8 x hier haal je hele lekkere cocktails in Amersfoort

Door Roeliene Bos 23 mei 2019

Wij kunnen weinig meer zomers bedenken dan een lekkere cocktail en dus vroegen we jullie waar we die absoluut moeten halen. Gecombineerd met onze eigen favorieten kwamen we op het volgende lijstje. Cheers! 

Pagina 1 / 8
⟵ swipe swipe ⟶

WestWing Cocktailbar

Foto: Annemarie Degens

Een van de nieuwste aanwinsten in cocktailland in Amersfoort is WestWing Cocktailbar. Ze hebben in korte tijd al een grote schare fans gekregen, want onze mailbox ontplofte haast met de melding dat we hier eens cocktails moesten gaan drinken. Nu hebben we dat toevallig laatst gedaan, en we snappen helemaal waarom jullie het aanraden. De cocktailbar zit verstopt en je komt alleen binnen met een speciale code, spannend! Dat alleen al is reden genoeg om eens langs te gaan, maar combineer het met waanzinnige cocktails en supervrolijk personeel en je hebt een topplek gecreëerd.


Meer over WestWing Cocktailbar ontdekken?

WestWing Cocktailbar cocktailbars

Vandaag gesloten

Westsingel 48, Amersfoort

Bekijk meer:cocktailbars

Dara

Jermy

We kregen van jullie de tip om bij Dara een specifieke cocktail te drinken: Dark & Stormy. Deze bestaat uit donkere rum, ginger beer, limoensap en angostura bitters. Klinkt als een heftig drankje, maar we zijn wel heel nieuwsgierig geworden. Hij gaat op de lijst!


Meer over Wereldrestaurant Dara ontdekken?

Wereldrestaurant Dara restaurants en horeca

Nu open11:30 - 00:00

Grote Koppel 5, Amersfoort

Bekijk meer:restaurants en horeca

Jackson

Jorre Slingerland
Foto: Roeliene Bos

Sinds jaar en dag de vaste prik voor cocktailliefhebbers in Amersfoort: Jackson. Ze hebben een cocktailkaart van drie kantjes, dus er staat ongetwijfeld iets op dat je lekker vindt. Ze richten zich voornamelijk op 30-plussers, iets dat je ook merkt aan de muziek die ze draaien. Dus bestel die cocktail, groove een eind weg en plof daarna op de loungebank.


Meer over Jackson ontdekken?

Jackson cafés

Vandaag gesloten

Groenmarkt 10, Amersfoort

Bekijk meer:cafés

De Kromme


Bij Grand Café de Kromme denk je misschien niet direct aan cocktails, maar dat is onterecht, want die kunnen ze bijzonder lekker maken. Vooral liefhebbers van gin-tonics moeten een keer langs, want je kunt hem helemaal zelf samenstellen. Je kiest welke gin je wil, de tonic en de garnering die erin mag. Mmmm!


Meer over Grand Café de Kromme ontdekken?

Grand Café de Kromme cafés

Nu open12:00 - 00:00

Krommestraat 46, Amersfoort

Bekijk meer:cafés

Boothill

Foto: Brian Vijber

Een van onze favorieten – vooral dankzij cocktailshaker Sanjay – is Boothill Saloon. Het personeel denkt maar wat graag na over lekkere cocktails, dus je vindt er een hoop verrassende smaken. Wat ook helpt is het enorme terras achter de zaak, inclusief loungebanken. Geef ons maar een lekkere Margarita terwijl we op een bank hangen. Plezier gegarandeerd.


Meer over Boothill Saloon ontdekken?

Boothill Saloon cafés

Nu open12:00 - 02:00

Krankeledenstraat 16, Amersfoort

Bekijk meer:cafés

Tjommies

Kroeg Cuba Libre is misschien verdwenen uit de Lavendelstraat, maar in diezelfde straat kun je hem nog wel drinken. Bij Tjommies vind je namelijk meerdere cocktails op de kaart, waaronder een Cuba Libre met rum, cola en limoen. Ook bij Tjommies staan ze bekend om hun Dark ’n Stormy, dus we moeten hem snel eens gaan proeven.


Meer over Tjommies Music Bar ontdekken?

Tjommies Music Bar cafés

Vandaag gesloten

Lavendelstraat 13, Amersfoort

Bekijk meer:cafés

Jackie Brown

In een urban restaurant kun je om een ding niet heen: cocktails. Met hippe muziek op de achtergrond en stoere streetart op de muren, zit je bij Jackie Brown net wat toffer met die cocktail in je hand. Je hebt de keuze uit vier verschillende gin-tonics en vijf cocktails, dus er valt genoeg te proeven.


Meer over Jackie Brown ontdekken?

Jackie Brown restaurants en horeca

Nu gesloten17:00 - 00:00

Hof 23, Amersfoort

Bekijk meer:restaurants en horeca

Stadscafé

Op de menukaart van Stadscafé Amersfoort vinden we ‘in de mix’, waar we combinaties zien waar we héél blij van worden. Wodka met verse jus en aardbei bijvoorbeeld of licor 43 met bruiswater. Hoe dan ook, genoeg opties om je een avondje mee te vermaken.


Meer over Stadscafé Amersfoort ontdekken?

Stadscafé Amersfoort cafés

Nu open10:00 - 02:00

Lieve Vrouwekerkhof 3, Amersfoort

Bekijk meer:cafés
Pagina 1 / 8
⟵ swipe swipe ⟶

Meer over

Eten & drinken

adv.