdekken?

Wereldrestaurant Dara restaurants en horeca

Nu open11:30 - 00:00

Grote Koppel 5, Amersfoort

Bekijk meer:restaurants en horeca

In den Grooten Slock

Even iets heel anders dan al die hippe tentjes: eten in een van de oudste cafés van Amersfoort, hoe uniek is dat? Je doet het bij In den Grooten Slock in de Langestraat. Stadscafé In Den Grooten Slock maakt onderdeel uit van ‘de drie pandjes’, waar ook Happerij en Tapperij en In Den Kleinen Hap onder vallen. Binnen in het historische pand of op het overdekte en verwarmde terras kun je genieten van klassiekers als uitsmijters, warme broodjes en salades. Speciaalbiertje erbij?


Meer over Stadscafé In den Grooten Slock Amersfoort ontdekken?

Stadscafé In den Grooten Slock Amersfoort restaurants en horeca

Nu gesloten12:00 - 19:00

Zevenhuizen 1A, Amersfoort

Bekijk meer:restaurants en horeca

Corazon Coffee

uit eten met kinderen

We konden ‘m natuurlijk niet overslaan, een van de bekendste namen in de Amersfoortse horeca: Corazon Coffee. In het midden van de Krommestraat kun je terecht voor broodjes, taarten, soepen en koffie. Zin in iets zoets? Iedere dag worden er verse taarten gebakken. Corazon doet wel aan wat huisregels: de telefoon op tafel is ongezellig, werken op je laptop is niet toegestaan en rokers zijn op het terras niet welkom. Wie des te meer welkom zijn, zijn kinderen. Voor hen heeft Corazon zelfs een eigen speelverdieping én eigen kindermenu.


Meer over Corazon Coffee ontdekken?

Corazon Coffee koffiebars

Nu gesloten10:00 - 18:00

Krommestraat 18, Amersfoort

Bekijk meer:koffiebars

Restaurant RAUW

Bron: Facebook Restaurant RAUW

Je moet er een stukje voor buiten de binnenstad, maar in de industriële omgeving vind je een bedrijventerrein De Isselt vind je een Amersfoorts horecapareltje: Restaurant RAUW. Het grote, roest-oranje gebouw van RAUW (dat rijmt) is ingericht met een eigen slagerij, een ‘rijpkamer’ en een broiler. Kortom: hier kunnen vleesliefhebbers hun hart ophalen!


Meer over Restaurant RAUW ontdekken?

Restaurant RAUW restaurants en horeca

Vandaag gesloten

Kaliumweg 8, Amersfoort

Bekijk meer:restaurants en horeca

De Viszaeck

Foto: Facebook De Viszaeck

Lekker natuurlijk, zo’n stukje vlees bij Restaurant RAUW, maar sommigen van ons gaan liever voor iets uit de zee. Visliefhebbers kunnen daarom terecht bij De Viszaeck in de Krommestraat. Op de kaart van de Viszaeck vind je de lekkerste vis- schaal- en schelpdier gerechten, waaronder oesters, coquilles, gamba’s, dorade en zelfs kreeft. Ook leuk: iedere dinsdag is het ‘mosselen, fries en Vedett White’-dag bij De Viszaeck!


Meer over De Viszaeck ontdekken?

De Viszaeck restaurants en horeca

Nu open17:30 - 00:00

Krommestraat 52, Amersfoort

Bekijk meer:restaurants en horeca

DLC Restaurant

DLC Restaurant op de Wagenwerkplaats is volledig gebouwd uit gerecyclede materialen. Hier beleef je de pure en eerlijke smaak van groente en fruit uit eigen kas en moestuin. Op de kaart vind je gerechten als pompoenrisotto, kabeljauwfilet en runderbavette. Je moet een bezoekje aan DLC wel even goed plannen, want het restaurant is geopend van donderdag tot en met zondag. Een keer een privéfeestje in deze bijzondere setting? Het restaurant is tevens exclusief af te huren voor bruiloften en (zakelijke) bijeenkomsten.

Meer over DLC Restaurant ontdekken?

DLC Restaurant restaurants en horeca

Nu open16:00 - 21:30

Soesterweg 332, Amersfoort

Bekijk meer:restaurants en horeca

Meer uit eten in Amersfoort!

eten bij het lokaal

Eten bij Het Lokaal: lekker, gezellig en huiselijk

Dineren in Het Lokaal? Kan dat? Jazeker! Sterker nog, dat hebben we zelf getest. We werden een avond...

Vleeseters opgelet: 6 x hier eet je het lekkerste vlees in Amersfoort

We maakten al eens eerder lijstjes met tips waar je lekker vegetarisch of veganistisch kunt eten in ...
vrijwilligerswerk

6 x hier eet je een driegangenmenu voor minder dan dertig euro in Amersfoort

Duur hè, die feestmaanden? November, december en januari zijn doorgaans nogal een aanslag op de port...
<< < Pagina 1 / 8 >
⟵ swipe swipe ⟶

Meer over

Eten & drinken

adv.