5 x Amersfoortse pannenkoeken waarvan je niet wist dat ze bestonden

Aangeboden door Hey!Pannenkoek 4 februari 2019

Pannenkoeken komen in alle soorten en maten, vooral bij de Amersfoortse pannenkoekenboerderij Hey!Pannenkoek. Wat daar op de kaart staat, is werkelijk ongelooflijk. We vroegen ze naar de meest gekke en bijzondere creaties en dat hebben we geweten. “Ik ben gek op Aziatisch eten, dus daar probeer ik dan een leuk recept voor een pannenkoek voor te bedenken, met gamba’s, paprika, mango en zoetzure saus bijvoorbeeld”, vertelt mede-eigenaar Maud. En dat is nog maar het begin van de reeks bijzondere pannenkoeken. 

Pagina 1 / 5
⟵ swipe swipe ⟶

De Frikandel Speciaal

Foto: ANP / foto ter illustratie

Je zou je kunnen voorstellen dat je geen pannenkoek meer kunt zien als je ze iedere dag moet bakken, maar niets is minder waar. Iedere zondag schuift het team aan om een pannenkoek met elkaar te eten. “Daar komen de gekste creaties vandaan, zoals de frikandelpannenkoek”, vertelt Maud. In juni 2016 stond deze iconische pannenkoek op de menukaart en maakte zo’n indruk, dat mensen er nog steeds naar vragen.

De Verona

De Verona is een van de meest bestelde pannenkoeken; zo’n duizend keer per jaar wordt hij verorbert in Hey!Pannenkoek. “Onze specialiteiten zijn allemaal vernoemd naar een grote stad en we proberen altijd de ingrediënten uit die streek te verwerken.” Op de Verona vind je gerookte kip, brie, rode ui, rucola, pijnboompitten en pesto. Lekker Italiaans dus.

De Gouda


Nee, deze pannenkoek zit niet onder de Goudse kaas. Ze hebben namelijk nog meer lekkers in Gouda: stroopwafels. Combineer dat met vanille-ijs en karamelsaus en je hebt een feestje op je bord.

De Seizoensspecial

Rechts de zuurkoolspecial

“Alle pannenkoeken bedenken we zelf”, vertelt Maud. “We proberen ook altijd met de seizoenen mee te gaan, zo is er de zuurkool special in de winter en een herfstpannenkoek met bospaddenstoelen. In het voorjaar is er witlof, dus beleggen we daar de pannenkoek mee.”

Hamburg(er)

“Dit is natuurlijk een woordgrapje”, aldus Maud. De special is vernoemd naar de Duitse stad Hamburg, maar heeft de ingrediënten van een hamburger: kaas, gehakt, tomaat, sla, rauwe ui, ketchup en mayonaise. “Het is niet altijd makkelijk om iets nieuws en verrassends te verzinnen, maar als het dan gelukt is en de gasten zijn enthousiast, is dat altijd weer leuk.”


Deze bijdrage wordt je aangeboden door Hey!Pannenkoek. Meer over Hey!Pannenkoek ontdekken?

Hey!Pannenkoek pannenkoekenrestaurants

Nu gesloten15:00 - 20:00

Zijperberg 22, Amersfoort

Bekijk meer:pannenkoekenrestaurants
Pagina 1 / 5
⟵ swipe swipe ⟶

adv.