Amersfoort

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Weekend in zicht! Deze toffe dingen wil je niet missen in Amersfoort

Door Annemarie Degens 17 januari 2020

Yehesss, bijna weekend! Wij zijn er wel weer aan toe. Nog geen plannen komende dagen? Geen nood, er is namelijk weer allerlei leuks te doen in Amersfoort.

Page 1/5
⟵ swipe swipe ⟶

Livemuziek

Wie zin heeft in een lekker moppie livemuziek kan vanavond z’n lol op in Amersfoort. Zo staan vanavond het duo Henk & Melle in de Boothill, speelt de Pianoman de grootste hits in Pitchers en zijn er de wekelijkse Friday Night Sessions in Miles. Leuk!

Ontmantel de bom

Eemhuis
Bron: Facebook Eemhuis

Er is een bom gevonden in Het Eemhuis! Kan jij ‘m ontmantelen? Kom 17 of 18 januari naar het Eemhuis en leer programmeren met de micro:bit, zodat je mee kan helpen om de bom onschadelijk te maken. De Micro:Bit is een door de BBC ontwikkeld programmeerkastje. Met de eenvoudige handleiding doorlopen de deelnemers stap voor stap het programmeerproces, en kunnen ze zelfstandig aan de slag. Aanmelden is niet nodig. Je kan gewoon langskomen op de dagen en tijden dat de bom er staat: op vrijdag van 14.00 tot 17.00 uur en op zaterdag van 10.00 tot 16.00 uur.


Meer over Het Eemhuis ontdekken?

Het Eemhuis bibliotheken

Gesloten09:00 - 21:00

Eemplein 71, Amersfoort

Bekijk meer:bibliotheken

Winterverhalen

Verhalen in het Bos viert zijn lustrum! Sinds januari 2015 worden er aan de Heiligenbergerweg 115 middagen met verhalen van het seizoen en met livemuziek georganiseerd, en zo ook aanstaande zondag! Voor deze feestelijke editie nodigden we verhalenvertellers en muzikanten uit waar we afgelopen vijf jaar al eerder van genoten. Kom luisteren naar winterse verhalen verteld door Giovanni Masetti, Alice van Dam, Kees Geelhoed en Melanie Plag. Met muzikale intermezzo’s van Hilde Fescharek en Ineke Winkel. Voor verhalenliefhebbers van 7 tot 107 jaar. Verhalen in het Bos vindt zondag 19 januari plaats van 14.30 tot 16.30 uur. Entree is gratis.

Nachtwandeling

Stadsmuur

Donkere dagen, duistere verhalen: ga deze winter mee met Amersfoortse Gidsen door nachtelijk Amersfoort en laat je meevoeren langs de zwarte bladzijden van de stadsgeschiedenis. Het hele jaar wandelen ze dagelijks met enthousiaste verhalen door de zonnige straten van onze binnenstad, tot het einde van het jaar nadert. Dan veranderen de vrolijke anekdotes van Amersfoortse Gidsen namelijk in spannende verhalen over de stad bij nacht, en vertellen ze over zaken die het daglicht niet konden verdragen. Morgen, zaterdag 18 januari, kun je tussen 20:00 en 22:00 uur met de Amersfoortse Gidsen mee op deze spannende wandeling. Meewandelen kost 10,00 euro, inclusief een warm drankje onderweg. Kijk voor meer info en tickets op de website van de Amersfoortse Gidsen.


Meer over Amersfoortse Gidsen ontdekken?

Amersfoortse Gidsen bezienswaardigheden

Bekijk meer:bezienswaardigheden

Er is nog veel meer te doen in Amersfoort!

Wil je meemaken: Pathé aan het Eemplein heeft nu een zaal met drie (!) schermen

Naar de bioscoop gaan is nu nóg leuker geworden, want Pathé aan het Eemplein heeft nu een zaal met m...

Creatief, handig of gewoon leuk: 7 x deze workshops kun je volgen in Amersfoort

5 x voor deze nieuwe films wil je nu naar Pathé in Amersfoort

Page 1/5
⟵ swipe swipe ⟶

Meer over

Doen

adv.